1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
03-11-2015 21:47

ΕΟΠΕ: «Αρνούμαστε να αναλάβουμε την αποκλειστική ευθύνη»

Η ΕΟΠΕ δεν αποδέχεται το... μπαλάκι της πλήρους ευθύνης που της πέταξε η ΕΡΤ για την βίαιη διακοπή της μετάδοσης του αγώνα της Α1 γυναικών μεταξύ του Άρη και του Μαρκόπουλου. Ο εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας εξέδωσε δική της ανακοίνωση για το περιστατικό υποσχόμενη ότι θα λάβει τα μέτρα της για να μην ξανασυμβεί το περιστατικό. Τέλος ξακαθαρίζει ότι η ΕΟΠΕ επιθυμεί να συνεχίσει την συνεργασία της με την δημόσια τηλεόραση.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αντιμετωπίσαμε αρχικά ως απλά γραφική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, υποκινούμενη από
άγνωστα σε εμάς ελατήρια τα όσα περιελάμβανε κυρίως ως προς την καταγγελία της σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΕ και ΕΡΤ η ανακοίνωση του ΑΟ Μαρκοπούλου για την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα της 3ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών Άρης – ΑΟ Μαρκοπούλου.

Όμως η αντίδραση της ΕΡΤ να εκδώσει ανακοίνωση σήμερα για το ίδιο θέμα επιρρίπτοντας την πλήρη ευθύνη για αυτό που συνέβη στην ΕΟΠΕ και παρουσιάζοντας μέρος μόνο της πραγματικότητας, μας υποχρεώνει να τοποθετηθούμε δημόσια προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Το εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός της διακοπής της μετάδοσης του αγώνα στο 14-14 του πέμπτου σετ οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος λόγω κακής εκτίμησης του χρόνου είτε του παραγωγού που ανέλαβε για λογαριασμό της Ομοσπονδίας την τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων είτε οποιουδήποτε άλλου. 
Ο ίδιος ο συνεργαζόμενος με την Ομοσπονδία παραγωγός μας έχει στείλει εγγράφως την προσωπική του άποψη για τα συμβάντα, κρίνουμε όμως, παρά το ότι ζούμε σε μια χώρα όπου μεγαλύτερη σημασία έχουν οι εντυπώσεις από την ουσία, ότι αυτό δεν θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο δημόσιου διαλόγου.

Συμμεριζόμαστε απόλυτα τις αντιδράσεις του φιλάθλου κοινού και δεσμευόμαστε ότι θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό αναλαμβάνοντας το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί.

Αρνούμαστε όμως να αναλάβουμε ως ομοσπονδία την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη για ένα λάθος που δεν έγινε από εμάς, έστω κι αν αυτό έγινε από τον παραγωγό, στον οποίο ανατέθηκε από εμάς η παραγωγή των αγώνων.

Αντίθετα αναλαμβάνουμε ως ομοσπονδία την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη:

Α.
 Για την επιμονή μας συνεργαστούμε με την δημόσια τηλεόραση σε οποιαδήποτε έκφραση της, τόσο γιατί πιστεύουμε πως είναι υποχρέωση της να στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό, όσο και γιατί πιστεύουμε ότι το άθλημα μας κερδίζει περισσότερο αν προβάλλεται στην ελεύθερη τηλεόραση.

Β.
 Για το ότι δεχθήκαμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή τόσο για εμάς όσο και για την ΕΡΤ να αναλάβουμε το κόστος της τηλεοπτικής παραγωγής, αφού αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η προβολή των αγώνων της Α1 Γυναικών. Για την υλοποίηση αυτού διενεργήσαμε μειοδοτικό διαγωνισμό από τον οποίο αναδείχθηκε η εταιρεία που ανέλαβε την παραγωγή, συμπεριλαμβανομένων όλων των σχετικών ενεργειών (μίσθωση κυκλώματος κλπ). Είναι απολύτως αναληθές ότι η ΕΟΠΕ προέβη σε οποιαδήποτε πράξη μίσθωσης δορυφορικού κυκλώματος οποιασδήποτε διάρκειας γι' αυτόν ή για οποιονδήποτε άλλο αγώνα, αφού αυτό ήταν υποχρέωση που είχε εξ αρχής αναλάβει και υλοποίησε κατά την κρίση του ο παραγωγός χωρίς να έχει υποχρέωση να ενημερώνει τους εκπροσώπους της ΕΟΠΕ για τις επιμέρους ενέργειές του. ΟΥΔΕΠΟΤΕ η ΕΟΠΕ ζήτησε για λόγους οικονομίας από την εν λόγω εταιρία να μισθώσει μικρότερο χρόνο από αυτόν των 150 λεπτών (2.5 ωρών), καθώς αυτή η χρονική διάρκεια αναφέρεται ως ελάχιστη και στη σχετική προσφορά της.

Γ.
 Για το ότι από απόλυτο σεβασμό στους συνεργάτες μας της δημόσιας τηλεόρασης και για λόγους προστασίας της συνεργασίας μας αποφύγαμε οποιαδήποτε δημόσια έκφραση δυσαρέσκειας ακόμη και στις μεμονωμένες περιπτώσεις που δημιουργήθηκαν εύλογα παράπονα και το ίδιο πράττουμε και τώρα.

Θεωρούμε λάθος, ίσως και σοβαρότερο από το οποιοδήποτε ανθρώπινο λάθος, το να επιτρέψουμε εμείς και η ΕΡΤ σε οποιονδήποτε υποκινούμενο είτε από ταπεινά ελατήρια είτε από ευήθεια, να τορπιλίσει την προσπάθεια μας για την προβολή του αθλήματος στην οποία είχαμε, έχουμε και ευελπιστούμε να έχουμε για αρκετό καιρό ακόμα σύμμαχο την Δημόσια Τηλεόραση.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι επιθυμούμε την συνέχιση της συνεργασίας με την ΕΡΤ ΑΕ για την προβολή των αγώνων του πρωταθλήματος Α1 γυναικών και δηλώνουμε με βεβαιότητα ότι το ίδιο μας έχουν εκφράσει εγγράφως και προφορικώς το σύνολο των ομάδων που έχουν παραχωρήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα τους στην ΕΟΠΕ (ΓΣ Ηλιούπολης, ΑΟΦ Πορφύρας, Πανναξιακός ΑΟΝ, ΟΠ Ρεθύμνου, ΑΠΣ Αίας Ευόσμου, ΑΣ Άρης, Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός, ΑΟ Θήρας) πλην του ΑΟ Μαρκοπούλου.

Είμαστε στην διάθεση της ΕΡΤ να συμφωνήσουμε από κοινού τους τρόπους με τους οποίους θα προστατεύσουμε την συνεργασία μας από ατυχή γεγονότα σαν αυτό της προηγούμενης Κυριακής.

Τέλος δηλώνουμε ότι σεβόμενοι την επιθυμία του ΑΟ Μαρκοπούλου δεν θα προβληθεί ξανά κανένας αγώνας του εντός ή εκτός έδρας στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την ΕΡΤ και διαβεβαιώνουμε τους φίλους του αθλήματος μας ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την προβολή και την ανάπτυξη του όσο κι αν κάποιοι που αυτοαποκαλούνται λειτουργοί του δεν το επιθυμούν».

1 σχόλιο

  • Comment Link Παρατηρητης Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 19:23 posted by Παρατηρητης

    Σαν φιλαθλο η Ομοσπονδια με την αποδοχη της οποιας ευθυνης της ,τις δεσμευσεις της και τις υπολοιπες τοποθετησεις της με καλυψε απολυτως.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ