1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-02-2024 05:06

Nations League: Αυξάνονται οι ομάδες από το 2025 μετά το ρεκόρ του 2023

Την αύξηση των ομάδων στη διοργάνωση του Νέισονς Λιγκ (Nations League - VNL) από το 2025 αποφάσισε η FIVB. Μετά την επιτυχία του 2023 και το ρεκόρ σε τηλεθέαση αλλά και προσέλευση θεατών οι διοργανωτές έκριναν σκόπίμο να αυξήσουν κατά δύο τις θέσεις στη διοργάνωση του 2025, δηλαδή, από 16 ομάδες που θα έχουμε και το 2024 θα αγωνίζονται 18 ομάδες.

Το VNL, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2018 και καταγράφει κάθε χρόνο σταθερή άνοδο σε δημοτικότητα, με την έκδοση του 2023 να σημειώνει αύξηση 48% στο παγκόσμιο κοινό.

Τα νέα είναι καλά και για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση του 2024 καθώς δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα. Οι δύο νέες ομάδες θα περάσουν στην ελίτ του παγκοσμίου βόλεϊ με βάση το αποτέλεσμα του Volleyball Challenger Cup 2024 και την παγκόσμια κατάταξη.

Επίσης θα βελτιωθεί και το πρόγραμμα αγώνων προσφέροντας στους φιλάθλους περισσότερους αγώνες και στους παίκτες μια επιπλέον εβδομάδα ξεκούρασης. Ο αναδιαρθρωμένος διαγωνισμός με τις 18 ομάδες θα έχει 3 ομίλους και οι κορυφαίες ομάδες θα οδηγούνται στο φάιναλ-8 όπου θα κρίνεται ο τίτλος.

Για την Εθνική Ελλάδας το Νέισονς Λιγκ είναι για την ώρα ένα άπιαστο όνειρο όχι τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι, όσο για το τηλεοπτικό συμβόλαιο και το χορηγό που είναι προαπαιτούμενες προϋποθέσεις συμμετοχής...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ