1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-03-2014 14:00

Αχιλλέας Mαυρομάτης: «Αρκούν 20 υπάλληλοι»

Χαλκίδα. Του: Στέφανου Λεμονίδη
Στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της Γενικής Συνέλευσης της ΕΟΠΕ που γίνεται στη Χαλκίδα ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης ανέλυσε τις προτάσεις του διοικητικού συμβουλίου και ανάμεσα στα άλλα είπε:
«Με 815.000 περσινά λειτουργικά έξοδα, δεν μπορούμε να βγούμε με επιχορήγηση 790.000

Ένας δρόμος είναι κλείνουμε και φωνάζουμε, κι ο άλλος να τα βγάλουμε κουτσά στραβά. Με αυτόν τον τρόπο να πληρωθούν μισθοδοσίες και το ΙΚΑ και τέλος.

Θέλω αυτονομία των Ενώσεων, Να τους πούμε "πάρτε αυτά τα λεφτά και βγάλτε τα πέρα. Κι αν δεν μπορούν ας κλείσουν.

Να υπάρχουν κριτήρια για τις Ενώσεις. Το 30% βάση των ενεργών σωματείων, άλλο 30% βάση των ενεργών τμημάτων. Άλλο 30% απο τα δελτία  που ανανεώνονται. Και το 10% στις Ενώσεις που έχουν διεξάγει τουλάχιστον 3 τουρνουά παμπαίδων. Μπορούμε να δώσουμε μόνο 200.000 σε όλες τις Ενώσεις. Αν δεν μπορούν ας κλείσουν.

Έχω μηδέν έσοδα για βόλει. Καλύτερα να μας πλήρωναν όλα τα λειτουργικά έξοδα και να μας έδιναν 400.000 για ανάπτυξη και Εθνικές Ομάδες"

Το ΔΣ έχει άποψη, κι αυτή είναι η απεμπλοκή από τη δημόσια διοίκηση και θα πρέπει μέσα στην επόμενη διετία να έχουμε βρει τους κατάλληλους πόρους.

Για το προσωπικό της ΕΟΠΕ: Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά. Εγώ είπα και χθες την άποψη μου, ότι αρκούν 20 υπάλληλοι πανελληνίως για την εύρυθμη λειτουργία. Έχουμε 33 και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Αν πούμε ότι ...γκρεμίζουμε την Ομοσπονδία και την ανοίγομε ξανά, μπορούμε να πάρουμε 5 τεχνοκράτες και να ... τρέξουν όλα τα θέματα. Πρέπει οι υπάρχοντες υπάλληλοι να αλλάξουν νοοτροπία και να μη χρειάζεται κάποιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου για να προχωράει η δουλειά. Υπάρχει ήδη σε εξέλιξη διαδικασία αξιολόγησης των προσλήψεων, αλλά εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, όλες έγιναν νόμιμα.

Για το ΟΑΚΑ: Πρέπει να είναι δωρεάν τα γραφεία, αλλά δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, αν και ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα μεταστεγασθούν όλες οι Ομοσπονδίες σε ένα κτίριο, με έξοδα της ΓΓΑ.

Για τα κίνητρα: Φταίμε κι εμείς αφού έγινε κατάχρηση, αλλά δεν είναι δυνατόν να δίνονται κίνητρα σε μουσικούς συλλόγους και όχι σε αθλητικούς.

Για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα: Να ορίζονται από την προκήρυξη οι 8 πόλεις όπου  πρέπει να υπάρξει διοργάνωση. Να το ξέρουμε από τον Ιούνιο και να δουλέψουμε και σε επίπεδο μάρκετινγκ..

Για τον προϋπολογισμό: Να μη καταρτίσουμε προϋπολογισμό με 790.000 ευρώ, υιοθετώντας ψήφισμα, που θα λέει ότι αδυνατούμε να πορευτούμε με αυτά τα χρήματα, αν δεν λυθούν κάποια θέματα.

Για τις μεταγραφές: Συμμετοχή σωματείων με παράβολα στα έξοδα. Ήδη κάποιες Ενώσεις το κάνουν. Να γίνουν πιο ελεύθερες οι μεταγραφές, ακόμη και κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων, με υψηλό παράβολο.

 

 

 

 

 

1 σχόλιο

  • Comment Link ΒΣ Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 11:41 posted by ΒΣ

    Μήπως είναι ώρα να πάτε σπίτια γιατί κάποια ... τα βλέπω σύντομα φυλακή !!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ