1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
05-12-2016 17:29

Καταγγελία Στουραΐτη-απάντηση του Volleynews

Στο δημοσίευμα του volleynews με τίτλο «Αιδώς» απαντά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΠΕ και πρώην αντιπρόεδρος Γιάννης Στουραΐτης.
Η καταγγελία του:

Οι μάσκες έπεσαν και αυτή τη φορά, οι ρόλοι αποκαλύπτονται. Ξεκάθαρα. Και χωρίς ενδοιασμούς. Το σύστημα που ζεί από το βόλεϊ, όταν άλλοι ζούν για το βόλεϊ και πληρώνουν από τις τσέπες τους, ώστε να υπάρχει, έστω, στο επίπεδο της λειτουργίας των ομάδων, κατηγορεί για έλλειψη ηθικών φραγμών, με τρόπο προκλητικό, απόλυτα προσβλητικό και ποινικά ελέγξιμο, εκείνους που μετείχαν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας τα προηγούμενα 6 χρόνια.

Το γεγονός ότι αρκετοί από τους 21 αποσύρθηκαν ή κατανεμήθηκαν σε διαφορετικούς συνδυασμούς στις τελευταίες εκλογές, αγνοείται ή, καλύτερα, υποτιμάται.

Ο στόχος είναι προφανής. Δεν αρέσει η σύνθεση, ούτε η ανανέωση. Το βόλεϊ πρέπει, για το καλό του συστήματος και των καιροσκόπων που επηρεάζονται από αυτό και παράλληλα το συντηρούν, να μείνει διαιρεμένο ή σε καθεστώς αιχμαλωσίας, ώστε να κατευθυνθεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, προκειμένου να εξαρτάται από λίγους, οι οποίοι επιθυμούν να επηρεάζουν και να καθορίζουν, με την προσφιλή τακτική τους.

Αρχικά, της οσφυοκαμψίας, στη συνέχεια της προσέγγισης, αργότερα της απαξίωσης, της απειλής και στο τέλος της επίθεσης, αν στο μεταξύ, δεν έχει επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος.

Οι συζητήσεις που έγιναν για συνεργασία με επικεφαλής συνδυασμών των τελευταίων εκλογών, εξαρχής, με αίσθημα ευθύνης, αποσκοπούσαν στην αποφυγή και νέας περιπέτειας για το ελληνικό βόλεϊ και την Ομοσπονδία. Τίποτα δε ζητήθηκε από εμάς, να μείνει κρυφό, τίποτα δεν έγινε για ανομολόγητα ανταλλάγματα, τίποτα δεν ήταν έξω από το πλαίσιο της συζήτησης, όπως αυτό ορίσθηκε αρχικά από τους ίδιους συνομιλητές, οι οποίοι στη συνέχεια, υπαναχώρησαν μπροστά στο φόβο της συναίνεσης.

Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο το βόλεϊ. Αλλοι έχουν διαδραματίσει, τουλάχιστον, περίεργο ρόλο στις προηγούμενες εκλογές και επιχειρούν τώρα να πράξουν το ίδιο.

Αυτή, όμως, τη φορά, τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο. Τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Ολα στο φώς λοιπόν. Ολα.

Γιατί εμείς που κατηγορούμαστε ότι δεν έχουμε ηθικούς φραγμούς, θαρρείς και είμαστε απατεώνες ή κακοποιά στοιχεία, συνεχίζουμε να είμαστε στα γήπεδα, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, χωρίς αποκλεισμούς, δίχως προσχηματικές τοποθετήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Πρώτα έφταιγαν συγκεκριμένα πρόσωπα. Τώρα, που αλλάζουν τα δεδομένα, φταίνε όλοι.

Το ζητούμενο είναι ένα για εκείνους που κάνουν ότι μπορούν, ώστε ως τιμητές των πάντων, να μηδενίζουν ακόμα και τις πλέον υγιείς προσπάθειες : Θέλουν να υπάρχει ευάλωτη διοίκηση, ή, ίσως, ακόμα καλύτερα για εκείνους, να παραταθεί η τωρινή ακυβερνησία, ώστε να έχουν λόγο στη νομή της εξουσίας και στα παρελκόμενα της.

Εκείνοι που μιλούν για παρασκήνιο και απειλούν ότι θα δημοσιεύουν δίχως να σχολιάζουν, ας φροντίσουν τουλάχιστον ώστε τα ...αιχμηρά σχόλια τους ( ανώνυμα κατά τα άλλα...) να μην αφήνουν ίχνη.

Γιατί, όλα έχουν ένα όριο.

Ο τρόπος με τον οποίο θα παρουσιασθούν θέσεις και απόψεις για τις εκλογές, η διαδικασία προβολής τους, αφορά πρωτίστως εκείνους που είναι επαγγελματίες. Εμείς, είμαστε ερασιτέχνες, ποτέ δεν το κρύψαμε αυτό, εξάλλου. Πως θα γινόταν, άλλωστε, να παριστάναμε όλοι τους επαγγελματίες...

Ολοι, φυσικά, κρίνονται, ειδικά όταν πετούν τον μανδύα του αντικειμενικού και φορούν εκείνον του μεροληπτικού κριτή, που ανατριχιάζει στην ιδέα ότι θα χαλάσει η συνταγή που έχει στο μυαλό του.

Εμείς δεν έχουμε να ντρεπόμαστε για τίποτα.

Ας κοιταχθούν στον καθρέφτη, εκείνοι που, μονίμως, κουνούν το δάχτυλο, δηλητηριάζοντας με τη χολή τους το παιχνίδι μας, καθώς, είναι φανερό πια ότι για εκείνους όλοι είναι ασθενείς και ουδείς υγιής, εκτός ίσως από εκείνους που επιθυμούν να είναι μέρος των εξελίξεων, με όποιο τρόπο, γιατί προφανώς για αυτούς, η καρέκλα δίνει νόημα στη ζωή τους.

Γιάννης Στουραΐτης


Η απάντηση του Volleynews.gr


O κ. Στουραΐτης σε μια ανακοίνωση, που περιέχει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς επιτίθεται στο site, μπερδεύοντας τους ρόλους, αγνοώντας βασικά θέματα της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας.

Άρθρο πρώτο: Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να κρίνει την εξουσία, κι αυτούς που την κατέχουν, είτε του αρέσει , είτε δεν του αρέσει. Και κάνουμε τον διαχωρισμό, επειδή όταν κάναμε κριτική στον Αχιλλέα Μαυρομάτη ήταν περιχαρής, τώρα που μπήκε κι αυτός στο κάδρο (γιατί κακά τα ψέματα συνδιοικούσαν επί έξι χρόνια), θύμωσε σαν μικρό παιδί. Δουλειά μας λοιπόν, είναι να κρίνουμε αυτούς που ασκούν εξουσία, έχουμε γνώμη ως site και την εκφράζουμε ευθαρσώς και επώνυμα. Για το αν είναι σωστή η λανθασμένη η άποψη μας, θα την κρίνουν οι αναγνώστες και όχι η εξουσία, την οποία αφορά.

Άρθρο δεύτερο: Οι δημοσιογράφοι του volleynews δεν ζουν από το βόλεϊ, όπως συγκεχυμένα έχει στο μυαλό του. Οι δημοσιογράφοι ζουν από το επάγγελμα τους και από τα μέσα στα οποία εργάζονται, όπως ο ίδιος και οι άλλοι παράγοντες που ζητούν τη ψήφο, βιοπορίζονται από το επάγγελμα τους.

Άρθρο τρίτο: Ο κύριος Στουραίτης βάζει λεφτά από την τσέπη του για το Μαρκόπουλο και όχι για την Ομοσπονδία. Για τον ρόλο του στην ΕΟΠΕ κρίνεται λοιπόν και όχι για το αν βάζει λεφτά στο σύλλογο του, όπως δακρύβρεχτα προτάσσει. Όπως κρίνονται και μάλιστα σκληρά, όσοι διοικούν χώρες, δήμους, επιχειρήσεις και εν γένει ασχολούνται με τα κοινά. Γιατί λοιπόν η Ομοσπονδία Βόλεϊ να είναι στο απυρόβλητο; Απλά χαιρόμαστε και είμαστε φίλοι όταν κρίνουμε τους άλλους και οσφυοκάμπτες όταν κρίνουμε αυτόν.

Άρθρο τέταρτο: Όλα τα προσβλητικά που αναφέρει στην ανακοίνωση του, ενδέχεται να απασχολήσουν την ΕΣΗΕΑ, γιατί ο κατά άλλα προοδευτικός κύριος Στουραϊτης δεν δέχεται την κριτική και απαντά προσβλητικά, αποσιωπώντας την ουσία, τη διακυβέρνηση του στην ΕΟΠΕ.

Και στο δια ταύτα: Η άποψη του volleynews, ενός ιδιωτικού site, που δεν παίρνει λεφτά από το κράτος, όπως η Ομοσπονδία και συντηρείται χάρη στο μεράκι ορισμένων ρομαντικών, είναι ότι η διοίκηση της ΕΟΠΕ απέτυχε στο έργο της τα έξι τελευταία χρόνια, για τους λόγους που γνωρίζει όλος ο κόσμος του βόλεϊ.

Καλή επιτυχία στις εκλογές και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, εμείς θα διατρανώνουμε με το θάρρος της επώνυμης γνώμης ότι η διοίκηση σας απέτυχε κύριε Στουραΐτη.

2 σχόλια

  • Comment Link tsoykou-tsoykoy ball Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 16:12 posted by tsoykou-tsoykoy ball

    Καλά τα λεει ο Αχινός, καλύτερα ο volleynews. Που είσουν Γιαννάκη τόσα χρόνια;
    Πότε βγήκες μπροστά;
    Πότε διαχώρισες , δυνατά και ξεκάθαρα, όχι με μισόλογα, τη θέση σου από το Μαυρομάτη, το χοντρό και τα καμώματά τους;

    Και κάτι τελευταίο. Ανανέωση έρχεται με κάποιον που δεν έχει ξαναμπεί στον ..κύκλο. Οχι με αυτούς που είναι εδώ και χρόνια μέσα σαυτόν.

  • Comment Link ΑΧΙΝΟΣ Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 18:12 posted by ΑΧΙΝΟΣ

    Κε Στουραιτη το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να μην μιλατε,οπως κανατε επι 5,5 χρονια.
    Ησασταν στη Διοικηση Αορατος Αλαλος και πολλες φορες κρυβοσασταν πισω απο τις αποφασεις που ψηφιζονταν....
    Εαν λοιπον εχετε εστω και λιγο φιλοτιμο δημοσιοποιηστε τις αποφασεις του Δ.Σ της ΕΟΠΕ ολα αυτα τα χρονια να δουμε που προβαλατε αντιθετη αποψη,τοσο εσεις οσο και οι υπολοιποι του συνδυασμου σας.
    Σταματηστε να παιζετε με το Βολλευ και να προσπαθειτε να ολοκληρωσετε την καταστροφικη πορεια που το εχετε βαλει τα 6 χρονια που Διοικησατε,
    Κρατηστε λιγη αξιοπρεπεια και αποχωρηστε...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ