1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-06-2014 15:30

Στο Λουτράκι για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους οι Έφη Γερακίνη και Τασία Κεφαλά

Το πρωί της Πέμπτης αναχωρεί η αποστολή του ΑΟΚ για το Λουτράκι, εκεί όπου στο διάστημα 12-15 Ιουνίου, θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων. Οι κυρίες του Καβαλιώτικου Βόλει πέρσι είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Δράμα και φέτος θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Το Σάββατο που μας πέρασε μίλησαν στους 93, 7 η Έφη Γερακίνη και η Τασία Κεφαλά. Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη, στο στούντιο του ραδιοφώνου της Πρωινής.

Πότε αναχωρεί η αποστολή για το Λουτράκι; Σε σχέση με πέρσι, η ομάδα έχει αλλάξει;

Τασία Κεφαλά: Είμαστε έτοιμες. Την περασμένη Παρασκευή, κάναμε την τελευταία μας προπόνηση και αναχωρούμε το πρωί της Πέμπτης. Να προλάβουμε να πάμε μέχρι το απόγευμα, στο Λουτράκι. Οι αγώνες ξεκινούν το πρωί της Παρασκευής.
Την επόμενη μέρα έχουμε το δεύτερο παιχνίδι και οι τελικοί θα γίνουν την Κυριακή. Συμμετέχουν κάποιες ξένες ομάδες, στα γκρουπ των Ελληνικών ομάδων. Είναι και η ιδιαιτερότητα, σε σχέση με το περσινό Πανελλήνιο που έγινε στη Δράμα. Οι ξένες ομάδες είναι εκτός συναγωνισμού.
Οι όμιλοι είναι τέσσερεις. Εμείς είμαστε κατά τρείς περισσότερες σε σχέση με την ομάδα, που παρουσιάσαμε πέρσι στη Δράμα. Στο σύνολο είμαστε 15. Πολύ καλός αριθμός. Πολύ καλή συμμετοχή.
Μιλάμε φέτος για ένα πολύ μεγάλο ταξίδι και αφήνουμε πίσω μας, πολλές υποχρεώσεις μας. Παρόλα αυτά καταφέραμε μετά από πολύ προσπάθεια, να συμμετέχουμε. Είχαμε πολλούς βοηθούς, διαφορετικά παρά τη διάθεση που υπήρχε δε νομίζω, ότι θα τα καταφέρναμε. Υπήρχαν προβλήματα αλλά τελικά τα καταφέραμε.

Έφη Γερακίνη: Στη βαθμολογία δε θα μετρήσουν τα παιχνίδια με τις ξένες ομάδες. Αν πάνε όλα καλά, εμείς μάλλον θα διασταυρωθούμε με την ομάδα της Αθήνας, στη δεύτερη φάση. Είναι μια δυνατή ομάδα, αφού κατεβαίνουν μεγάλες αθλήτριες, όπως η Μαρία Κωστοπούλου που ήταν για χρόνια διεθνής παίκτρια. Ωστόσο αρχικά, πρέπει να κοιτάξουμε τον όμιλο μας και όχι τόσο γρήγορα παρακάτω.
Ο πρώτος μας αγώνας είναι με την Καλαμάτα, το πρωί της Παρασκευής. Ηταν πέρσι στη Δράμα, αλλά όχι στο δικό μας όμιλο. Είναι μια ομάδα στα μέτρα μας. Τη δεύτερη μέρα παίζουμε με τη Γαία. Είναι μια ομάδα από Αθήνα, Νέα Σμύρνη και Μίλωνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε, πάρα πολλά.
Δεν ήταν πέρσι. Είναι άγνωστη ομάδα σε μας.

Η περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Δράμα, βοήθησε το Καβαλιώτικο Βόλεϊ;

Έφη Γερακίνη: Νομίζω πως βοήθησε. Είχαμε περισσότερα παιδιά στις Ακαδημίες μας. Υπάρχει και μια σκέψη, πάρα πολύ σοβαρή, για να καταφέρουμε να ξανά κάνουμε μια ομάδα γυναικών.
Δεν έχει ο ΑΟΚ, γυναικεία ομάδα. Σταματάει στις Κορασίδες, ούτε καν Νεανίδων. Τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια. Σε αυτή τη γυναικεία ομάδα, θέλουμε να παίξουνε τα κορίτσια, που είναι τώρα ενεργά. Σίγουρα η εμπειρία δύο η τριών αθλητριών από μας, θα βοηθήσει σε όλη αυτή την προσπάθεια. Είμαστε στα σκαριά. Είναι νωρίς. Το πρωτάθλημα των Παλαιμάχων, νομίζω ότι βοήθησε στην προσπάθεια που κάνουμε.

Μετά την κατάκτηση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στη Δράμα, πως κύλησε η επόμενη μέρα;

Τασία Κεφαλά: Δεν ήταν δύσκολο να ξαναβρεθούμε. Το μικρόβιο είχε λειτουργήσει θετικά, οπότε ήμασταν έτοιμες να ξαναρχίσουμε. Θέλαμε να ξαναμπούμε στο γήπεδο. Ο ενθουσιασμός ήταν αρκετός. Γι` αυτό είμαστε και περισσότερες φέτος. Το πρόβλημα ήταν στην εύρεση γηπέδου. Ξεκινήσαμε πάλι, πηγαίνοντας στο γήπεδο του Αμυγδαλεώνα.
Μας δίνανε μια ώρα. Στα δικά μας τα γήπεδα, μπήκαμε στο τέλος, μετά που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα μπάσκετ.
Αυτό το χειμώνα, ήταν δύσκολο. Βρισκόμασταν μία φορά την εβδομάδα.
Υπάρχει ενθουσιασμός. Πάντοτε λειτουργούμε, σαν μια καλή παρέα. Αυτό μετράει.

Φέτος σας υπολογίζουν, πολύ περισσότερο, επειδή πήρατε πέρσι το Κύπελλο;

Τασία Κεφαλά: Νομίζω ναι. Ακούω διάφορα σχόλια. Μετράει σ` ένα βαθμό, η υπεράσπιση του τίτλου. Από την άλλη, αποκλειστικά δεν είναι η κατάκτηση ενός τίτλου, όσο το κλίμα που δημιουργείται στην πόλη και το ενδιαφέρον που δείχνετε για την προσπάθεια που κάνουμε. Σε τελική ανάλυση, ακούγεται και το όνομα της πόλης, σε πανελλήνιο επίπεδο.

Αυτή η παρουσία σας συγκίνησε κάποιους εδώ στην πόλη;

Τασία Κεφαλά: Υπάρχει ένα ενδιαφέρον, όχι όμως τόσο μεγάλο, όσο θα περιμέναμε. Κάτι υπάρχει…
Δε μιλάω με πικρία. Είναι μια προσπάθεια δικιά μας και δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχουν όλοι. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι εκτός από τους Καβαλιώτες που στάθηκαν δίπλα μας, είχαμε βοήθεια από την περιφέρεια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Πιστεύετε ότι κάποτε το γυναικείο Καβαλιώτικο Βόλει, θα βρεθεί σ` ένα επίπεδο, που ήταν σε κάποιες προηγούμενες δεκαετίες;

Έφη Γερακίνη: Αγωνιστικά μπορούν να βγουν καλύτερες αθλήτριες από μας. Το θέμα είναι ότι έχουμε πέσει σε μια οικονομική κρίση. Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό. Αν υπήρχαν τα χρήματα, πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα, θα έβγαινε αμέσως στην Α2.
Είναι καθαρά οικονομικό το θέμα. Υπάρχει το ταλέντο. Αν συσταθεί μια ομάδα γυναικών, με κάποια κορίτσια που έχουν φύγει από κορασίδες και με τη συμμετοχή 2-3 έμπειρων αθλητριών, θα έχουμε μια αξιοπρεπέστατη ομάδα, που θα δηλώσει συμμετοχή στο γυναικείο πρωτάθλημα.
Ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ είναι υπεύθυνος. Προσπαθεί να βρει μια λύση. Φέτος τα τμήματα υποδομής, πήγαν πολλά καλά. Είχαμε γεμάτα τμήματα, πολλά παιδιά, κάθε χρόνο πηγαίνουμε καλύτερα. Φαίνεται η δουλειά μας.

Ποιο είναι οι χορηγοί της ομάδας, σε αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα;

Έφη Γερακίνη: Είναι η Δημωφέλεια και ο Δήμος Καβάλας, η Lipton Ice Tea με τα μπλουζάκια της εμφάνισης, η εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων Advance με τις φόρμες της αποστολής.
Οι χορηγοί που μας ενίσχυσαν χρηματικά ήταν: Γιώργος Καλαντζής, υπουργός- βουλευτής νομού Καβάλας, η Ψαροταβέρνα «Σάββας», αφού Κουρτίδη και σία, κτηματομεσιτείες Remax- Choice στην παραλία Οφρυνίου, Συμεωνίδης Χαράλαμπος- Ιωαννίδης
Νικόλαος, εμπορία αγροτικών προϊόντων στη Γεωργιανή Καβάλας, Ζιμηλιάγκος Αλέξης και Νίκος, συνεργείο αυτοκινήτων στον Άγιο Χριστόφορο Καβάλας, Κουτούλας Δημήτρης, λογιστικό γραφείο στο Ποδοχώρι Καβάλας.
Ευχαριστούμε το Δήμο Καβάλας που μας παραχώρησε δωρεάν το λεωφορείο της αποστολής. Αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο και τους ευχαριστούμε όλους.
Αν δεν υπήρχε η δυνατότητα της δωρεάν μετάβασης, ίσως και να μην μπορούσαμε να πάμε στο Λουτράκι.

Τι εύχεστε γι` αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;

Έφη Γερακίνη: Πρώτα απ` όλα να πάμε όλες με το καλό και να γυρίσουμε γερές. Να το ευχαριστηθούμε, να το χαρούμε, να περάσουμε καλά, να δούμε παλιές συναθλήτριες, αντίπαλες παίκτριες και ότι καλύτερο βγει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τασία Κεφαλά: Συμφωνώ απόλυτα. Ο στόχος είναι… στόχος, πέρα των υπολοίπων. Πρώτα απ` όλα να είμαστε σε θέση να υπερασπίσουμε τον τίτλο, μέσα από τις δυνατότητες και τις δυνάμεις μας. Προπονητή φέτος δεν έχουμε. Οι έξω στηρίζουν τις μέσα. Παραπάνω από τις μισές που είναι στην αποστολή, είναι γυμνάστριες και προπονήτριες.

Πηγή: proininews.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ