1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-12-2013 16:42

Οι 7 γκάφες, στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ!

ΤΟΥ  ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Ένα απρόσμενο χριστουγεννιάτικο δώρο μπορεί να δεχθεί η ΑΕΚ, χάρη στη σημειώτρια Ιόλη Πανίδη και τους διαιτητές Βαγγέλη Μαρκάτσα και Νέστωρ Τσίτσικα, στην πρωτοφανή για τα χρονικά πενταπλή γκάφα σε βάρος του Ολυμπιακού!

Ξεκινάμε από την αρχή και από την αδιανόητη ενέργεια του υπεύθυνου ορισμού διαιτητών Στέφανου Βασιλειάδη, που έπρεπε να παραιτηθεί από το βράδυ του Σαββάτου, αλλά που τέτοια ευθιξία! Οι Τσίτσικας, Mαρκάτσας σφύριξαν στις 3μμ στο ματς Παναθηναικός-Ηρακλής Κηφισιάς και στις 9.30 μμ στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Είναι ανεπίτρεπτο να σφυρίζουν δυο ματς οι ίδιοι διαιτητές και μάλιστα το δεύτερο να είναι ντέρμπι. Πρώτα απ όλα έπρεπε να ορισθούν οι δυο κορυφαίοι στο σπουδαίο ματς και όχι οι Μαρκάτσας, Τσίτσικας , όσο ταλαντούχοι κι αν είναι. Αλλά και πάλι, ας τους έβαζε μόνο στο ντέρμπι, κι αν δεν του έβγαιναν οι διαιτησίες λόγω της απεργίας των Πελοποννήσιων, ας όριζε τους ίδιους διαιτητές στα παιχνίδια Μαρκόπουλο-Σταυρούπολη και Παναθηναικός-Ηρακλής Κηφισιάς, αλλάζοντας τις ώρες. Στο ντέρμπι έπρεπε να πάνε φρέσκοι διαιτητές και οι κορυφαίοι της κατηγορίας.

Δεύτερη γκάφα της σημειώτριας Πανίδη, που στο 13-8 και στην επιζητούμενη αλλαγή Τοτσίδου-Κρουκ, ανακαλύπτει ότι η αλλαγή είχε κλείσει στο 5-3 , ενώ τόσο ο προπονητής της ΑΕΚ, όσο και του Ολυμπιακού της λένε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και το ματς πρέπει να συνεχισθεί.

Τρίτη γκάφα των διαιτητών, που έπρεπε πρώτα απ όλα να έχουν εικόνα το ποιά αθλήτρια ξεκίνησε, αν ήξεραν έστω και στοιχειωδώς τις φυσιογνωμίες των παικτριών, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ένας έξυπνος διαιτητής ζυγίζει τα πράγματα, βλέπει ότι όλοι πλην της σημειώτρειας, του λένε το αντίθετο, έχουν στο χαρτάκι ως βασική την Κουκ και συνεχίζει το ματς, με την υπόμνηση ότι το λάθος της γραμματείας θα διορθωθεί μετά. Ούτε αυτό έγινε

Τέταρτη γκάφα. Βάση του άρθρου 7.7.2, κάτι που πρέπει να ξέρουν διαιτητές, παράγοντες, δημοσιογράφοι, σχολιαστές , όταν διαπιστώνεται ότι έγινε λάθος περιστροφή, αφαιρούνται όλοι οι πόντοι της υπαίτιας ομάδας, που κερδίθηκαν, από το λάθος , ως την ανακάλυψη του λάθους. Κι αφού το λάθος έγινε(σύμφωνα με τη σημειώτρια) στο 5-3 και ανακαλύφθηκε στο 13-8, το ματς έπρεπε να συνεχισθεί με το σκορ στο 13-3 και όχι στο 13-5!

Πέμπτη γκάφα. Αφού όπως ισχυρίσθηκαν είχε κλείσει η αλλαγή Τοτσίδου-Κρουκ και γι αυτό τιμώρησαν την ΑΕΚ, γιατί επέτρεψαν να παίξει μετά η Κρουκ. Άρα έγινε η αλλαγή Κρουκ/Τοτσίδου, τρεις φορές και με την άδεια των διαιτητών!

Έκτη γκάφα. Ο παρατηρητής διαιτησίας Γιώργος Ανδρονικίδης, γιατί δεν κατέβηκε από το βάθρο του να δώσει λύση και να τελειώσει το αλαλούμ. Δεν πιστεύουμε οτι δεν ήξερε τους κανονισμούς, γιατί αυτό θα ήταν εγκληματικό. Επομένως ένιψε τας χείρας του και έγινε συνεργός στο "έγκλημα". Και γιατί οι παρατηρητές στο Ρέντη, δεν κάθονται πίσω από τη γραμματεία, για να επιβλέπουν, αλλά σε ένα βάθρο, όπως ο Ξέρξης στο κοντινό Αιγάλεω;

Διαιτητές και σημειώτρια ισχυρίσθηκαν ότι η Τοτσίδου, μπήκε σε ανύποπτο χρόνο, ίσως και στο τεχνικό ταιμ αουτ, χωρίς να την αντιληφθούν, αλλά μάλλον η τεράστια γκάφα έγινε στην αλλαγή Γιακουμή/Καβαθά. Τότε πρέπει να χρέωσε και την αλλαγή Τοτσίδου/Κρουκ, χωρίς να έχει γίνει.

Βάση των κανονισμών, που είναι άδικοι πέρα ως πέρα, αν δικαιωθεί η ΑΕΚ, τότε πρέπει το ματς να ξαναγίνει από την αρχή, παρ οτι ο Ολυμπιακός κέρδιζε 2-1 σετ και 13-8. Είναι ένα τεράστιο λάθος της FIVB, που πρέπει να αλλάξει, αφού τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ, ξαναρχίζει ο αγώνας, από το σημείο της διακοπής.

Το αν η ΑΕΚ κερδίσει την ένσταση θα εξαρτηθεί από το πως τη συνέταξε, τι απάντησαν οι διαιτητές και τι νομικίστικα τερτίπια θα επινοήσουν οι δικηγόροι, ενώ πρέπει να επισημάνουνε ότι το βίντεο δεν είναι αποδεικτικό στοιχείο, παρά μόνο το φύλλο αγώνα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

1. Σε ματς ανδρών Ηρακλής-Ολυμπιακός η σημειώτρια Κυπριλίδου έβαλε κατά λάθος πόντο υπερ του Ολυμπιακού, ο Ηρακλής έκανε ένσταση επικαλούμενος το βίντεο, αλλά δεν δικαιώθηκε. Απλά τιμωρήθηκε η σημειώτρια και ο διαιτητής Αντωνούλης που δεν είχε καμία ευθύνη.

2. Σε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, Σίσλει Τρεβίζο-Ολυμπιακός, ο Μπερνάρντι έπαιζε σε λάθος θέση από την αρχή του σετ, οι διαιτητές το ανακάλυψαν στο 12-9 και το ματς ξανάρχισε με το σκορ στο 0-9, αφού αφαιρέθηκαν όλοι οι πόντοι που κέρδισε η ιταλική ομάδα, από το λάθος, ως την ανακάλυψη.

3. Σε τελικό κυπέλλου γυναικών, Αίας Ευόσμου- ΖΑΟΝ , το 2002, ο ΖΑΟΝ έπαιζε σε λάθος θέση από το 4-3 ως το 8-7 του πέμπτου σετ, επειδή η Πέπη Μάσου πήγε στο σερβίς αντί της Ουζούνοβα. Οι διαιτητές Ρουσάκης, Δεληκωστίδης το ανακάλυψαν στο 8-7 με τη βοήθεια της γραμματείας, κι αντί να ξαναρχίσουν το ματς με το σκορ στο 8-3, το συνέχισαν κακώς με το σκορ στο 8-7, δεν τιμωρήθηκε ο ΖΑΟΝ και κέρδισε το σετ με 15-13 και μαζί το Κύπελλο.

ΥΓ: Οι διαιτητές Μαρκάτσας, Τσίτσικας αξιολογήθηκαν από τον Στέφανο Βασιλειάδη, να σφυρίζουν και ματς της Α1 ανδρών. Χωρίς σχόλια

26 σχόλια

  • Comment Link Λογια σταρατα Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013 21:07 posted by Λογια σταρατα

    Διαβασα το αρθρο οπως και αλλα αρθρα που εχει σημερα το VN συν τα σχολια απο τον αγωνα OΣΦΠ-ΑΕΚ,και διαπιστωνω οτι η διαιτησια περνει την κατοιουσα και την απαξιωση απ'ολους.Απο τοπικο βλεπε στη Δραπετσωνα,Κερκυρα,Μυλωνα κλπ,απο Εθνικο Α1 Γυν.βλεπε Ηρακλη,απο λιγκα βλεπε Αλεξανδρουπολη τα παραπονα πανε συννεφο και ειμαστε ακομα στη μεση!Αναρωτιεμαι αν εχει υπαρξει ποτε χειροτερη κεδ απο την σημερινη?Αναρωτιεμαι αν θα ητανε στη θεση τους ολοι αυτοι αν προεδρος της ΕΟΠΕ ητανε ο Μπελιγρατης?Αναρωτιεμαι τι φταει ο Ολυμπιακος αν επαναληφθει ο αγωνας-που ειναι σχεδον σιγουρο-που καποιοι βαλανε ανεπαρκεστατους διαιτητες στον συγκεκριμενο αγωνα?Κυριοι της κεδ αναλαβετε της ευθυνες σας γιατι ολοι κρινομαστε απο τα αποτελεσματα της δουλειας μας και εσεις δυστυχως εχετε αποτυχει παταγωδως στη δικη σας δουλεια που ειναι η ομαλη διεξαγωγη των αγωνων.

  • Comment Link Panagiotis rr Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013 16:24 posted by Panagiotis rr

    Τι δηλαδή, δεν έκλεψες τον πόντο? όλη η Ελλάδα το λέει, μόνο εσύ προσπαθείς να πεις το αντίθετο!

  • Comment Link labis.v Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013 13:18 posted by labis.v

    Απ'οσο γνωριζω η κεδ ειναι 5μελης και εχω την εξης απορια δεν βρεθηκε ενας το τονιζω ΕΝΑΣ να παραιτηθει μετα τα οσα 'οργια'και 'καραγκιοζιλικια'γινονται στο χωρο της διαιτησιας?ΕΝΑΣ που να εχει την ευθιξια και την παλικαρια να πει στους υπολοιπους κυριοι δεν παει αλλο αρκετα ξεφτυλιστηκαμε...εκτος και αν ισχυει αυτο που λενε στο χωρο της διαιτησιας οτι δυο τρεις ειναι απλα 'ΓΛΑΣΤΡΕΣ'στη Κεδ!

  • Comment Link panagiotis R Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013 10:20 posted by panagiotis R

    Για το ματς του Ευοσμου σε εχω κολλησει στον τοιχοεπανειλημμενως, διοτι από το Φ.Α. δεν διαπιστωθηκε λαθος . Επιμενεις όμως ακομα εμπαθη παρ΄οτι τοτε κρυβοσουν και απαντούσες αλλα αντ΄αλλων στο Φως για τις ανακρίβειες που ειχες γραψει και τοτε

  • Comment Link retsina Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013 15:48 posted by retsina

    Στο τέταρτο σετ η μάχη έφτασε στο αποκορύφωμά της καθώς για πρώτη φορά στο παιχνίδι το σετ πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, με το προβάδισμα να το έχουν οι Πειραιώτισσες. Η συνέχεια όμως ήταν για τον Ολυμπιακό καθώς με ένα σερί 3-0 και με τη Γιώτα στο σερβίς ξέφυγε για πρώτη φορά στο σετ και ο Οικονόμου πήρε τάιμ άουτ.

    Στη συνέχεια οι «κόκκινες» έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία ξεκίνησαν να «πυροβολούν» τις αντιπάλους τους και η διαφορά εκτινάχτηκε στους 6 πόντους, !!!!μέχρι που ο Οικονόμου άρχισε να διαμαρτύρεται στη γραμματεία και τον δεύτερο διαιτητή για κάποιο λόγο, θέλοντας ουσιαστικά να διακόψει το ματς για να σταματήσει το ρυθμό του Ολυμπιακού.!!!

    περιγραφη του αγωνα απο το http://www.olympiacos24.gr δειτε και τις δηλωσεις παικτριων η γελοιτητα παει συννεφο

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ