1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-03-2017 18:55

Το μακρινό Κράσνογιαρσκ

Στο μακρινό Κράσνογιαρσκ της Σιβηρίας θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός για την πρόκριση στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ και κλό θα είναι να μάθουμε τα χαρακτηριστικά της πόλης, που έχει διαφορά συν 5 ωρών από την Ελλάδα και αυτή την εποχή η θερμοκρασία φτάνει και στους -16 βαθμούς Κελσίου.

Το Κρασνογιάρσκ (ρωσικά: Красноярск, Κρασναγιάρσκ) είναι πόλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έδρα του ομοσπονδιακού υποκειμένου Κράι Κρασνογιάρσκ, με πληθυσμό 973.826 κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2010.

Βρίσκεται στη Σιβηρία, της οποίας είναι τρίτη μεγαλύτερη πόλη, στις όχθες του ποταμού Γενισέι. Ιδρύθηκε το 1628. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά και επιστημονικά κέντρα της Σιβηρίας, καθώς και σημαντικός κόμβος του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

Στην περιοχή υπάρχουν βιομηχανίες μηχανουργίας, μεταλλουργίας και ελαφρές βιομηχανίες. Λειτουργούν τέσσερα Πανεπιστήμια. Δίπλα στην πόλη βρίσκεται υδροηλεκτρικός σταθμός, ο πέμπτος μεγαλύτερος στον κόσμο και δεύτερος μεγαλύτερος της Ρωσίας, και το εθνικό πάρκο «Στολμπή» με σχηματισμούς γρανίτη, που προσελκύει μεταξύ άλλων αναρριχητές. Στην πόλη εδρεύει, επίσης, το Κρατικό Πανεπιστήμιο Αεροναυπηγικής της Σιβηρίας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ