1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-09-2014 16:27

Nαυάγησε η πρόταση για 12 ομάδες στην Α1 γυναικών, πάμε οριστικά με 11 ομάδες

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες της ΕΟΠΕ για να βρεθεί συναινετική λύση μεταξύ των 11 ομάδων της Α1 γυναικών στην πρόταση να καλυφθεί η 12η κενή θέση είτε με τον ΖΑΟΝ είτε με τον Άρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του volleynews.gr...

oι προσπάθειες του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη να βρεθεί λύση δεν απέδωσαν καρπούς λόγω άρνησης ορισμένων σωματείων της Α1 γυναικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θετικοί στο να καλυφθεί η «ορφανή» θέση που άφησαν τα Βριλήσσια ήταν κατ΄αρχήν οι εκπρόσωποι της άτυπης τριμελούς επιτροπής (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) αλλά από εκεί και πέρα υπήρξε το... χάος.

Από τις υπόλοιπες 8 ομάδες που ρωτήθηκαν για να δώσουν τη συγκατάθεση τους στην συμπλήρωση της κενής θέσης με τον όρο να μην κάνουν για κανένα λόγο προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, απάντησαν μόνο οι 5 και οι 3 δεν απάντησαν ποτέ!

Από τις 5 που απάντησαν οι 3 ήταν θετικές. Ωστόσο μία από αυτές δήλωσε πως εάν υπάρξει μία άρνηση θα αλλάξει γνώμη.

Οι 2 από τις 5 που απάντησαν ήταν αρνητικές στο ενδεχόμενο να μπει 12η ομάδα και δήλωσαν πως θα προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ εάν η ΕΟΠΕ βάλει τον ΖΑΟΝ ή τον Άρη.

Κατόπιν όλων αυτών και με δεδομένο πως απορρίφθηκε και η πρόταση συμμετοχής της Εθνικής Νεανίδων το νέο πρωτάθλημα Α1 γυναικών θα γίνει με 11 ομάδες.

Η κλήρωση που θα γίνει τελικά την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στη Νάξο με τηλεοπτική μετάδοση θα συμπεριλάβει 11 ομάδες εκτός κι αν την εβδομάδα που μεσολαβεί υπάρξει κάποια νέα πρωτοβουλία.

14 σχόλια

  • Comment Link Bill S Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 14:32 posted by Bill S

    Αγαπητοί φίλοι του βόλεϊ σας χαιρετώ.
    Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κοινή λογική σε μια χώρα που ο παραλογισμός και οι επιπλέοντες φελλοί κυβερνούν.
    Ας συνοψίσουμε λίγο την κατάσταση που απασχολεί τον τελευταίο μήνα το γυναικείο βόλεϊ.
    Α) Συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Θέτιδας ο οποίος από την πρώτη στιγμή βγήκε και είπε τα πράγματα ως έχουν.
    Αυτό τον τιμά καταρχήν ως άνθρωπο αλλά τιμά και το άθλημα που υπηρετεί, μπράβο του, δύσκολα βρίσκεις παράγοντες που βάζουν το δίκαιο και το γενικό συμφέρον πάνω από το ατομικό-συλλογικό.
    Του εύχομαι σύντομα στην Α1 γιατί τέτοιους θέλουμε.
    Β) Ο ΖΑΟΝ απ’ ότι γνωρίζω είναι η μόνη ομάδα που έχει κάνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ.
    Έχει όντος την μεγαλύτερη βαθμολογία και είναι από τους ομίλους των Βριλησσίων, άρα με την κοινή λογική χωρίς ιδιαίτερες νομικές γνώσεις απλά διαβάζοντας τον κανονισμό δικαιούται να ανέβει στην Α1 ως καλύτερος δευτεραθλητής.
    Ας δούμε λοιπόν τι θα πει και το ΑΣΕΑΔ.
    Γ) Ο συμπαθής ΑΡΗΣ δεν έχει κάνει καμία προσφυγή ως τώρα και μας έχει μιλήσει για μπαράζ άλλα απ΄ότι καταλαβαίνω δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.
    Τώρα δηλώνει ότι θα προασπίσει τα δικαιώματά του με κάποιο τρόπο!; Πιθανόν κάποια προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ κι αυτός.
    Ας το δούμε κι αυτό, αλλά για να λέμε τα πράγματα σωστά βάση κανονισμού δεν το δικαιούται.
    Τώρα μετά το συνοψισμό ας δούμε και την πλευρά της ΕΟΠΕ.
    Το όργανο λοιπόν που βρίσκεται εκεί για να προασπίζεται τα συμφέροντα του αθλήματος και να προσπαθεί να το βελτιώνει με όποιο νόμιμο μέσο διαθέτει έχει κάνει ότι είναι δυνατό να το διαλύσει και να το υποβαθμίσει.
    Ας δούμε για χάριν συντομίας μόνο το σενάριο των ομάδων που κάνουν φουλ πρωταθλητισμό και έχουν το βλέμμα τους για όποια διάκριση στην Ευρώπη, πως ακριβώς θα βρίσκεται η ομάδα τους σε αγωνιστική φόρμα όταν κάθε 2-3 αγώνες θα έχουν ρεπό; Αν δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ οι άνθρωποι της ΕΟΠΕ φαντάζομαι δεν έχουν πατήσει και πολύ μέσα από τις 4 γραμμές του γηπέδου ή κάτι άλλο θέλουν που αδυνατώ να το καταλάβω.
    Εδώ λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσουν τι άνθρωποι είναι:
    Α) Άσχετοι – Ανεγκέφαλοι.
    Β) Υστερόβουλοι – Ανίκανοι.
    Η επιλογή μπορεί να είναι δύσκολη γι αυτούς αλλά όχι για εμάς, εμείς καταλάβαμε.
    Υ.Γ. Κάποιοι εκ των μελών της ΕΟΠΕ δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες αλλά να γνωρίζουν ότι στα δύσκολα οι μεγάλοι παίχτες ξεχωρίζουν.
    ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ.

  • Comment Link angel Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 07:32 posted by angel

    Πρωτακουστα πραγματα.Μη μπορωντας να μοιρασουν δυο Γαιδαρων τα αχυρα,αφησαν τους Γαιδαρους να τα μοιρασουν μονοι τους,με συνεπεια να πλακωθουν μεταξυ τους.Προς θεου δεν εχω κατι με τα συμπαθη τετραποδα!!!!.Με τα αντιπαθητικα διποδα της Ε.Ο.Π.Ε τα εχω,που ακουσον-ακουσον με κανονισμους ετοιμους στα χερια τους δεν μπορουν εδω κι΄ενα μηνα να βγαλουν ακρη.Αλλα βεβαια εφαρμογη κανονισμων σημαινει, οτι και καποιοι μπορει να δυσαρεστηθουν.Αυτο βεβαια η γνωστη παρεα των αργοσχολων της Ε.Ο.Π.Ε δεν το θελει.Αν δεν ειχανε την Ε.Ο.Π.Ε να ασχολουντε,θα ηταν τροφιμοι ψυχιατρικων κλινικων.

  • Comment Link lampros26 Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 21:19 posted by lampros26

    φίλε kapelakia είναι απόλυτα προφανές ότι η ΕΟΠΕ δεν θέλει να ανέβει ο ΖΑΟΝ αν και όλοι τους γνωρίζουν ότι είναι η ομάδα που δικαιούται να ανέβει. Γιατί άραγε ; Μήπως επειδή έκανε προσφυγή και εκνευρίστηκαν μερικοί στην ΕΟΠΕ ; Αν ήταν ο Άρης η ομάδα που δικαιούτο να ανέβει βάση κανονισμού, θα είχε ανέβει στα πρώτα τρία λεπτά μετά την αποχώρηση των Βριλησσίων. Ο Άρης βέβαια δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του γιατί απλούστατα ξέρει ότι δεν δικαιούται να ανέβει. Αντίθετα η Θέτιδα σεβάστηκε το νόμο και από την πρώτη στιγμή έκανε μία απόλυτα σωστή και ξεκάθαρη δήλωση. Προβλέπω ενδιαφέρουσα συνέχεια (και γέλιο) με ακόμα περισσότερες κωλοτούμπες

  • Comment Link Νίκος Νομικός Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 19:56 posted by Νίκος Νομικός

    Δεν είναι σωστό αυτό που συμβαίνει. Όλοι οι προηγούμενοι που σχολίασαν εξέθεσαν ένα σωρό ζητήματα που προκύπτουν. Θα ήθελα να προσθέσω και την απαράδεκτη αδικία εις βάρος του δευτεραθλητή ΖΑΟΝ Κηφισιάς, μίας ιστορικής ομάδας που ανέπτυσσε το γυναικείο βόλλευ και γενικώς τον γυναικείο αθλητισμό, όταν στην Ελλάδα τα κορίτσια δεν τολμούσαν ούτε να πούνε στην οικογένειά τους ότι ήθελαν να κάνουν αθλητισμό.

    Ένα από τα πρώτα σωματεία, αν όχι το πρώτο, που ανέπτυσσε μόνον τον γυναικείο αθλητισμό κααι κυρίως το βόλλευ. Όλα αυτά στα χρόνια του 1960. Αυτή είναι η απάντηση της ανιστόρητης ΕΟΠΕ στον ΖΑΟΝ μετά από 50 και βάλε χρόνια ιστορίας και προσφοράς? Τέτοια αδικία?

  • Comment Link kapelakias fan Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 19:48 posted by kapelakias fan

    Έχει άραγε αναλογιστεί κανείς μήπως κάποια από τις ομάδες που διεκδικούν την εξωαγωνιστική τους άνοδο είναι εντελώς ανεπιθύμητη τόσο από την ΕΟΠΕ όσο και από πολλές ομάδες της Α1? Αναρωτιέμαι εγώ τώρα......αλλιώς τι άλλος λόγος να υπάρχει ????????

    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΜΟΛΟΥΤΡΑ).

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ