1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
17-05-2014 20:38

Θρήνος για την Άννα Πολλάτου (video)

Το χαμό της Άννας Πολλάτου, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα, θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός. Η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής «έφυγε» πριν κλείσει καν τα 31 της χρόνια, σκορπίζοντας θλίψη σε ολόκληρη την οικογένεια της ελληνικής γυμναστικής.

Το μοιραίο δυστύχημα συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου (17/05) στην εθνική οδό Πύργου - Πατρών, στο ύψος της Βάρδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η άτυχη πρωταθλήτρια με κατεύθυνση την Κυλλήνη, συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό φορτηγάκι που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα και ενώ εκείνη την ώρα υπήρχε ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ακαριαία η Άννα Πολλάτου, ενώ οι δύο επιβαίνοντες του άλλου οχήματος μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.

Η Άννα Πολλάτου γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1983 στην Κεφαλονιά και ξεκίνησε τη ρυθμική γυμναστική στον Α.Γ.Σ. Επτανήσων Αργοστολίου. Ξεχώρισε από νεαρή ηλικία χάρη στο ταλέντο της και αποτέλεσε μέλος της κορυφαίας γενιάς της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής. Ως μέλος της ομάδας ανσάμπλ που απέκτησε το προσωνύμιο «χρυσά κορίτσια», η Πολλάτου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ, μαζί με τις Ειρήνη Αϊνδηλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Εύα Χριστοδούλου, Κλέλια Πανταζή, ενώ το 1999 είχε κερδίσει δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα, καθώς και τρία χρυσά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, μαζί με τις Αϊνδηλή, Γεωργάτου, Καρυάμη, Χριστοδούλου και την Κλεονίκη Γεωργακοπούλου.

Η Κεφαλονίτισσα Ολυμπιονίκης ολοκλήρωσε την καριέρα της το 2001, αλλά παρέμεινε κοντά στη ρυθμική γυμναστική, την οποία τόσο πολύ αγάπησε. Τα τελευταία χρόνια είχε ρόλο προπονήτριας στα Μέγαρα, θέλοντας να βοηθήσει στην ανάδειξη των επόμενων πρωταθλητριών.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους της Άννας Πολλάτου, καθώς και τη βαθιά θλίψη της για τον πρόωρο χαμό μιας αθλήτριας - πρότυπο, ενός νέου ανθρώπου που είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στον αθλητισμό και όχι μόνο.

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ