1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-02-2018 11:49

Μεγάλες αλλαγές: Καταργούνται τεχνικά τάιμ άουτ και «διπλή μπαλιά»!

Ο χάρτης των κανονισμών του βόλεϊ εξελίσσεται συνεχώς και η Επιτροπή Διαιτησίας και Κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (FIVB) έκανε σημαντικά βήματα που αναμένεται να φέρουν επαναστατικές αλλαγές στο άθλημα τουλάχιστον σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:

 

1.Η κατάργηση των τεχνικών τάιμ άουτ.

2.Με τη λήξη της φάσης ο Α΄διαιτητής θα πρέπει υποχρεωτικά να σφυρίξει για το σερβίς μέσα σε 15 δευτερόλεπτα.

Συζητήθηκε και αποφασίστηκε να μετατεθεί για την επόμενη χρονιά η κατάργηση της «διπλής μπαλιάς» και στο δεύτερο χτύπημα της μπάλας. Σήμερα ισχύει μόνο στο πρώτο ταυτόχρονο χτύπημα.Επίσης να μην σφυρίζονται οι «λάθος θέσεις» των αμυντικών παικτών μεταξύ τους, τη στιγμή του σερβίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές για την «διπλή μπαλιά» και τις «λάθος θέσεις» θα γίνουν σίγουρα απλά υπάρχει μετάθεση στο χρόνο εφαρμογή τους.

Το πνεύμα των αλλαγών συνδυάζεται με την αναβάθμιση του αθλήματος και κυρίως την ταχύτερη ροή ενός αγώνα ο οποίος δεν θα έχει πολλές διακοπές, θα έχει ταχύτερο ρυθμό και θα είναι και πιο σύντομο χρονικά.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ