1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-03-2022 13:43

Κύπελλο ανδρών-Πήγασος Πολίχνης: Τρεις... πρώην μιλούν για την ομάδα έκπληξη και τις μάχες του final-4

Σε κάθε final-4 κυπέλλου υπάρχουν πολλές μικρές ιστορίες με πρωταγωνιστές από τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Στη φετινή διοργάνωση ξεχωρίζει η παρουσία του Πήγασου Πολίχνης, της εκπροσώπου της Pre League, η οποία πριν λίγες ημέρες πανηγύρισε την άνοδο της στη μεγάλη κατηγορία και τώρα ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Κυπέλλου.
Ο Πήγασος, που είναι η μετεξέλιξη του Επίκουρου Πολίχνης, έχει τη δική του ιστορία στο χώρο του βόλεϊ με σημαντικές επιτυχίες στα αναπτυξιακά τμήματα, απ’ όπου έχουν ξεκινήσει ή έχουν περάσει αρκετοί γνωστοί αθλητές.

Τρεις εξ αυτών θα βρεθούν στο Final 4 της Γλυφάδας, φορώντας τις φανέλες των άλλων φιναλίστ και μίλησαν στο volleyball.gr για την παρουσία της παλιάς τους ομάδας, αλλά και για τους αγώνες που έχουν να δώσουν με τους συλλόγους τους.

Βασίλης Καρασαββίδης: «Όμορφα και έντονα συναισθήματα»

Ο Βασίλης Καρασαββίδης ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Επίκουρου Πολίχνης και το δέσιμο είναι ξεχωριστό καθώς ακόμη και τώρα αγωνίζονται αρκετοί φίλοι του στην ομάδα.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα έπαιζα αντιμέτωπος σε final-4 με την ομάδα της γειτονιάς μου όπου έκανα τα πρώτα μου βολεϊκά βήματα. Χαίρομαι πραγματικά που ο Πήγασος προκρίθηκε και είναι πολύ όμορφα και έντονα τα συναισθήματα καθώς θα δω πολλά παιδιά που είναι αδελφικοί μου φίλοι», είπε ο 27χρονος λίμπερο του Φοίνικα ο οποίος αναφερόμενος στον πρώτο ημιτελικό όπου οι Συριανοί θα κοντραριστούν με τον Πήγασο τόνισε:

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Πρέπει να μπούμε από την αρχή δείχνοντας ότι είμαστε το αφεντικό και δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός. Στα χαρτιά είμαστε πιο δυνατοί αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε γιατί είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα».

Με τον Φοίνικα να μετρά τέσσερις σερί νίκες στη Β’ φάση της Volley League, αλλά και τον αποκλεισμό του ΠΑΟ στα προημιτελικά του Κυπέλλου, το μομέντουμ δείχνει να είναι με την ομάδα της Σύρου, γεγονός με το οποίο συμφώνησε με έμμεσο τρόπο.

«Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Προερχόμαστε από σημαντικές νίκες, με καλές εμφανίσεις, αλλά αυτά από μόνο του δεν σημαίνει κάτι γιατί το κύπελλο είναι κάτι διαφορετικό. Η κατάκτηση του είναι στόχος μας και πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο μας ευατό γιατί κι ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες»

Δημήτρης Τζιάβρας: «Πίστευα στην πρόκριση του Πήγασου»

Γέννημα θρέμμα Πολιχνιώτης, ξεκίνησε κι αυτός την καριέρα του από την ομάδα των Δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης πριν μετακομίσει το 2019 στον Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Για τον Δημήτρη Τζιάβρα το δικό του πρώτο final-4 Κυπέλλου με τα ερυθρόλευκα συνδυάζεται με την παρθενική παρουσία της παλιάς του ομάδα, αλλά όπως παραδέχθηκε: «Σίγουρα στην αρχή της σεζόν ίσως κανείς δεν περίμενε ότι ο Πήγασος θα έφτανε ως εδώ. Έτσι όπως φτιάχτηκε όμως το φετινό ρόστερ της ομάδας, δεν ήταν έκπληξη ότι βρεθήκαμε στο ίδιο final-4 κι η παρουσία του κάνει όντως πιο ξεχωριστή τη διοργάνωση. Προσωπικά το πίστευα ότι αν στις κληρώσεις δεν έβρισκε ως αντίπαλο κάποια από τις 4 ομάδες της κορυφής μπορούσε να προκριθεί. Κι αυτό γιατί γνωρίζω το υλικό που έχει, αλλά και το κλίμα που υπάρχει στην συγκεκριμένη ομάδα όταν έχει τέτοιες προκλήσεις».

Όσον αφορά τον ημιτελικό με τον Φοίνικα, ο νεαρός λίμπερο του Ολυμπιακού σημείωσε: «Εδώ είναι ξεκάθαρο φαβορί ο Φοίνικας κι είναι πολύ δύσκολο να γίνει η έκπληξη. Πιστεύω πάντως ότι θα γίνει ένα καλό ματς με γεμάτα σετ».

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος στον δεύτερο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ με τον 23χρονο άσο να δηλώνει για το μεγάλο παιχνίδι αλλά και τη δική του πρώτη παρουσία σε τελική φάση Κυπέλλου:

«Εμείς ουσιαστικά έχουμε δύο τελικούς. Θέλουμε να επαναλάβουμε μια παρόμοια εμφάνιση με το τελευταίο ματς όπου νικήσαμε τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του Ρέντη και νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Όσον αφορά τη δική μου συμμετοχή εννοείται ότι είναι ένα από όνειρα που είχα από παιδί να παίξω σ’ ένα final-4 και χαίρομαι πάρα πολύ. Σίγουρα όμως είναι πολύ σημαντικό και για την ομάδα, καθώς είμαστε μέσα και στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και η κατάκτηση του κυπέλλου θα μας δώσει μεγάλη ώθηση».

Αλέξανδρος Μπούτος: «Η επιτυχία του Πήγασου δείχνει ότι υπάρχει δυναμική και εκτός Volley League»

Ο Αλέξανδρος Μπούτος σε αντίθεση με τα άλλα δύο παιδιά δεν ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της Πολίχνης, αλλά βρέθηκε εκεί σε ηλικία 19 χρονών, έχοντας περάσει διαδοχικά από Περσέα, Άρη, Ηρακλή, για να καταλήξει στον ΠΑΟΚ στον οποίο αγωνίζεται από την σεζόν 2018-2019.
 
«Σίγουρα ήταν μεγάλη έκπληξη για όλους που μια ομάδα της Pre League κατάφερε αποκλείοντας δύο ομάδες της μεγάλης κατηγορίας να βρεθεί στο final-4, αλλά ταυτόχρονα είναι και κάτι πολύ ωραίο γιατί δείχνει ότι υπάρχουν δυνατές ομάδες και στις πιο κάτω κατηγορίες. Κι αυτή η επιτυχία, σε συνδυασμό με την άνοδο στη Volley League είναι μια δικαίωση για τον Πήγασο, καθώς είναι ένας σύλλογος που καλλιεργεί το άθλημα», σχολίασε ο διαγώνιος του Δικεφάλου, ενώ αναφερόμενος στους δύο ημιτελικούς τόνισε:

«Με αντίπαλο τον Φοίνικα, ο Πήγασος έχει πολύ πιο δύσκολο έργο, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είναι διαφορετική η ψυχολογία σε νοκ άουτ αγώνες κι ο Φοίνικας θα πρέπει να είναι προσεκτικός.

Όσον αφορά τη δική μας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς είναι ένα ντέρμπι.. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και θα τα δώσουμε όλα για να συνεχίσουμε το σερί και να πάρουμε για τρίτη σερί χρονιά το Κύπελλο».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ