1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-12-2014 12:38

Στο πάνθεον μαζί με Κίραλι, Τζίμπα ο Θανάσης Παπαγεωργίου

Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον συμπατριώτη μας καθηγητή που εντάσσεται πλέον ανάμεσα σε εκείνους που πρόσφεραν πολλά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι του βόλεϊ.

Ασφαλώς και περιποιεί τιμή για τον ίδιο, τον ροδίτικο αθλητισμό αλλά και το ελληνικό βόλεϊ γενικότερα, το γεγονός πώς ο συμπατριώτης μας καθηγητής του αθλητικού ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Κολωνίας Θανάσης Παπαγεωργίου, εντάχθηκε από τους ειδικούς σε παγκόσμια κλίμακα του αθλήματος στο Hall of Fame.

Στο «Hall of fame» οι υπεύθυνοι αυτής της επιτροπής έχουν τοποθετήσει τον Θανάση Παπαγεωργίου αυτό το Δεκέμβρη και το γερμανικό περιοδικό του βόλεϊ που ασχολείται με τα διασημότερα ονόματα στο χώρο, έχει ήδη βάλει εκεί πολλές από τις μεγάλες παγκόσμιες μορφές όπως είναι οι:

-Κάρς Κίραλι
-Νικολάι Καρπόλ
-Φλο Χιούμαν
-Ανδρέα Ζόρζι
-Αλεξάντερ Σαβίν
-Πήτερ Μπλάνγκ
-Γκρήτ Νάουμαν
-Κέρι Γουόλς
-Σούζαν Λάμ
-Ζοέλ Ντεσπέιν
-Τζάκι Σίλβα
-Τέρι Μπραντέλ
-Τζιόρτζ Γκρόζερ
-Στήβ Τίμμονς
-Ούτε Στέπιν
-Χόρχε Άχμαν
-Χριστίνα Σούλτς
-Γιόνας Ρέκερμαν
Γιάτσεσλαβ Ζαϊτσεφ και πολύ άλλοι αστέρες του παγκόσμιου βόλεϊ, που πρόσφεραν πολλά στο άθλημα.

Το περιοδικό που εκδίδεται στη Γερμανία κι έχει αναλάβει με μια επιτροπή από μέλη του παγκόσμιου γίγνεσθαι στο άθλημα να αναδείξει στο Hall of Fame όλες αυτές τις μεγάλες προσωπικότητες του βόλεϊ, δημοσίευσε σχετικά για τον Θανάση Παπαγεωργίου τα εξής:

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

Αθανάσιος Παπαγεωργίου

«Ο καθένας από όσους έχουν ασχοληθεί με το βόλεϊ σίγουρα τον έχει συναντήσει. Κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αναπόφευκτο γιατί ο Θανάσης Παπαγεωργίου είναι ο άνθρωπος με πολλά ταλέντα και μεγάλη προσφορά.

Ως προπονητής της Βόννης αλλά και της Μπάγερν Λεβερκούζεν κέρδισε το γερμανικό πρωτάθλημα δύο φορές.

Με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους παραολυμπιακούς αγώνες τέσσερις φορές.

Έχει να αναδείξει σπουδαία δουλειά σαν βοηθός ανάπτυξης δουλεύοντας για την FIVB.

Έχει αφήσει τεράστια δουλειά σαν συγγραφέας, σαν λέκτορας και εκπαιδευτής προπονητών.

Έχει σπουδαία Ελληνική παρουσία που δεσπόζει στη γερμανική σκηνή τα τελευταία χρόνια.

Διαθέτει ένα «θρυλικό» δίκτυο συνεργατών που προδίδουν σπουδαίο χαρισματικό άνδρα και ήταν τα τελευταία είκοσι χρόνια εδώ στην χώρα μας ένας από τους πρωταγωνιστές του βόλεϊ.

Η συνταξιοδότηση του τον τελευταίο καιρό τον φέρνει πιο τακτικά στο αγαπημένο του νησί την πατρίδα του τη Ρόδο στο σπίτι του. Ο «μύθος-Παπαγεωργίου» όμως παραμένει. Οι διασυνδέσεις του είναι επίσης μυθικές κι η λέξη συνταξιοδότηση είναι άγνωστη για τον Θανάση Παπαγεωργίου. Έτσι, όλο και σε κάποια διοργάνωση μπορείτε να συναντήσετε τον «Πάπα» ξανά…και ξανά»

Παπαγεωργίου: «Δεν φαντάζεστε πως νιώθω»

Ένας άνθρωπος «δικός μας», συμπατριώτης μας, εκπέμπει λάμψη σε ένα ιδιαίτερο χώρο μακριά από την πατρίδα του. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου εξακολουθεί να δουλεύει, να διδάσκει να παρακολουθεί, αλλά και να δρα στον χώρο του βόλεϊ.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην τιμή που του έγινε μιλώντας για την ανάδειξη του σαν μέλος του Hall of Fame τόνισε: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τεράστια τιμή για μένα να συγκαταλέγομαι σε αυτό τον χώρο δίπλα σε ανθρώπους που πρόσφεραν πάρα πολλά στο παγκόσμιο βόλεϊ, έμαθαν, έπαιξαν, σημάδεψαν με την παρουσία τους τις ομάδες τους και τις χώρες τους, τις τίμησαν γενναία και τώρα προσφέρουν στο βόλεϊ από άλλους χώρους διδακτικούς θυσιάζοντας την ζωή τους στην ανάπτυξη του βόλεϊ.

Δεν μπορείτε να φαντασθείτε πώς νοιώθω αλλά και πόσα μηνύματα και e-mail ήρθαν σε μένα από φίλους από όλα τα σημεία του πλανήτη. Το ευχαριστώ σε εκείνους που μου έκαναν αυτή την τιμή είναι λίγο» δήλωσε συγκινημένος.

Πηγή: rodiaki.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ