1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-12-2015 16:31

Kέρδισε τη διαμάχη με τον Γκοτς ο Φοίνικας, το λόγο έχει η FIVB

Αίσιο τέλος για την ομάδα του Φοίνικα Σύρου είχε, μετά από δύο και πλέον χρόνια, αντιδικίας, η δικαστική διαμάχη του με τον Στέφεν Γκοτς.


Πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών απέρριψε την προσφυγή του Γκoτς κατά του Φοίνικα και του προέδρου του Δημήτρη Παλιόπορτα, με την οποία ζητούσε να του επιδικαστούν και 35.000 ευρώ και αφετέρου έκανε δεκτή την προσφυγή των Συριανών σε βάρος του πρώην αθλητή τους με την οποία ζητούσαν τη λύση του συμβολαίου του για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και να τους επιστρέψει ο αθλητής το πριμ των 10.000 ευρώ που του είχαν πληρώσει με την υπογραφή του συμβολαίου του.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του επαγγελματικού βόλει που γίνεται δεκτή προσφυγή σωματείου σε βάρος αθλητή λόγω αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς και μάλιστα με επιδίκαση και χρηματικού ποσού, υπέρ του σωματείου.

Εισηγητής της υπόθεσης ήταν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΑΠ δικηγόρος Ανδρέας Γαβαλάς,την εκπροσώπηση του Γκότς είχε το δικηγορικό γραφείο του αίμνηστου Παντελή Δέδε, ενώ την πλευρά του Φοίνικα Σύρου εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Νίκος Πετράτος και Χρήστος Ηλιάδης, με τον δεύτερο να κάνει και πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Φοίνικα για λογαριασμό της ΕΣΑΠ.

H συνέχεια θα δοθεί στις αρμόδιες επιτροπές της  FIVB  στις οποίες, εδώ και καιρό, έχει προσφύγει ο αθλητής. Η ελληνική πλευρά ποντάρει πολλά και στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη ο οποίος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση και θα χρειαστεί ενιαίο μέτωπο για να κερδιθεί η υπόθεση από τον ελληνικό σύλλογο.

1 σχόλιο

  • Comment Link SYROS volleyfan Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 16:30 posted by SYROS volleyfan

    Μπράβο για την απόφαση γιατί σημαίνει πολλά, κύρια για τον έλληνα αθλητή που είναι κατά πολύ καλύτερος σε όλα από πολλούς, μα πάρα πολλούς, ξένους. Οι ξένοι αθλητές πρέπει να έρχονται για να κάνουν τη διαφορά, όχι για να κάνουν την... αρπακτή.
    Και αυτή η απόφαση βοηθάει και τα σωματεία και τους έλληνες αθλητές που προσπαθούν μέσα από δύσκολες συνθήκες να επιβιώσουν.
    Μπράβο και στην ΕΣΑΠ και το δικηγόρο της για την στήριξή τους στό Φοίνικα που σαν ομάδα και είναι ο,τι καλύτερο έχει να δείξει το ελληνικό βόλει σήμερα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ