1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-03-2015 17:05

Φλώρος: «32 χρόνια χωρίς τελικό ήταν πολλά για τον ΠΑΟΚ»

Πέρασαν 32 χρόνια από την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας. Ήταν 13 Ιουνίου 1982 όταν στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο δικέφαλος με το πρωταθλητή τότε Ολυμπιακό που ήθελε να κατακτήσει το νταμπλ.

«Θυμάμαι πως εκείνη τη χρονιά είχε γίνει μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για να φτιάξει μία νέα ομάδα. Εγώ, ο Γιαννόπουλο και ο Κωνσταντινίδης ήμασταν οι τρεις μεταγραφές από τη ΧΑΝΘ που είχαν προκαλέσει αίσθηση. Μπορεί να χάσαμε εκείνο τον αγώνα με 3-1 αλλά η καλή εμφάνιση που είχαμε κάνει στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο είχε δημιουργήσει για πολλά χρόνια μια ομάδα φίλων του βόλεϊ που για πολλά χρόνια ακολουθούσε τον ΠΑΟΚ», θυμάται ο Τάκης Φλώρος, ένας εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της ομάδας και συμπληρώνει: «Πέρασαν πολλά χρόνια από εκείνη την επιτυχία. Μεσολάβησαν οι επιτυχίες του μπάσκετ και το τμήμα έπεσε σε αδράνεια. Τα τελευταία χρόνια γίνονται σοβαρές προσπάθειες από τον Γιώργο Ανδρέου. Ειδικά εφέτος έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και υπάρχουν προϋποθέσεις να γίνει και η υπέρβαση. Εαν ο ΠΑΟΚ καταφέρει και πάρει τίτλο θα είναι συνέχεια των τίτλων του Ηρακλή και του Άρη και θα ανεβάσει το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ και θα φουντώσει τον ανταγωνισμο μεταξύ των ομάδων της Θεσσαλονίκης».

Προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν τότε ο Ηλίας Ιεροκλής και παίκτες οι Βενετικίδης, Φλώρος, Καραβιδόπουλος, Χρησταράς, Κωνσταντινίδης, Νικηφορίδης (βασικοί), Γιαννόπουλος, Βασιλικούδης, Κασαπόπουλος, Καλατζίδης, Μπάλας.

Ο Ολυμπιακός είχε προπονητή τον Ντμίτρι Ζαχάριεφ και παίκτες τους Λάιο, Πολύζο, Γαλάκο, Τριανταφυλλίδη, Δωριάδη, Κουμπλή (βασικοί) και τους Μητρόπουλο, Αγγελίδη που είχαν μπει αλλαγή ενώ στην ομάδα ήταν και οι Αλεξούδης, Κουρκουμέλης.

Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 3-1 (16-14, 15-11, 04-15, 15-08), ενώ άρχοντες του αγώνα ήταν οι Φαναριώτης, Παναγιωτίδης.

*Στη φωτογραφία ο Τάκης Φλώρος το 1995 όταν είχε αναλάβει προπονητής στον ΠΑΟΚ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ