1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
25-10-2023 15:32

Τα λάθη συνεχίζονται: Οριστικά εκτός ΕΡΤ ο Παναθηναϊκός και στη Volley League ανδρών

Οριστικά εκτός ΕΡΤ θα μείνει ο Παναθηναϊκός και για την αγωνιστική περίοδο 2023-24. Οι μαραθώνιες συζητήσεις μεταξύ Παναθηναϊκού - ΕΣΑΠ και ΕΡΤ δεν έφεραν αποτέλεσμα και οι πράσινοι για δεύτερη σεζόν θα ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο με μετάδοση των εντός έδρας αγώνων τους από το pao tv.

 

Η διοίκηση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θεωρεί πως η Volley League αδικείται από την ΕΡΤ σε σύγκριση με τα χρήματα που δίνονται στο μπάσκετ καθώς δεν είναι ούτε το 1/10. Και έχει απόλυτο δίκιο. Από αυτό το σημείο μέχρι να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει για δεύτερη χρονιά απέχει πολύ.

Η αποχώρηση του Παναθηναϊκού το μόνο που θα προκαλέσει είναι συνέχεια της εσωστρέφειας στο πρωτάθλημα και διάσπαση της ενιαίας δυναμικής του ανδρικού επαγγελματικού βόλεϊ στο κεφάλαιο της προβολής και των εσόδων του.

Από τη στιγμή που νομικά κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα της αυτοδιαχείρισης κανείς δε μπορεί να επέμβει.

Βέβαια τα ολέθρια αποτελέσματα της αυτοδιαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων φάνηκαν και στο γυναικείο βόλεϊ (volley league γυναικών) όπου ο καθένας λέει και κάνει ότι θέλει και για μία ακόμα χρονιά το πρωτάθλημα δεν θα έχει τηλεοπτική στέγη.

Οι παράγοντες όμως έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και εν τέλει την ευθύνη για τη θέση που έχει το κάθε άθλημα στην πίτα της προβολής του ελληνικού αθλητισμού και είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να αναζητούν ευθύνες έξω από τα γραφεία τους.

Το ελληνικό βόλεϊ σε σωματειακό επίπεδο χάνει διαρκώς μεγάλες ευκαιρίες και πολύτιμο χρόνο μένοντας έξω από τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο πεδίο προβολής και μάρκετινγκ που καθημερινά ολοένα και αλλάζει με ταχύτητες φωτός.

Με την εσωστρέφεια και το «κλείδωμα» σε κλειστές πλατφόρμες στο ίντερνετ κανείς δεν ωφελήθηκε ειδικά σε μία εποχή που τα πάντα είναι ανοικτά και προσβάσιμα και η επιτυχία κρίνεται από τη διασπορά, τη μετάδοση της εικόνας και την πληθώρα της θέασης.

Αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά η καθημερινή πρακτική στα social media και στα τηλεοπτικά πράγματα. Δυστυχώς όταν θα το καταλάβουν και οι παράγοντες των ελληνικών σωματείων θα είναι αργά.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ