1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-02-2023 00:40

Πιερρακάκης και Αυγενάκης υιοθέτησαν πρόταση της Ε.Ο.ΠΕ. για ηλεκτρονικό φύλλο αγώνος σε όλο τον αθλητισμό

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο Ο.Α.Κ.Α. σύσκεψη με επίκεντρο τη ψηφιακή αναβάθμιση του αθλητισμού παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργου Καραμπέτσου, του Προέδρου της Ε.Ο.Κ. Βαγγέλη Λιόλιου, του Προέδρου της Ο.Χ.Ε. Κωνσταντίνου Γκαντή και του Προέδρου της Κ.Ο.Ε. Κυριάκου Γιαννόπουλου.
Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος αφού αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση της Ομοσπονδίας που έχει ξεκινήσει την διάρκεια της θητείας του, έκανε πρόταση την καθιέρωση του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνος να περάσει σε όλα τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η πρόταση του βρήκε καθολική ανταπόκριση και υιοθετήθηκε άμεσα τόσο από τον κ. Κυριάκο Πιερακάκη όσο και του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με την πρωτοβουλία του οποίου έγινε αυτή η συνάντηση.

Ο κ. Πιερρακάκης μάλιστα το πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς είπε πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού, το οικονομικό επιτελείο αλλά και των δεδομένων του Υπουργείου του, θα προχωρήσει στην έκδοση voucher για την ενίσχυση όλων των σωματείων, προκειμένου να εξοπλιστούν ψηφιακό εξοπλισμό (τάμπλετ, λάπτοπ).

Πρόκειται για πρωτοβουλίες που ειδικά τα ομαδικά αθλήματα έχουν ανάγκη για να εκσυγχρονίσουν το προϊόν τους, για να έχουν όλοι οι αγώνες live score σε πραγματικό χρόνο αλλά και όλα τα στοιχεία εκείνα που προβάλουν ένα άθλημα, όπως είναι οι συνθέσεις, οι διαιτητές, τα στατιστικά.

Επίσης, έγινε διεξοδική συζήτηση για το ζήτημα των καμερών που θα τοποθετηθούν στα γήπεδα της ελληνικής επικράτειας, ωστόσο πρέπει να γίνουν αρκετές συζητήσεις για τεχνικά θέματα, αφού το κάθε άθλημα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες στην βιντεοσκόπηση των αγώνων.

Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να υποστηρίξει σύστημα βιντεοσκόπησης και ψηφιακής μετάδοσης όλων των αγώνων που εξελίσσονται μέσα στα γήπεδα.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος είπε πως έχουμε δουλειά να κάνουμε και δρόμο να διανύσουμε αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό και πιο ουσιώδες από το να ασχολείται η Κυβέρνηση με όλες της τις δυνάμεις για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού αθλητισμού. Είναι πράγματα που όλα τα ομαδικά αθλήματα τα βλέπουν για πρώτη φορά.

Για τη συνάντηση ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είπε:

Συνεχίζουμε την ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!

Σύσκεψη στο OAKA Athens Olympic Complex μαζί με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Kyriakos Pierrakakis, τους προέδρους και μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών Hellenic BasketBall Federation, Hellenic Volleyball Federation, KOE News και Hellenic Handball Federation - ΟΧΕ.

Αναζητούμε τους τρόπους και τα εργαλεία για την περαιτέρω ψηφιακή αναβάθμιση του αθλητισμού μας και τις ανάγκες της αθλητικής οικογένειας σε τεχνολογικό επίπεδο που μπορούν να καλύψουν τα δύο υπουργεία.

Σύντομα, έπειτα από τα τόσο χρήσιμα Μητρώα (αθλητικών σωματείων, διαθέσιμων εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, προπονητών, αθλητικών φορέων που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες), θα ανακοινώσουμε ακόμα μία πρωτοποριακή κίνηση με την «Κάρτα αθλούμενου», που θα αφορά οποιονδήποτε ασχολείται με αθλητική δραστηριότητα.

Οι Ομοσπονδίες, παράλληλα, ετοιμάζουν τις προτάσεις τους για καθολική καθιέρωση ηλεκτρονικού Φύλλου Αγώνα με επιδότηση κάθε σωματείου ώστε να προμηθευτεί τον ανάλογο εξοπλισμό και για τεχνικές προδιαγραφές τοποθέτησης καμερών σε κάθε αγωνιστικό χώρο, προς προβολή των αγώνων.

Ο αθλητισμός μας αλλάζει!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ