1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-06-2013 23:20

WL2013: 2Χ2 της Βουλγαρίας επί της Γαλλίας

WL2013: 2Χ2 της Βουλγαρίας επί της Γαλλίας ©fivb.org
Δυο αναμετρήσεις, δύο νίκες. Η Εθνική της Βουλγαρίας επστρέφει την Δευτέρα (10/6) στο σπίτι της με ένα μεγάλο χαμόγελο καθώς δυο μέρες μετά τη νίκη της σε πέντε σετ επί της Γαλλίας στο Μοντπελιάρ επανέλαβε την επιτυχία στο Μετζ. Αυτή τη φορά ο Τόντορ Αλεξίεβ και οι συμπαίκτες του χρειάστηκαν μόλις τρία σετ και 94 λεπτά για να κατακτήσουν και αυτή την αναμέτρηση.

 

Το βράδυ της Παρασκευής (7/6) οι παίκτες της Γαλλίας ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με μεγάλη απογοήτευση: «Ήμασταν πολύ νευρικοί και έτσι κάναμε πολλά λάθη», τόνισε ο αρχηγός Μπέντζαμιν Τονιούτι. Ήθελαν «εκδίκηση» αλλά δεν την κατάφεραν.

Την Κυριακή η Βουλγαρία ήταν πολύ δυαντή για την Γαλλία, πολύ δυνατή επιθετικά αλλά και στην υποδοχή. Ο καλύτερος σκόρερ των γάλλων, Τζουλιέν Λινέελ, σχολίασε μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης: «Και πάλι κάναμε πολλά λάθη. Αλλά όπως και να έχει οι βούλγαροι ήταν πολύ καλύτεροι από εμάς απόψε».

Στα δυο πρώτα σετ ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, στο πρώτο σετ η Γαλλία είχε την ευκαιρία να προηγηθεί (24-23) αλλά δεν κατάφερε να πάρει το σετ. Στο Δεύτερο σετ οι μπλε είχαν πέντε χαμένα set ball. Η Βουλγαρία χρειάστηκε ένα. «Απλά δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε την δουλειά. Εκείνοι μπόρεσαν», τόνισε ο Τονιούττι.   

Για την Γαλλία αυτή η δεύτερη συνεχόμενη ήττα δυσκολεύει την προσπάθεια για την κατάκτηση της πρωτιάς του ομίλου. Ο προπονητής των μπλε, Λορέντ Τίλι, τόνισε: «Σε έναν όμιλο με Βραζιλία, ΗΠΑ, Αργεντινή και Βουλγαρία, ξέραμε πως τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα. Έτσι θα παλέψουμε. Η ομάδα μου πρέπει να μάθει. Δεν είμαι τόσο απογοητευμένος όσο στο πρώτο ματς, γιατί οι παίκτες μου έκαναν πολύ καλύτερο παιχνίδι απόψε».

Η Γαλλία θα ταξιδέψει στην Τούλσα, της Οκλαχόμα την προσεχή Τρίτη (11/6) όπου το προσεχές σαββατοκύριακο θα αντιμετωπίσει την Εθνική των ΗΠΑ. Η Βουλγαρία θα ξεκουραστεί πριν να φιλοξενήσει την Αργεντινή στις 22 και 23 Ιουνίου στην Σόφια.

Διαιτητές: Μπρούτμαν (Ισραήλ) – Γκραντίνσκι (Σερβία)

Τα σετ: 24-26, 29-31, 20-25 σε 1 ώρα και 34 λεπτά. Πόντοι: 73-82

Οι πόντοι της Γαλλίας προήλθαν: 34 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 2 άσοι, 32 λάθη του αντιπάλου και της Βουλγαρίας: 47 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 2 άσοι και 24 λάθη του αντιπάλου.   

ΓΑΛΛΙΑ (Τιγί): Αρντί 4, Τονιούτι 1, Ν’ Γκαμπέτ 15,  Τούλα 2, Κιέσκ 1, Λε Ρού, Σιντιμπέ 3 / Γκρεμπένικοφ (λ), Ρέντβιτς 1, Μορό 6, Λε Γκοφ 4, Λινελ 5
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Πλάτσι): Μπρατόεφ Γκ 4, Γκότσεφ 2, Σκρίμοφ 12, Γιοσίφοφ 6, Αλεξίεφ 8, Σοκόλοφ 21 / Μποζίλοφ (λ), Σαμούνεφ 5, Πέντσεφ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ