1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-12-2021 15:34

Μιλενκόσκι: «Παίξαμε με πάθος αλλά λυγίσαμε από το άγχος στο χρυσό σετ»

Αν και έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στους «16» του Cev Cup κόντρα στην Βελγική Λέουβεν, o Φοίνικας Σύρου δεν τα κατάφερε, χάνοντας την πρόκριση στο χρυσό σετ. Ο νέος προπονητής των «Πειρατών» Γιόσκο Μιλενκόσκι μετά τη λήξη του δραματικού αγώνα υποστήριξε:

« Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι γιατι είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία. Αρχικά να πω ότι είμαστε καλύτερη

ομάδα από τη βέλγικη σε κάθε επίπεδο και παίξαμε τρία εξαιρετικά σετ ( 2ο, 3ο, 4ο) αλλά στο “χρυσό” σετ όταν παίζεις με πολύ άγχος είναι μεγάλο ρίσκο. Και παίξαμε υπό μεγάλη πίεση, διότι το θέλαμε τόσο πολύ αυτό το παιχνίδι και την πρόκριση, αυτό όμως είναι το βόλεϊ, δεν έχω να πω τίποτα για τους παίκτες μου, έκαναν ό,τι ήταν δυνατό απόψε. Παίξανε με την καρδιά τους, με πάθος. Οι Βέλγοι από την άλλη δεν είναι κακή ομάδα, έδειξαν στο “χρυσό” σετ ότι δεν είχαν το άγχος που είχε η ομάδα μας και ήταν ο κύριος λόγος που χάσαμε την πρόκριση.

Ήμασταν πολύ κοντά. Αναφορικά με το τι να περιμένουμε από τον Φοίνικα από δω και στο εξής, ο πολύπειρος προπονητής εξήγησε: Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το αποψινό παιχνίδι. Θα ήταν πολύ καλό να πηγαίναμε στον επόμενο γύρο του CEV Cup, όπου υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, αλλά μπορεί να παίζαμε έναν, ίσως δύο γύρους και μετά θα βρίσκαμε μπροστά μας κάποια ομάδα όπως η Ζενίτ Καζάν ή κάποια ιταλική, οπότε εκεί θα τελείωνε για μας η διοργάνωση.

Ίσως έτσι όπως έγιναν τα πράγματα είναι καλύτερα για μας, ώστε να συγκεντρωθούμε στη συνέχεια, διότι έρχονται σημαντικά παιχνίδια τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και σε Super Cup και League Cup. Έρχεται ένα δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ακόμα και με την Κηφισιά θα είναι δύσκολο, δεν έχουμε χρόνο να ανακάμψουμε, δεν είχαμε καν χρόνο να προετοιμαστούμε για το σημερινό ματς, γιατί έχω κάνει δύο μόλις προπονήσεις με την ομάδα.

Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα και όντως το κάναμε. Πιστεύω λοιπόν ότι έχουμε λαμπρό μέλλον ως ομάδα, ως σύλλογος, ως παίκτες και κοινό. Είμαι σίγουρος ότι θα φέρνουμε καλύτερα αποτελέσματα από δω και μπρος.Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα στο μέλλον,  δώσαμε ό,τι μπορούσαμε.»

Καφτηράνης: «Κάνουμε νέα προσπάθεια, θα πάμε καλύτερα»

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Φοίνικας Σύρου ONEX, Χρήστος Καφτηράνης σχολίασε: Συγχαρητήρια στα παιδιά, παίξανε ένα διαφορετικό βόλεϊ απ' ό,τι είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε μέχρι σήμερα. Νομίζω βγάλαν πάθος, βγάλαν αγωνιστικότητα, χάθηκε η πρόκριση στους δύο πόντους, εξάλλου είναι δύσκολο να κερδίσει μία ομάδα τέσσερα σετ συνεχόμενα. Αξίζουν συγχαρητήρια, η ομάδα νομίζω ότι άλλαξε σελίδα και το έδειξε και σήμερα στο γήπεδο.

Περιμένουμε όλοι να δούμε ένα άλλο πρόσωπο του Φοίνικα από δω και μπρος, θεωρώ ότι ο νέος προπονητής που φέραμε είναι έμπειρος, έδωσε ήδη σε δύο μέρες τα διαπιστευτήριά του, νομίζω ότι παρουσίασε μία διαφορετική ομάδα σήμερα, ομάδα που ήθελε πραγματικά να παίξει βόλεϊ, έβγαλε άμυνες, κέρδισε πόντους δύσκολους.

Θεωρώ ότι μπαίνουμε σε μία πορεία, ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τον κόσμο κοντά μας, που σήμερα δεν τον είχαμε, παρόλο που είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και κρίσιμο για την ομάδα. Ωστόσο πιστεύω ότι όλοι μαζί με μία νέα προσπάθεια, θα πάμε καλύτερα.»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ