1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
22-12-2017 15:37

Νέο παραλήρημα του προέδρου της Τουρ

Ο Πρόεδρος της Τουρ Υβ Μπουζέ συνεχίζει να συκοφαντεί τον Ολυμπιακό και μετά τη ρεβανς της Τουρ, υποστηρίζοντας ανακρίβειες, όπως οι συνεχείς ρατσιστικές επθέσεις στον Γουνεμπάινα στο Ρέντη και τιμωρία του Ολυμπιακού για ίδιους λόγους σε άλλα σπορ.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε υποστήριξε:


«Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν ξεχωριστή, η αντίδραση του κόσμου ιδιαίτερη και στήριξαν τον Νέιθαν. Το μήνυμα που περάσαμε ήταν πολύ σημαντικό. Στην Γαλλία όταν κάνεις τέτοιες συμπεριφορές, μπορεί να κατηγορηθείς για ποινικό αδίκημα. Είμαι στον χώρο του αθλητισμού 40 χρόνια και δεν επιτρέπεται να εμφιβάλεις για την αξία ενός ανθρώπου.


Τέτοια συμπεριφορά που βίωσε ο Νέιθαν είναι ανεπίτρεπτη. Δεν μπορείς να κάνεις διάκριση σε έναν άνθρωπο λόγω χρώματος γιατί έτσι αμφιβάλεις τις αξίες του ως άνθρωπο. Εφόσον ο αθλητισμός είναι ένα μέρος που μπορείς να μοιραστείς με όλον τον κόσμο, δεν μπορείς να ανεχτείς μία τέτοια συμπεριφορά. Ο Ολυμπιακός στο παρελθόν σε άλλα αθλήματα που έχουν συμβεί παρόμοιες συμπεριφορές, οι Ομοσπονδίες τον τιμώρησαν. Εμείς φτάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (CEV) δεν έχει νόμους που τιμωρούν τέτοιες συμπεριφορές. Φανταστείτε ότι οδηγάτε και σας χτυπάει ένα φορτηγό, το αμάξι διαλύθηκε και μένει πάνω στις διαχωριστικές γραμμές. Έρχεται η αστυνομία και σου λέει ότι θα σε τιμωρήσει με πρόστιμο γιατί σταμάτησες παράνομα πάνω στις γραμμές στον δρόμο και σου παίρνει το δίπλωμα.

Όλο το πρώτο σετ στην Ελλάδα είχε συνέχεια ρατσιστικούς ήχους και όταν ήταν στο σερβίς ο Νέιθαν ακουγόταν πολύ καθαρά. Όταν το βλέπεις και μόνο λες ότι είναι απαράδεκτο. Ο Νέιθαν πάει στον πρώτο διαιτητή και αυτός αρνείται ότι συνέβη. Όταν επιστρέφει στο γήπεδο ο διαιτητής τον αποβάλει.

Αφού δεν υπάρχει κανονισμός για την φυλετική διάκριση, πρέπει να τον αλλάξουν. Το 2019 θα γίνει το Ευρωπαϊκο στη Γαλλία και πρέπει μέχρι τότε να έχει αλλάξει ο κανονισμός και να προβλέπει τέτοια πράγματα. Για όλα τα αθλήματα πρέπει να είναι το ίδιο, όπως είναι ήδη στο ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ.

Έχουμε κάνει έφεση κατά της απόφασης της CEV που αθωώνει τον Ολυμπιακό. Υπάρχει μία φράση "όποιος δεν μιλάει για κάτι, το δέχεται". Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν έστειλε μία επιστολή συγγνώμης στον Νέιθαν. Είναι απαράδεκτο».

 

luisdefines

Ο πρόεδρος της Τουρ προκαλεί αγανάκτηση και ταυτόχρονα γέλιο, περισσότερο απότι ο διάσημος Γάλλος κωμικός Λουι ντε Φινές

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ