1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
09-10-2014 22:58

Μάθημα πολιτισμού και... βόλεϊ από τον Πατριάρχη

Τις ικανότητές του στο βόλεϊ είχε την ευκαιρία να δείξει ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατά την επίσκεψη της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού στο Πατριαρχείο. Ο Παναγιότατος δέχθηκε με ευχαρίστηση την... πάσα του προπονητή Θεόδωρου Βλάχου και μια υποδοχή με τα δάχτυλα έδειξε το ταλέντο του. 
Πιο σημαντικό ωστόσο είναι το μάθημα πολιτισμού που έδωσε και πρέπει όλοι να κρατήσουμε: 

«Όποιος παίζει μπορεί να χάσει και μπορεί να κερδίζει. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται αιτία εχθροτήτων. Θα παίξετε πολιτισμένα. Εγώ υποδέχομαι την ομάδα σας με πολύ αγάπη με πολύ εκτίμηση για τα πρόσωπα σας για το έργο σας. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Εσείς παίζοντας με τους συναδέλφους σας διαφόρων άλλων εθνών προάγεται την φιλία μεταξύ των λαών. Όπως και οι επιστήμονες, οι ακαδημαϊκοί και οι επιχειρηματίες έτσι και εσείς οι αθλητές δημιουργείτε γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων και των λαών. Πολλές φορές με ρωτούν οι φίλαθλοι όταν έρχονται εδώ ποια ομάδα υποστηρίζω. Τους λέγω όλες τις ομάδες. Ο Πατριάρχης δεν πρέπει να κάνει διακρίσεις. Είναι ο Πατέρας όλων. Το ίδιο ισχύει και για τα κόμματα. Το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο είναι η μητέρα εκκλησία. Η μητέρα δεν κάνει διάκριση μεταξύ των παιδιών της και τ’ αγκαλιάζει με την ίδια αγάπη, με την ίδια στοργή και το ενδιαφέρον».

1 σχόλιο

  • Comment Link fotis41 Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 05:58 posted by fotis41

    [ Είναι ο Πατέρας όλων. Το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο είναι η μητέρα εκκλησία. Η μητέρα δεν κάνει διάκριση μεταξύ των παιδιών της και τ’ αγκαλιάζει με την ίδια αγάπη, με την ίδια στοργή και το ενδιαφέρον]. Θα παρακαλέσω να μην το κόψετε αλλά να το αφήσετε με μια ερώτηση.Αυτά κάνει ένας πατέρας και μια μητέρα σε πατέρες του Αγίου όρους κ.Βαρθολομαίε;(βλ εσφιγμενίτες)

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ