1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-03-2014 12:35

Δημητρακόπουλος: «Δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά σε τέτοιες διοργανώσεις»

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη διεξαγωγή του Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών στην Καλαμάτα το προσεχές Σαββατοκύριακο (15-16/3) και μπορεί οι τέσσερις μονομάχοι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΑΟ Κηφισιάς να προετοιμάζονται για τον δικό τους αγώνα, όμως και οι διοργανωτές δίνουν «μάχη» για να παρουσιάσουν μία άρτια διοργάνωση που θα αφήσει σε όλους, συμμετέχοντες, φιλάθλους, τηλεθεατές, τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ένας άνθρωπος που έχει φάει τα γήπεδα με τα κουτάλια και έχει ζήσει το συναίσθημα του να χάνεις και να κερδίζεις ένα Κύπελλο ως αθλητής, είναι ο σημερινός Τοπικός Υπεύθυνος της διοργάνωσης και φυσικά ο πρώην διεθνής λίμπερο και νυν της τοπικής ομάδας, Καλαμάτα 80, Χρήστος Δημητρακόπουλος.

«Η πόλη ζει σε ρυθμούς βόλεϊ από την πρώτη ημέρα που ανακοινώθηκε ότι η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει το Final-4. Όλος ο κόσμος εδώ ασχολείται καθημερινά με τις προετοιμασίες της διοργάνωσης, θέλει να μαθαίνει νέα και δείχνει να ανυπομονεί για αυτό το μεγάλο γεγονός, γιατί κακά τα ψέματα, η επαρχία διψάει για μεγάλα αθλητικά events», είπε αρχικά ο πρώην διεθνής άσος στο volleyball.gr.

Η ανταπόκριση του κόσμου θα είναι μεγάλη και όπως ανέφερε ο ίδιος τα μηνύματα που στέλνουν όχι μόνο οι Καλαματιανοί, αλλά και γενικότερα οι φίλαθλοι της ευρύτερης περιοχής είναι άκρως θετικά. Όμως, από οργανωτικής πλευράς, σε τι φάση βρισκόμαστε;
«Δίνουμε τον δικό μας αγώνα δρόμου, ώστε αυτό που θα παρουσιάσουμε να είναι αντάξιο της αξίας ενός τέτοιου θεσμού. Είναι μεγάλη τιμή που θα διοργανώσουμε το Κύπελλο Ελλάδας και δικό μας στοίχημα είναι ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο.

Τις τελευταίες ημέρες προσπαθούμε να κλείσουμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την ετοιμότητα του γηπέδου, όλων των εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιηθούν και φυσικά όλων των υπηρεσιών που θα προσφέρουμε σε αθλητές, συνοδούς, φιλάθλους κλπ.

Στόχος μας είναι να μην λείψει από κανέναν τίποτα. Και κυρίως οι αθλητές να μείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο έργο τους. Αυτό σημαίνει άψογη διαμονή, ακριβή ωράρια σε δρομολόγια, ώρες προπόνησης, ώρες φαγητού, γυμναστηρίου κλπ. Πρέπει να είναι δουλέψουν όλα ρολόι και έτσι θα γίνει».

Η διοργάνωση θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη από τη Δημόσια Τηλεόραση και αυτό σημαίνει προβολή του αθλήματος, της πόλης και της διοργάνωσης σε κάθε ελληνικό σπίτι της χώρας. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε με την ευκαιρία αυτής της προβολής;
«Ότι η Καλαμάτα ήταν, είναι και θα είναι μία πόλη στις υπηρεσίες του αθλητισμού και στην προκειμένη περίπτωση του βόλεϊ, έχοντας υπηρετήσει το άθλημα από διάφορα πόστα, όπως με τη συμμετοχή ομάδων της σε όλες τις μεγάλες Εθνικές κατηγορίες, τη φιλοξενία αγώνων των Εθνικών Ομάδων και φυσικά την ανάληψη μεγάλων διοργανώσεων όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

Παράλληλα, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα του 'ευ αγωνίζεσθαι' γύρω από το οποίο θα στηριχτεί ολόκληρη η διοργάνωση, μακριά από οποιαδήποτε μορφή βίας και ακρότητες».

Έχεις πανηγυρίσει Κύπελλο με τον Ηρακλή το 2006, αλλά έχεις χάσει κιόλας και μάλιστα το 2003 αγωνιζόμενος με τον Παναθηναϊκό στο Final-8 της Καλαμάτας, ηττήθηκες στον τελικό από τη Νίκαια! Οι αναμνήσεις επιστρέφουν;
«Θυμάμαι ότι είχαμε αποκλείσει στα προημιτελικά τον Ολυμπιακό και στα ημιτελικά τον ΠΑΟΚ και ήμασταν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Όλα όμως, ήρθαν ανάποδα στον τελικό και η Νίκαια που όλοι την είχαν για αουτσάιντερ, έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και πήρε το Κύπελλο στο τάι μπρέικ. Πέσαμε θύμα έκπληξης, αλλά έτσι είναι το Κύπελλο. Θυμάμαι ότι ήταν μια πολύ όμορφη διοργάνωση, επιτυχημένη από κάθε άποψη, έστω και αν στο τέλος έμεινα με την πίκρα».

Αν και λίμπερο, μας έδωσε την καλύτερη... πάσα για την ερώτηση «ματς πόιντ». Φαβορί του εφετινού Final-4, ποιος είναι;
«Σε αυτές τις διοργανώσεις που υπάρχει τόσο γρήγορη διαδικασία, δηλαδή, όλα γίνονται μέσα σε ένα διήμερο, πάντα εγκυμονεί ο κίνδυνος τα φαβορί να αποτελέσουν αρνητική έκπληξη. Έπειτα από τόσα χρόνια, έχω μάθει ότι όλοι έχουν το 25% των πιθανοτήτων τους. Ειδικά φέτος έχει φανεί από τη Volleyleague ότι δεν υπάρχει ομάδα που έχει ξεχωρίσει τόσο πολύ από τις υπόλοιπες.

Αν αναλύσουμε τις τέσσερις διεκδικήτριες του τίτλου, ο Ολυμπιακός λόγω ονόματος, ρόστερ και εμπειριών, μπορούμε να πούμε ότι ξέρει τον τρόπο να φτάνει σε κατακτήσεις τροπαίων. Ο ΠΑΟΚ λόγω κλήρωσης, ίσως έχει λίγο πιο δύσκολο έργο. Αλλά είμαι σίγουρος ότι όποιος τον υποτιμήσει θα το πληρώσει.

Στο άλλο ζευγάρι, η Κηφισιά φέτος έχει την απόλυτη σταθερότητα με κορμό αθλητών που είναι πολλά χρόνια μαζί. Ένα ισορροπημένο ρόστερ, μία πραγματική ομάδα.

Και από την άλλη η ΑΕΚ, που έχει ήδη κατακτήσει φέτος έναν τίτλο, έχει δυναμική, ξέρει τον τρόπο να αρπάξει την ευκαιρία της, καθώς είναι μια ομάδα διψασμένη με ένα κράμα έμπειρων και νέων φιλόδοξων αθλητών. Δηλαδή μια ομάδα με ενθουσιασμό. Ειλικρινά, δεν θα έκανα το λάθος να προβλέψω τον εφετινό Κυπελλούχο...».

Πηγή: Vollleyball.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ