1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-08-2014 21:45

Στο Μαρκόπουλο ο Ιβάνοβιτς !

Στην Ελλάδα, για λογιαριασμό του Μαρκόπουλου, επιστρέφει ο Βέλιμπορ Ιβάνοβιτς !

Ο Σέρβος τεχνικός, που είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από το, όχι και τόσο επιτυχημένο πέρασμα του στον Ολυμπιακό, τη σεζόν 2008-2009, συμφώνησε να αναλάβει για την επόμενη σεζόν τα ηνία του Μαρκόπουλου.

Πoιος είναι ο Βέλιμπορ Ιβάνοβιτς

Ο Βέλιμπορ Ιβάνοβιτς γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1962 στη Σερβία και έχει σπουδάσει Φυσική Αγωγή με ειδικότητα στο βόλεϊ στο Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής στο Νόβισαντ. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για το άθλημα του βόλεϊ στο Βέλγιο και την Ελβετία.

Το 1980 ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα ως πασαδόρος στη Βοϊβοντίνα του Νόβισαντ με την οποία κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα Γιουγκοσλαβίας ενώ μία χρονιά κατέκτησε την τρίτη θέση στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης. Στη Βοϊβοντίνα παρέμεινε έως το 1990 και την περίοδο 1991-92 αγωνίστηκε στην Παρτιζάν Βελιγραδίου με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Στη συνέχεια έπαιξε στο πρωτάθλημα Βελγίου με τις Europdata Genk, Breitex Herentals, και Averbode.

Ηταν διεθνής με την Εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας στην οποία αγωνίστηκε για περισσότερα από 10 χρόνια (200 συμμετοχές).

Ο Βέλιμπορ Ιβάνοβιτς ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1998 στο τεχνικό επιτελείο της Averbode. Το 1999 ανέλαβε πρώτος προπονητής της ομάδας, πόστο στο οποίο παρέμεινε έως το 2004. Με την Averbode έφτασε τρεις φορές στον τελικό του Κυπέλλου Βελγίου και μέχρι την ημιτελική φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος Βελγίου ενώ κάθε χρόνο η ομάδα συμμετείχε στις διοργανώσεις της CEV.

Από το 2004 έως το 2006 ήταν προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Eburon-Euphony Tongeren με την οποία κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο Βελγίου και έφτασε ως το Final 4 του Top Teams Cup.

Από το 2006 έως τον Ιανουάριο του 2007 έκατσε στον πάγκο της Pepe Jeans Asse-Lennik,μίας εκ των κορυφαίων ομάδων βόλεϊ ανδρών του Βελγίου. Τον Ιανουάριο του 2007 έως την περσινή αγωνιστική περίοδο ήταν ο προπονητής της Ελβετικής Βολερό Ζυρίχης με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ελβετίας. Τον Μάρτιο του 2007 με τη Βολερό Ζυρίχης συμμετείχε στο Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών και την επόμενη χρονιά έφτασε ως τις 6 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Μετά το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, ανέλαβε τη Σαρλερουά του Βελγίου, και στη συνέχεια για δύο χρόνια την TED της Τουρκίας, οδηγώντας τη στην 5η θέση του Τουρκικού πρωταθλήματος, καθώς και στα ημιτελικά του κυπέλλου της χώρας.

5 σχόλια

  • Comment Link Κ.Α Σάββατο, 09 Αυγούστου 2014 05:13 posted by Κ.Α

    bebis μέ τά χρήματα τού .....Γιαννάκη καί τών κοριτσιών στείνει τήν ομάδα γιά του χρόνου.Τό σημαντικότερο είναι ότι όταν όλος ο σύλλογος έχει δική του μόνο μία παίχτρια πού μπορεί νά σταθεί υπο προυποθέσεις σέ εξάδα τής Α1 - Ψωμά,Λιάγκη ,Μεθενίτη,Καραγκούνη είναι μέ μονοετή -καί παράλληλα μαθαίνεται ότι αφήνεις τίς αθλήτριες ανεξώφλητες στό τέλος μόνο από τοπικά καί Beach volley θά μπορείς να κάνεις μεταγραφές.Δέν είναι τυχαίο ότι πέρυσι- καί μάλλον καί φέτος- στράφηκαν στήν Αμερική γιά παίχτριες αφού από Ευρώπη οι μάνατζερ ζητούν τό χρήμα μπροστά .Μαθαίνονται οι λαμογιές όσο καλά και να τίς πολιτικοκαμουφλάρεις.-

  • Comment Link bebis Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 09:14 posted by bebis

    Καλή επιλογή. Μπράβο στον Ευαγγελίου αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Βασικός παράγοντας είναι και να παίρνει τον μισθό του.
    Με τα χρήματα του Γιαννάκη και των υπόλοιπων αθλητριών τι γίνεται;

  • Comment Link real mf Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 08:11 posted by real mf

    Σημαντικη επιτυχια για το γυναικειο βολλευ γενικως,και κυριως για την ομαδα του Μαρκοπουλου.Αρκει βεβαια να υπαρξη υπομονη και στηριξη.Το κυριωτερο ομως να αφεθη απερισπαστος να δουλεψη,και να ειναι ο πραγματικος αρχηγος της ομαδας,παραμενοντας Παρηδες και λοιποι εξω απο τα αποδητηρια.Οσον αφορα το δηθεν αποτυχημενο του περασμα απο τον Ο.Σ.Φ.Π,την εποχη εκεινη και ο Βελασκο να ητανε στον παγκο αχρηστος θα εβγαινε.Αφου φαντασου ειχανε επιλεξει τον Τουρσουγκα που εμοιαζε με γραμοφωνο την εποχη των υπερσυγχρονων RD/CD,καταλαβαινεις τι γινοτανε τοτε στον Ολυμπιακο.Τωρα να δουλευε εκει ο Ιβανοβιτς με το υλικο κυριως σε Ελληνιδες, την διοικητικη οργανωση που εχει ο Ο.Σ.Φ.Π και καλες προσθηκες ξενων, θα αλλαζε σιγουρα επιπεδο η ομαδα και θα μπορουσαμε να μιλαμε πλεον για Ευρωπαικη ομαδα.Τωρα με τα ιδια αναποδα καθε χρονο και παιρνοντας τιτλους στην Ελλαδα με αναγωμομενους προπονητες με απαρχαιωμενες νοοτροπιες που δουλευουνε για τσοντες οικονομικες στον μισθο τους απο το δημοσιο, δουλεια δεν γινετε.Το ροστερ του Ολυμπιακου και χωρις προπονητη παλι τους ιδιους τιτλους θα επαιρνε.Και προς Θεου δεν κανω κριτικη στον Νικολακη,αλλα αυτα αφορουν οποιους ειναι στην κατηγορια που ανεφερα και δεν με απασχολει πως ονομαζοντε.Μπραβο στον Παρη και το Μαρκοπουλο για την επιλογη,και μακαρι αυτη η αλλαγη να αποτελεση παραδειγμα και σε αλλους, διοτι το γυναικειο βολλευ θα αλλαξη μονο με επιτυχημενους ξενους προπονητες.Οπως βεβαια συμβαινει σε Τουρκια,Γερμανια,Πολωνια και πολλες αλλες χωρες.Και φυσικα οσοι απο τους δικους μας δεν διακατεχοντε απο κομπλεξ να κατσουν διπλα 3-4 χρονια για να αλλαξουν καποτε επιπεδο.Συγχαρητηρια!!!

  • Comment Link κουστουματος Τρίτη, 05 Αυγούστου 2014 22:00 posted by κουστουματος

    Στην ουρά και αυτός για τα λεφτά του σε λίγο καιρό....

  • Comment Link Pistolas Τρίτη, 05 Αυγούστου 2014 19:10 posted by Pistolas

    Ε ρε πιστολια που εχει να ριξει ο Κουστουματος παλι..........

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ