1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-10-2014 20:26

Οι παραιτήσεις Ταρνατόρου, Λεονταρίτη, η κατανόηση του ΟΠΑΠ και το στοίχημα του «στοιχήματος»

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στο χώρο του επαγγελματικού βόλεϊ με την είσοδο στοιχηματικών εταιριών που επιχειρούν να αλλάξουν το τοπίο της αγοράς αλλά με κίνδυνο να «πέσει» η κεντρική χορηγία του ΟΠΑΠ προς το πρωτάθλημα της Volleyleague.
Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ενημέρωσαν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ πως έχουν εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα από δύο στοιχηματικές εταιρείες ωστόσο ξεκαθάρισαν πως τιμήσουν την σύμβαση για την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος με την ΟΠΑΠ Α.Ε. Ανάλογη πρόταση έφερε και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ζητήσουν από τον ΟΠΑΠ την εξαίρεση τους.

Στη διάθεση του ΟΠΑΠ είναι πλέον εάν θα επικαλεστεί τους αυστηρούς μονοπωλιακούς ή θα αντιμετωπίσει με ελαστικότητα το χώρο του επαγγελματικού βόλεϊ σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.

Η πολύ καλή συνεργασία της ΕΣΑΠ με τον ΟΠΑΠ τα προηγούμενα χρόνια αλλά και η διάθεση της Ένωσης των ΤΑΑ να τηρήσουν κατά γράμμα τα όσα αναφέρει η συμφωνία για την κεντρική χορηγία είναι ο λόγος που εκ μέρους της ΟΠΑΠ Α.Ε. υπάρχει μεγάλη κατανόηση.

Επιπλέον ο ΟΠΑΠ μείωσε κατά 20% τη χορηγία προς την Volleyleague και στην παρούσα φάση δεν επιθυμεί να δώσει στα ΤΑΑ έξτρα χρήματα για την είσοδο του πρωταθλήματος στο κουπόνι του στοιχήματος κι αυτό διότι η εταιρεία θέλει πρώτα να δει το βαθμό εμπορικότητας του νέου εγχειρήματος και μετά να αυξήσει την πίτα της χορηγίας. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται πως ίσως δοθεί περίοδος χάριτος ενός ή δύο χρόνων προς τα ΤΑΑ που θεωρούνται τα πιο εμπορικά έτσι ώστε να μπορέσουν να έχουν έσοδα για να επιβιώσουν.

Στο σημερινό Δ.Σ. της ΕΣΑΠ ο πρόεδρος Παντελής Ταρνατόρος έθεσε μέχρι και την παραίτηση του στη διάθεση του Σώματος για να διευκολύνει τις εξελίξεις μιας και ο Ολυμπιακός τον οποίο εκπροσωπεί έκλεισε μεμονωμένα συμφωνία με άλλη στοιχηματική εταιρεία. Η παραίτηση του όχι μόνο δεν έγινε δεκτή αλλά όλοι συμφώνησαν πως έχει κάνει προσπάθειες για την εύρεση της καλύτερης λύσης με τον ΟΠΑΠ. Δυναμική ήταν και η τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΠΑΟΚ Γιώργου Ανδρέου ο οποίος είπε πως η ΕΣΑΠ και τα σωματεία πρέπει να τιμήσουν τον ΟΠΑΠ σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η σύμβαση αλλά σε εποχές που παίζεται η επιβίωση των σωματείων και του αθλήματος δεν υπάρχει η δυνατότητα να κλείνουν οι πόρτες στην αγορά του στοιχήματος.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γιάννης Τζίμας αποκάλυψε πως έχει στα χέρια του πρόταση από στοιχηματική εταιρεία αλλά όλοι συμφώνησαν πως θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ΟΠΑΠ, να του θέσουν τα δεδομένα που υπάρχουν και από κοινού να αποφασιστεί η όποια συμφωνία που δεν θα διαταράξει τις καλές σχέσεις ΕΣΑΠ – ΟΠΑΠ.

Ανοικτά διαφώνησε ο εκπρόσωπος του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου Γιώργος Λεονταρίτης ο οποίος τόνισε πως οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι και οι ομάδες της περιφέρειας στραγγαλίζονται. Μάλιστα ζήτησε να γραφτεί στα πρακτικά η διαφωνία του και παραιτήθηκε από πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει το καθοριστικό ραντεβού της ΕΣΑΠ με τον ΟΠΑΠ οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις που όλοι οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΠ αισιοδοξούν πως θα είναι προς όφελος του επαγγελματικού βόλεϊ.

3 σχόλια

  • Comment Link Syrosfan Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 12:10 posted by Syrosfan

    περνάει επιφανειακά το οτι τα σωματεία που βρήκαν χορηγούς στοιχηματικές εταιρείες, είναι ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟΚ... μήπως δεν αρέσει σε κάποιους το οτι το ο Μελισσανίδης είναι το αφεντικό του ΟΠΑΠ; Θα πάρουν περισσότερα από τις εταιρείες αυτές; Αν ο ΟΠΑΠ αποφασίσει να φύγει από το άθλημα "κλάψτε" το πρωτάθλημα... οι μισές ομάδες δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν.

  • Comment Link greekvolley Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 19:24 posted by greekvolley

    O τελευταίος σωστός παράγοντας ... της ΕΣΑΠ...Απορώ πώς άντεξε τόσο καιρό με αυτά που έβλεπε και άκουγε...Καλύτερα να ασχοληθεί με αλλα πιο πρόσφορα πράγματα για να εχει την ικανοποίηση της προσφοράς και όχι εκεί που τον "αδειάζουν" με την πρώτη ευκαιρία...

  • Comment Link pdt Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 14:27 posted by pdt

    ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ,εχεις απολυτο δικιο,και μππαβο σου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ