1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-03-2017 20:24

Η Θεσσαλονίκη απέτυχε, η αστυνομία πέτυχε...

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Οι Θεσσαλονικείς και ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ ζητούσαν χρόνια το φαιναλ φορ του Κυπέλλου, γιατί πίστευαν ότι θα το κατακτήσουν, αλλά όχι μόνο δεν πέρασαν στον τελικό, γύρισαν και την πλάτη στη διοργάνωση.

Στον ημιτελικό, έβαλαν περίπου 700 οπαδούς τους, βαπτίζοντας τους παιδιά-αθλητές, ενώ ο Ολυμπιακός έδωσε τις 50 προσκλήσεις που εδικαιούτο, σε δικούς του οπαδούς.

Την επόμενη μέρα, στον τελικό, δεν πάτησε ούτε ένας το πόδι του στο "Nik Galis", όχι μόνο οπαδός, αλλά και παίκτης, παράγοντας του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να είναι άδειες οι εξέδρες.

Βέβαια και η ΕΟΠΕ όφειλε να κάνει ανάλογη κινητοποίηση με συλλόγους και σχολεία και να δουλέψει περισσότερο για να προσελκύσει κόσμο, αλλά στα θετικά είναι ότι δεν έγιναν αγώνες της ΕΠΕΣΘ τις ώρες των αγώνων του φαιναλ φορ.

Εμείς όμως θα το προχωρήσουμε περισσότερο , γιατί έπρεπε να αναβληθούν και οι αγώνες της Α2 ανδρών-γυναικών, ενώ κάτι ανάλογο έπρεπε να συμβεί και στο φαιναλ φορ γυναικών στη Γλυφάδα.

Πάντως αποδείχθηκαν υποκριτικά τα λόγια των παραγόντων του ΠΑΟΚ, που απειλούσαν με αποχώρηση από το περσινό κύπελλο στη Γλυφάδα, επειδή υπήρχε ένα κασκόλ του Ολυμπιακού και ανάμεσα στις 30 προσκλήσεις,  ο Τάκης Τσουκαλάς.

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν, με 700 σκληροπυρηνικούς οπαδούς στην εξέδρα, ενώ συνελήφθησαν και άτομα με πλαστές προσκλήσεις...Αλλά όπως διαπίστωσαν, στο βόλει κερδίζει ο καλύτερος, κι όχι αυτός που έχει οπαδούς στην εξέδρα. Έτσι άλλωστε πήραν κι αυτοί τα δυο πρωταθλήματα, με νίκες στο Ρέντη.

Αποδείχθηκε πάντως ότι κάλλιστα μπορεί να γίνει ένας αγώνας με οπαδούς των δυο ομάδων, αν υπάρχει καλή αστυνόμευση και  ενδελεχής σωματικός έλεγχος κατά την είσοδο των θεατών.

Δεν υπήρχε στιλό που πετάει φωτοβολίδες, καπνογόνα και οτιδήποτε άλλο μπορούσε να προκαλέσει ένταση ή σύρραξη, σε αντίθεση με τον τελικό μπάσκετ, όπου οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πέρασαν τα πάντα στο "Nik Galis"

Bέβαια υπάρχει και η άποψη που υποστηρίζει ότι ακούσθηκαν πολλές βρισιές εκατέρωθεν, αλλά γι αυτό δεν φταίει η αστυνομία, που δεν μπορεί φυσικά να ελέγξει τι θα λέει ο καθένας.

Ειλικρινα νιώσαμε αμήχανα όταν τελείωσε ο τελικός του κυπέλλου ανδρών και δεν τηλεφωνηθήκαμε με τον Θόδωρο Νικολαίδη για την πρώτη σελίδα και δεν μας πήρε, όταν η Κηφισιά ισοφάρισε σε 1-1, έτσι για το γούρι.

Πάντα συζητούσαμε για την ιστορία του κάθε ματς και κατέληγε "Στείλε γρήγορα και θα σου φτιάξω μια καταπληκτική πρώτη σελίδα. Αγαπάω τα τμήματα του ερασιτέχνη και ιδιαίτερα το βόλει"

Από τη δύσκολη θέση μας έβγαλε με τις δηλώσεις του ο μάνατζερ του Ολυμπιακού Νίκος Μαντούβαλος που έμαθε από τον πατέρα του να διαβάζει "Φως", καθώς ο αείμνηστος Χάρης στέλεχος του κλαμπ και στενός συνεργάτης του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη ήξερε τι πρεσβεύει για τον σύλλογο η εφημερίδα και ο εκδότης της.

Αυτός που έγινε πραγματικά ράκος ήταν ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ακόμη κι όταν του είπαμε μετά το ματς Ολυμπιακός-Αστερίξ "ο φίλος σας είναι στην εντατική". Βούρκωσε και του κόπηκε η λαλιά, όπως και όταν του ανακοινώσαμε τον θάνατο του Θόδωρου Νικολαίδη.

Η αθλητική δικαιοσύνη συνεχίζει να προκαλεί με τις αποφάσεις της. Δεν τιμωρήθηκε ο ΠΑΟ για τον τραυματισμό του Τσούπκοβιτς, επειδή λέει δεν αποδείχθηκε ότι ο παίκτης δέχθηκε αντικείμενο από την εξέδρα.

Πάλι καλά που δεν τιμώρησε καποιο παίκτη του Ολυμπιακού ισχυριζόμενος ο αθλητικός δικαστής ότι τραυμάτισε τον Τσούπκοβιτς. Μόνο αυτό δεν έκανε, για να ολοκληρώσει την κωμωδία που έστησε.

Τον Τσούπκοβιτς επομένως τον τρυμάτισε κάποιο Ουφο, ή αυτοτραυματίσθηκε, για να τιμωρήσει τον εαυτό του επειδή έπαιζε καλά εναντίον του Παναθηναϊκού...

Όσον αφορά τις εμφανίσεις του Τσούπκοβιτς, έχουμε δικαίωση του Μπόλε Μπόσκαν, αφού επέμενε στην παραμονή του στον Ολυμπιακό, ακόμη κι όταν όλοι, κι εμείς βεβαίως-βεβαίως ζητούσαμε την αντικατάσταση του.

Ο Μπόσκαν ήξερε την ποιοτητα του Σέρβου και περίμενε να δέσει με τους άλλους υποδοχείς, για να φανερώσει τις επιθετικές αρετές του, κάτι που έκανε με το παραπάνω στον τελικό Κυπέλλου.

Δεν μετανιώνουμε για την κριτική που του κάναμε στα ματς του πρώτου γύρου με Παναθηναϊκό, ΠΑΟ, αφού υστέρησε , γι αυτό και αντικαταστάθηκε με τον Φράγκο, Στην Κυψέλη και στο Αλεξάνδρειο πάντως έδειξε ότι είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, στα ρηχά νερά κινήθηκαν οι επιλογές του Καλμαζίδη, ο Ντάντε και ο Στάροβιτς, ενώ ήταν τυχερός που τραυματίσθηκε ο Πέτκοβιτς και με τον Τερζή κατέκτησε τουλάχιστον ένα σετ. Δεν το έχει με τους ξένους παίκτες ο Γιάννης και θα επανέλθουμε επι του θέματος.  



ΠΗΓΗ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

3 σχόλια

  • Comment Link volley fan Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 16:11 posted by volley fan

    Γιά τούς οπαδούς τό καταλαβαίνω καί μάλλον καλύτερα,αλλά γιά τούς παράγοντες πρωτίστως καί δευτερευόντως γιά τούς παίκτες απαράδεκτο.Κανένας σεβασμός γιά τό άθλημα καί τούς αθλητές από τούς συναδέλφους τους.Τό επίπεδο τού volley είναι πολύ υψηλό καί εκεί πρέπει νά μείνει.

  • Comment Link Βορρας Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 13:34 posted by Βορρας

    Γενικα δεν τοχει.....νομιζω οτι ειναι και τελευταια του στον ΠΑΟΚ. Χρεωσε πολλα την ομαδα και νομιζω οτι ουτε πρωταθλημα θα παρει......εχουν αρχισει και οι τριβες μεσα στην ομαδα .....

  • Comment Link ΑΛΕΞ Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 20:35 posted by ΑΛΕΞ

    Eτσι είναι, δεν το έχει με τους ξένους... Τα προηγούμενα χρονιά τον έσωσε ο Κουντουρίδης που εντόπισε τον Ρανγκέλ, τον Λι και τον Γιαμπλόνσκι, αλλά φέτος την έκανε και ο Κάλμα την πάτησε...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ