1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-12-2018 22:24

Οι δύο όψεις των κλήσεων του Ναράνχο στην Εθνική γυναικών

Ο Ισπανός Ναράνχο ανακοίνωσε τις επιλογές του για τις κλήσεις στην Εθνική βόλεϊ γυναικών προκαλώντας θετικές και αρνητικές αντιδράσεις μέσω των social media. Επιλέξαμε δύο από αυτές που τις χαρακτηρίζουν «ιστορικές επιλογές» αλλά για διαφορετικούς λόγους.

 

Η μία πλευρά είναι το ποστάρισμα του προέδρου του Α.Ο.Φ.Πορφύρα Νίκου Δελαγραμμάτικα για μία πράγματι ιστορική στιγμή για τον σύλλογο του:

«Ιστορική ημέρα η σημερινή, καθώς, για πρώτη φορά, κλήθηκε αθλήτρια του Πορφύρα στην Εθνική Ομάδα Γυναικών Βόλεϊ. Και μάλιστα, δεν είναι μία αλλά δύο οι αθλήτριες μας που κέρδισαν αυτή την ύψιστη τιμή και αναγνώριση. Η 26χρονη ακραία Μαριαλένα Δραγουμάνου, ανήμερα των γενεθλίων της και η 21χρονη κεντρική Εμιλι Κωνσταντέλλου, ενημερώθηκαν, μέσω εγγράφου που μας έστειλε η Ομοσπονδία, ότι θα είναι στις προπονήσεις της Εθνικής μας, από τις 2 Ιανουαρίου στο Μαρκόπουλο, για τα Προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019. Μπράβο στις αθλήτριες μας και στον Βασίλη Πανδή και την Πόπη Καλλή που τις προπονούν την τελευταία διετία στον Πορφύρα, αλλά, συγχαρητήρια και σε όλες τις συναθλήτριες τους που τις στηρίζουν, γιατί δεν υπάρχει ατομική διάκριση, χωρίς, συλλογικό αγώνα.
Παίρνουμε δύναμη από αυτή την εξέλιξη και ελπίζουμε ότι θα είναι μόνο η αρχή».

Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι το ποστάρισμα του μάνατζερ του Α.Σ.Άρης Γιάννη Γιαννάκη που και αυτός έγραψε με παράπονο για απουσία αθλήτριας από τον σύλλογο που σάρρωσε όλους τους πανελλήνιους τίτλους στα πρωταθλήματα υποδομής:

«Βλέποντας τις κλήσεις της Εθνικής γυναικών και συνειδητοποιώντας πως για πολλοστή φορά δεν έχει ούτε μια παίκτρια της ομάδας μας , δύο πράγματα συμβαίνουν... Ή σήμερα είναι πρωταπριλιά και αύριο θα βγει άλλη λίστα ή αυτοί που κάνουν τις κλήσεις απλά δεν γουστάρουν το σύλλογο...Τόσο απλά... Είναι αφύσικο και χωρίς καμία λογική το γεγονός πως δεν κάλεσαν ούτε μια αθλήτρια μας, ΟΥΤΕ ΚΑΝ στο προπονητικό Καμπ που είναι βασισμένο σε νεαρές αθλήτριες. Ο Άρης κύριοι είναι ο εν ενεργεία δευτεραθλητής Ελλάδος στις γυναίκες και πρωταθλητής σε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα για το 2018. Η βάση του Άρη στη γυναικεία ομάδα είναι από Ελληνίδες ταλαντούχες αθλήτριες και το γεγονός πως για ακόμα μια φορά τις στερείτε το δικαίωμα να φορέσουν τα χρώματα της Εθνικής έστω και σε μορφή προπονήσεων είναι τουλάχιστον ντροπή και παράλληλα αποτελεί πρόκληση».

Το συμπέρασμα του volleynews.gr που το καταθέτουμε με όλο το σεβασμό προς τους δύο επιτυχημένους παράγοντες αλλά και όλους τους παράγοντες όλων των σωματείων είναι λίγο αιρετικό.

Κατανοούμε τον ανταγωνισμό και το παράπονο που υπάρχει μεταξύ των συλλόγων και είναι ωραίο να εκφράζονται τέτοιες αντιδράσεις. Δείχνουν «ζωή» και αθλητικό εγωισμό αλλά κατά την άποψη μας δεν υπάρχουν διεθνείς αθλήτριες του Αρη, του Πορφύρα, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ κ.λ.π.

Αλλωστε μετά από μία μεταγραφική περίοδο όλα μπορούν να αλλάξουν. Οι αθλήτριες μπορεί να αλλάξουν ομάδα ή να αγωνιστούν στο εξωτερικό.

Αυτό που υπάρχει λοιπόν και είναι μεγάλη ανάγκη να συμβεί, είναι η διάθεση να βοηθήσουμε όλοι να μεγαλώσει η βάση των Εθνικών ομάδων και κυρίως να βοηθήσουμε τις αθλήτριες να βελτιωθούν τεχνικά και αγωνιστικά μέσα από δυνατά και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Εκεί πρέπει να δώσουν όλοι οι παράγοντες την ενέργεια τους και στο τέλος θα πανηγυρίζουν όλοι μαζί από την... ίδια πλευρά.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ