1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-07-2013 20:43

Έφτασε στη Νακόν Ρατσασίμα η αποστολή της Εθνικής Κορασίδων (φωτό)

Cannot find volleynews.v2/GREECE-TEAM/KORASIDON/2013/Pagkosmio/afixi folder inside /var/www/volleynews.gr/images/volleynews.v2/GREECE-TEAM/KORASIDON/2013/Pagkosmio/afixi/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:nginx/1.14.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.38
Νακόν Ρατσασίμα. Aποστολή ΑΠΕ - ΠΣΑΤ Παναγιώτης Κουμάνταρος: Ύστερα από ένα πολύωρο και κοπιαστικό ταξίδι, που διήρκεσε συνολικά 18 ώρες, η αποστολή της Εθνικής Κορασίδων αφίχθη και κατέλυσε στην έδρα της, στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα της Ταϊλάνδης, που από τις 26 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου θα φιλοξενήσει το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Οι αθλήτριες και το υπόλοιπο επιτελείο αναχώρησαν από την Αθήνα το βράδυ της Τρίτης (20:00), με ενδιάμεσο προορισμό τη Ντόχα στο Κατάρ, όπου έφτασαν στις 00:30. Εκεί μετεπιβιβάστηκαν και συνέχισαν το ταξίδι, αναχωρώντας στις 02:00 ξημερώματα Τετάρτης για την Μπανγκόκ, στην οποία πάτησαν το πόδι τους ύστερα από πτήση 6.5 ωρών, με αρκετές αναταράξεις στη διάρκειά της.

Η συνέχεια περιλάμβανε τη χρήση ενός άλλου μεταφορικού μέσου, του λεωφορείου, που παρέλαβε την ελληνική αποστολή για να τη μεταφέρει στον τελικό προορισμό της ύστερα από ταξίδι 4 ωρών και με το ρολόι να δείχνει 18:00 ώρα τοπική (14:00 Ελλάδας), καθώς την Ταϊλάνδη από την Ελλάδα χωρίζει διαφορά 4 ωρών, με την ασιατική χώρα να προηγείται.

Προπόνηση σήμερα δεν θα γίνει, καθώς δεν έχει προβλεφθεί από τους διοργανωτές. Την ώρα της ελληνικής άφιξης, όμως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Μεξικού αναχωρούσε για να προπονηθεί, ενώ στο ξενοδοχείο είχαν ήδη καταλύσει οι ομάδες των ΗΠΑ, Σερβίας και Αργεντινής.

Για αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση, η πρώτη εκ των οποίων το πρωί (09:00-11:25) και η δεύτερη το απόγευμα (16:00-17:00). Η απογευματινή θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο που θα διεξαχθούν οι αγώνες του ελληνικού ομίλου (Β΄), η πρεμιέρα του οποίου φέρει αντιμέτωπη τη «γαλανόλευκη» ομάδα με την Πολωνία, την προσεχή Παρασκευή.

Το σύστημα διεξαγωγής

Το 2013 θα είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 20 ομάδες, τέσσερις περισσότερες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια: τέσσερις από την Ασία, τρεις από την Αφρική, τέσσερις από τη Βόρεια και Λατινική Αμερική, τρεις από τη Νότια Αμερική και έξι από την Ευρώπη.

Η διοργάνωση θα διαρκέσει περισσότερο από 10 ημέρες, με δύο ρεπό ενδιάμεσα. Οι 20 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των πέντε συγκροτημάτων έκαστος και θα παίξουν όλες εναντίον όλων, σε ένα γύρο, με τις τελευταίες κάθε ομίλου να αγωνίζονται σε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-20.

Οι υπόλοιπες ομάδες θα συγκροτήσουν τη φάση των «16» (πλέι οφ) και βάσει χιαστί συστήματος (1ος Α΄ ομίλου εναντίον 4ου Β΄ ομίλου κ.ο.κ.) θα αναμετρηθούν σε αγώνες «νοκ άουτ», προκειμένου να προκύψουν οι οκτώ των προημιτελικών και ακολούθως των ημιτελικών, μέχρι να αναδειχθεί το ζεύγος του τελικού.

Οι ηττημένοι των προημιτελικών και των ημιτελικών θα παίξουν σε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 3-8, ενώ οι ομάδες που θα αποκλειστούν στη φάση των «16» θα αγωνιστούν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στις θέσεις 9-16.

Η διοργανώτρια πόλη

Το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων θα διεξαχθεί στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα της Ταϊλάνδης, από τις 26 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2013. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ασιατική πόλη θα φιλοξενήσει εκδήλωση της FIVB και συγκεκριμένα την ίδια, καθώς είχε προηγηθεί η διοργάνωση του 2009, ενώ η χώρα θα ανοίξει τις πύλες της συνολικά για τρίτη φορά στις κορυφαίες ομάδες Κορασίδων του πλανήτη, αφού είχε προηγηθεί το Παγκόσμιο του 1997, στο Τσιάνγκ Μάι.

Η Νακόν Ρατσασίμα, μια πόλη με πληθυσμό 166.000 κατοίκων, βρίσκεται περίπου 260 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μπανγκόκ και είναι η πρωτεύουσα και των δύο επαρχιών της περιοχής, που φέρουν το ίδιο όνομα. Ιστορικά, υπήρξε η κύρια πύλη προς τα βορειοανατολικά της Ταϊλάνδης, ενώ οι ντόπιοι την αναφέρουν και ως «Κοράτ», λόγω της θέσης της πλησίον του ομώνυμου οροπεδίου. Πρόκειται για μια βιομηχανική πόλη, που είναι ταυτόχρονα και γεωργικός κόμβος, στοιχείο που την καθιστά από τις σημαντικότερες της χώρας. Η Νακόν Ρατσασίμα είναι γνωστή για την παραγωγή μεταξιού, ρυζιού και ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο.

Η πόλη έχει να προσφέρει αρκετά στους επισκέπτες της, όπως για παράδειγμα έναν από τους πιο σύγχρονους ζωολογικούς κήπους της Ασίας. Για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής ο ναός «Σάλα Λόι», που χρονολογείται από το 1827, είναι προορισμός εκ των ων ου άνευ, καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της αρχιτεκτονικής εκείνης της εποχής. Η «Khorat Royal Thai Air Force Base», αεροπορική βάση που χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αξίζει επίσης μια επίσκεψη, όπως και το Εθνικό Πάρκο «Κάο Γιάι», το δεύτερο μεγαλύτερο στο είδος του στην Ταϊλάνδη.

Η πόλη είναι επίσης πλούσια σε αθλητική κουλτούρα. Το πολλαπλών χρήσεων αθλητικό συγκρότημα, που πήρε το όνομά του προς τιμήν των 80ών γενεθλίων του βασιλιά Μπούμπολ Αντουλιαντέι («The King’s 80th Birthday Anniversary Sports Complex»), έχει φιλοξενήσει τις τελετές έναρξης και λήξης των αγώνων της Νοτιοανατολικής Ασίας (2007) και είναι μια ελκυστική προσθήκη στο τοπίο της πόλης.

Οι εγκαταστάσεις

Οι αναμετρήσεις του 18ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κορασίδων θα διεξαχθούν σε δύο κλειστά γυμναστήρια, το «Τσατσάι Χολ» (Α΄, Γ΄ όμιλος) και το «Λιπταπάνλοπ Χολ» (Β΄, Δ΄ όμιλος), χωρητικότητας 5.000 και 2.000 θέσεων, αντίστοιχα.

Το «Τσατσάι Χολ» αποτελεί μέρος του αθλητικού συγκροτήματος «of His Majesty The King’s 80th Birthday Anniversary Sports Complex». Εκτός από το να χρησιμοποιηθεί ως χώρος γυμναστικής κατά τη διάρκεια των αγώνων «SEA Games» το 2007, διατέθηκε επίσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου σε σάλα, το 2012.

Το «Λιπταπάνλοπ Χολ» εντάσσεται επίσης στο ίδιο αθλητικό συγκρότημα και αποτέλεσε έδρα του βόλεϊ στην ίδια διοργάνωση το 2007, ενώ χρησιμοποιείται τακτικά σε αγώνες πετοσφαίρισης του εθνικού πρωταθλήματος, καθώς και σε παιχνίδια μπάσκετ και ποδοσφαίρου σάλας. Το 2009 ήταν, επίσης, η δεύτερη εγκατάσταση της διοργάνωσης που θα φιλοξενήσει και φέτος.

 
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ