1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
05-12-2013 18:59

Λαμπρινίδου:«Αγαπώ την Ελλάδα και τη θάλασσα»

Στη γειτονική Ιταλία βρίσκεται από το περασμένο καλοκαίρι η Μαρία Λαμπρινίδου, με τους Ιταλούς να την χαρακτηρίζουν μία από τις καλύτερες κεντρικούς. Η Μαρία, η οποία αγωνίζεται στη Serie A και τη Φόρλι έδωσε συνέντευξη στο IrisViaggiBlog και το volleynews.gr σας την παρουσιάζει.
Έχεις γεννηθεί στη Μυτιλήνη, ένα μέρος με σημαντική ιστορία. Μπορείς να μας πεις τι μπορούμε να δούμε και ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες του νησιού;

«Η Μυτιλήνη είναι η πρωτεύουσα της Λέσβου, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την Τουρκία. Εκεί έχουμε κάτι που να θυμίζει Ιταλία, και συγκεκριμένα ένα κάστρο που δεσπόζει το λόφο. Εκτός από αυτό οι Ιταλοί δεν μας έχουν αφήσει κάποια κληρονομιά, εκτός από τις λέξεις που θυμίζουν λίγο ιταλικές. Στην πραγματικότητα υπάρχει μεγάλη επιρροή από την Τουρκία, όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής θέσης του νησιού, αλλά και γιατί βρισκόταν περίπου 500 χρόνια υπό το καθεστώς των Οθωμανών.  Υπάρχει το υδραγωγείο και το ρωμαϊκό θέατρο. Την ιστορία μας μπορεί κάποιος να τη δει στο αρχαιολογικό μουσείο, ενώ τον πολιτισμό στο λαογραφικό. Η Λέσβος είναι ένα τουριστικό νησί, αλλά διατηρεί την ομορφιά και την ηρεμία της φύσης, κάτι που την κάνει ιδανικό μέρος για οικογενειακές διακοπές.

Όσο για την καλύτερη παραλία, κατά τη γνώμη μου είναι τα Βατερά. Είμαι πολύ δεμένη με αυτή την παραλία γιατί είναι κοντά στο χωριό του πατέρα μου. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και η γεωγραφική της θέση, της επιτρέπει να προστατεύεται από τους ανέμους, ενώ δεν έχει πολλά κύματα. Η άμμος  είναι σκουρόχρωμη και το νερό πεντακάθαρο».

Εκτός από την πόλη της Μυτιλήνης, υπάρχουν άλλα σημαντικά μέρη στο νησί, που θα μας πρότεινες να επισκεφτούμε;

«Όποιος πάει εκεί, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί το Μόλυβο, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα. Είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδος. Τα ηλιοβασιλέματα του Μολύβου είναι μοναδικά. Η περιοχή του λιμανιού είναι γεμάτη ταβέρνες όπου μπορεί κανείς να φάει ψάρια και να πιει ούζο. Το ούζο είναι το εθνικό μας ποτό και είμαστε οι καλύτεροι παραγωγοί. Η αρχιτεκτονική και το στυλ του Μολύβδου θυμίζουν Τουρκία, με τα σπίτια να έχουν το χρώμα της πέτρας. Υπάρχει και η Ερεσός, η πατρίδα της ποιήτριας Σαπφούς. Στο παρελθόν υπήρχε μία σημαντική τουριστική ανάπτυξη και ιδιαίτερα για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες. Αρχικά υπήρχαν διακρίσεις προς τα συγκεκριμένα άτομα, αλλά ευτυχώς ο κόσμος εξελίσσεται και η νοοτροπία του ανθρώπου ανοίγει νέα παράθυρα.  Δεν μπορώ να παραλείψω το απολιθωμένο δάσος, το οποίο είναι το μοναδικό στον κόσμο και εκτείνεται μεταξύ Ερεσού και Σίγρι. Η έκρηξη του ηφαιστείου της Όρδυμνου πριν εκατομμύρια χρόνια φαίνεται να έδωσε στο νησί τη σημερινή του εικόνα».  

Ποια είναι τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα που σου αρέσουν στο νησί;

«Το Parasol. Η Ερεσός φημίζεται για τα κοκτέιλ που μπορείς να απολαύσεις χορεύοντας στους  ρυθμούς της λατινοαμερικάνικης μουσικής στην παραλία του Μολύβου. Μου αρέσει και το Congas το οποίο έχει ένα σχήμα ημικυκλίου και μπορείς να τη χώρα ανεβαίνοντας στο λόφο».

Σου αρέσουν άλλα ελληνικά νησιά και για ποιο λόγο;

«Τα ελληνικά νησιά είναι όλα διαφορετικά. Καθένα έχει τη δική του ομορφιά και γοητεία. Οι παραλίες έχουν διαφορετικούς τύπους άμμου και το χρώμα του νερού διαφέρει. Αγαπώ τη θάλασσα στην Ελλάδα, για εμένα είναι μοναδική. Υπάρχουν νησιά με έντονη νυχτερινή ζωή αλλά εγώ για τις διακοπές μου προτιμώ να είμαι κοντά στη θάλασσα και τη φύση. Αυτό το καλοκαίρι πήγα στην Κεφαλονιά και μου άρεσε πολύ».

Σπούδασες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που μπορεί να βγει κανείς το βράδυ στην πρωτεύουσα;

«Η αλήθεια είναι ότι στην Αθήνα ο χρόνος μου χωριζόταν σε σχολή και βόλεϊ. Μια περιοχή της Αθήνας που μου άρεσε ιδιαίτερα, είναι το κέντρο, δεδομένου ότι υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που ζουν πλάι-πλάι και νιώθεις ζεστά και οικεία. Η αρχιτεκτονική της Αθήνας, όπως στις περισσότερες πρωτεύουσες, είναι συνδυασμός κλασσικού  και μοντέρνου. Υπάρχουν τα παλιά κτίρια που κοσμούν την πόλη, τα οποία πολλές φορές αντικαθίστανται από καινούρια και μοντέρνα, υπάρχουν και τα νεότερα κτίρια που σου δείχνουν ότι ζεις στο παρόν. Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν ένα μπαρ μέσα σε ένα ξενοδοχείο, που έχει θέα στην πλατεία Μοναστηρακίου. Από το μπαλκόνι μπορείς να θαυμάσεις την Ακρόπολη».

1 σχόλιο

  • Comment Link lover boy Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 09:41 posted by lover boy

    Μια αθλήτρια-κυρία που επέλεξε να ξενιτευτεί και να αγωνιστεί στο εξωτερικό και δικαιώνεται!!!
    Αλήθεια απο τους προπονηταραδες μας σε ομάδες κ εθνική την είχαν πιστέψει?

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ