1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-10-2013 17:26

Αφιέρωμα στο 46ο πρωτάθλημα: «Το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών»

Σε λιγότερο απο 3 μέρες ξεκινάει το 46ο πρωτάθλημα της Volleyleague ΟΠΑΠ. Το κύπελλο που θα απονεμηθεί στον πρωταθλητή(φωτό), σε περίπου 7 μήνες απο τώρα βρίσκεται ήδη στα γραφεία της ΕΣΑΠ και περιμένει το ταμπελάκι με το όνομα του πρωταθλητή.

Το 1936 έγινε η αρχή στην Πάτρα, με το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που βρήκε νικήτρια την Ε.Α.Π αλλά  μέχρι το 1968 που ξεκίνησαν τα Εθνικά πρωταθλήματα αλλά και το 1992 που ιδρύθηκαν τα Τ.Α.Α. και έγινε η άτυπη Λίγκα των σωματείων αμοιβομένων πετοσφαιριστών άλλαξαν πολλά πράγματα. Στο πρωτάθλημα 2013-14 θα αγωνιστούν 12 ομάδες σε 22 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ.

Xαρακτηριστικό του εφετινού πρωταθλήματος είναι η ενίσχυση όλων των ομάδων περίπου στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο με αποτέλεσμα κανείς να μη μπορεί να κάνει πρόβλεψη για τον πρωταθλητή αλλά και για τις δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν μέσα από τα πλέι άουτ όπου από εφέτος θα λάβουν μέρος και οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της κανονικής περιόδου.

Στόχος της Ε.Σ.Α.Π. αλλά και των 12 Τ.Α.Α. που τη συνθέτουν είναι το νέο πρωτάθλημα να έχει διαφάνεια, αξιοπιστία και γεμάτα γήπεδα. Η πρόωρη αδειοδότηση των ομάδων από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δείχνει το μεγάλο άλμα που έγινε εκ μέρους των Τ.Α.Α. Από τους περίπου 160 αγώνες που θα γίνουν μέσα στην αγωνιστική περίοδο σχεδόν οι μισές θα καλυφτούν τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι NOVA προβάλλοντας με τον πλέον ιδανικό τρόπο τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές.

Η Ε.Σ.Α.Π. φιλοδοξεί με μια σειρά αναβαθμίσεων που έχει περάσει και μέσα από την προκήρυξη να ανεβάσει τα οργανωτικά στάνταρς του νέου πρωταθλήματος και σε συνεργασία με τους παράγοντες και τους συνεργάτες των Τ.Α.Α. να παρουσιάσουν καλύτερες υπηρεσίες στους θεατές με απώτερο σκοπό να γεμίσουν τα γήπεδα.

Παρουσιάζεται ένα πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις  που αντιμετωπίζουν ορισμένα γήπεδα αλλά με τη βοήθεια και τη συνεργασία των αρμοδίων φορέων υπάρχει αισιοδοξία πως έστω και την τελευταία στιγμή το πρόβλημα θα ξεπεραστεί.

Αγωνιστικά όλες οι ομάδες είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο. Η έλλειψη πρόβλεψης δίνει άγρια ομορφιά στο νέο πρωτάθλημα. Όπως φάνηκε και από τους αγώνες του Λιγκ Καπ και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το φάιναλ-4 της διοργάνωσης τα πάντα είναι ρευστά.

Στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου έγινε 88 μεταγραφές εκ των οποίων οι 31 είναι αλλοδαποί. Η πιο ψηλή ομάδα του πρωταθλήματος είναι η νεοφώτιστη Γ.Ε.Παναχαϊκή με μέσο όρο ύψους 1μ.96 και η πιο «κοντή» ο Α.Ο.Κηφισιάς με 1μ.90. Η πιο μεγάλη σε ηλικία ομάδα είναι του Ολυμπιακού με 30 έτη και 4 μήνες και η πιο «νέα» ο Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου με με 25 έτη και 4 μήνες.

Πηγή: Volleyleague.gr

1 σχόλιο

  • Comment Link volleyakias Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 15:39 posted by volleyakias

    ναι ναι το πιο ανταγωνιστικό πολύ απλά γιατί ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον καθένα μιας και το επίπεδο έχει πέσει τόσο πολύ που όλες οι ομάδες πάνω κάτω είναι στα ίδια.Κύριοι το θέμα είναι να είναι ανταγωνιστικό σε υψηλόόμως επίπεδο.Τι να το κάνω που είναι ανταγωνιστικό όταν δεν υπάρχουν μεγάλοι παίκτες, μεγάλες ομάδες με τιτανομαχίες στα μεταξύ τους παιχνίδια, μεγάλες πορείες στην ευρώπη και πολύς κόσμος στις εξέδρες; Ποια ομάδα είναι ομαδάρα; Καμμία.Ποια ομάδα μαζεύει κόσμο χιλιάδες; Καμμία.Ποια ομάδα παίζει ευρώπη με στόχο ένα φαϊναλ φορ; Καμμία.Ε τέτοιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα να το χάιρεστε, δε θα πάρω όπως και ο περισσότερος κόσμος.Αυτό είναι ένα πρωτάθλημα μφτιαγμένο για να το κατακτήσει ο οσφπ και για να χαίρονται ομάδες της ελληνικής επαρχίας και να καμαρώνουν κι αυτές μαζί με τους παράγοντές τους ως νεόπλουτοι που νομίζουν ότι κάτι κάνουν συμμετέχοντας. Που είναι τα ντέρμπι παο-ηρακλή, ηρακλή-οσφπ και οσφπ-παο; Τότε που γέμιζαν τα γυμναστήρια και πάικτες όπως ο μπολ, ο στάνλει,ο χοφ, ο τσέρνιτς, ο γκρανβορκά, ο νίλσον, ο άχρεμ, ο κράβαρικ, ο ντάντε, ο μαρτσελίνιο, ο αγκάμεζ, ο γκόμεζ, ο γκιούρδας και τόσοι αλλοι καθήλωναν όλο το κοινό; Πού είναι ο μεγάλος Ηρακλής που οι ίδιοι οι παραγοντές του πρώτα και βέβαια οι εξ Αθηνών ορμώμενοι τον έχουν εξαφανίσει; Πού είναι ο παο που παλεύει να σωθεί κάθε χρόνο και κυνηγάει να σωθεί στα χαρτιά γιατί αγωνιστικά είναι ομάδα της πλάκας; Που είναι ο οσφπ που έπρεπε να διαλυθούν οι βασικοί του αντίπαλοι για να μπορέσει να πάρει πρωτάθλημα με αντιπάλους τα Βραχάτια και τους φοίνικες; ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!! Οσοι παινεύονται γι αυτό το πρωτάθλημα να το χαίρονται , δε θα πάρουμε και θα το δείτε λίαν συντομως.Πρωτάθλημα των άδειων εξεδρών και της μετριότητας.Συγχαρητήρια κύριοι της ΕΣΑΠ .

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ