1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-05-2013 22:00

Aπό το Βραχάτι, πρωταθλητής στην Κύπρο...

Ο Παναγιώτης Σπηλιόπουλος μιλά στο Sport24.gr για τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, την οικονομική κρίση σε Ελλάδα και Κύπρο και τα όνειρά του
Άφησε το όμορφο Βραχάτι για την εξίσου γοητευτική Πάφο και από την ελληνική κρίση, βρέθηκε στο επίκεντρο της κυπριακής.

Το Σάββατο στα 22 του χρόνια πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του βοηθώντας την ΑΕΚ Καραβά να κατακτήσει το κύπελλο βόλεϊ της Κύπρου (3-0 στον τελικό την Αναγέννηση Δερύνειας) και να βγει Ευρώπη.

Ο νεαρός κεντρικός Παναγιώτης Σπηλιόπουλος ξετυλίγει το φιλμ της χρονιάς στο Sport24.gr θυμίζοντας πραγματικά παραμύθι.

Έχοντας διπλή υπηκοότητα, τόσο ελληνική από τον πατέρα του που είναι από το Δώριο της Καλαμάτας, όσο και κυπριακή από τη μητέρα του που είναι από την Σαλαμιού της Πάφου, έψαχνε εδώ και δύο χρόνια την ευκαιρία να πάει στην Κύπρο.

«Μου αρέσει πολύ και ήθελα να το συνδυάσω ώστε να σπουδάσω κιόλας εδώ. Απλά τώρα τελειώνω τη στρατιωτική μου θητεία στο ναυτικό για να μην χρειαστεί να διακόψω μετά», μας λέει ο Παναγιώτης Σπηλιόπουλος που είχε ζήσει από τα πρώτα σχεδόν βήματα το θαύμα του Παμβοχαϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Ήμουν στην ομάδα από την Α2, όπου ανεβήκαμε στην Α1, και έχω μόνο καλές αναμνήσεις. Ένα σωματείο νοικοκυρεμένο και ένας εξαιρετικός προπονητής όπως ο κ. Νίκος Ζαλμάς που με έχει βοηθήσει πολύ. Απλά εγώ ήθελα αφ’ ενός να παίζω περισσότερο και αφετέρου να επιστρέψω στα μέρη της μητέρας μου στην Κύπρο και να μείνω εκεί. Έτσι το καλοκαίρι όταν ήρθε η πρόταση από τον Παφιακό άφησα το όμορφο Βραχάτι, που σίγουρα μου λείπει. Στην Πάφο είχα προπονητή τον Χριστάκη Παναγίδη με τον οποίο δουλέψαμε σκληρά το καλοκαίρι για να μπορέσω να καθιερωθώ στην ομάδα.

Σιγά σιγά προσπαθούσα να σταθεροποιηθώ στην πρώτη εξάδα, όταν ήρθε η μεγάλη ευκαιρία και η πρόταση από την πρωταθλήτρια Κύπρου ΑΕΚ Καραβά τον Ιανουάριο και ευχαριστώ τη διοίκηση του Παφιακού και τον κόουτς που επέτρεψαν να πάω στην ΑΕΚ», μας λέει ο νεαρός κεντρικός που άφησε την Ελλάδα της κρίσης, η οποία τώρα χτύπήσε και την Κύπρο.

«Είναι φοβερό και το ζω καθημερινά, βλέποντας ανθρώπους στο δρόμο να μιλάνε συνέχεια σε ένα κινητό και να ρωτάνε: «Ψηφίστηκε αυτό ; ψηφίστηκε το άλλο, τι είπαν ;».  Όλοι ζουν με αγωνία και δεν είναι ωραίο. Πρόλαβα και στην Ελλάδα άσχημες καταστάσεις και τώρα τις ζω και εδώ στην Κύπρο. Ελπίζω και οι δύο πατρίδες μου να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την κρίση. Θεωρώ πως το καλοκαίρι θα έχουν και οι δύο χώρες μεγάλη προσέλευση τουριστών κάτι που θα τις ωφελήσει πάρα πολύ.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην Κύπρο έγινε πολύ πιο γρήγορα και ξαφνικά η κρίση  και για αυτό και ξάφνιασε ίσως περισσότερο», καταλήγει ο νεαρός κεντρικός που γιόρτασε με τους συμπαίκτες του τον τίτλο σε ελληνάδικο της Λεμεσού και θέλει να συνεχίσει να παίζει για πολλά χρόνια το αγαπημένο του βόλει, αν και ξέρει πως δεν μπορεί να ζήσει από αυτό, γι αυτό και παράλληλα θα σπουδάζει.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ