1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-02-2014 23:52

Ω τι υπέροχο πρωτάθλημα!

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ
Οι απρόσμενες ήττες του Εθνικού και του Φοίνικα, από Παναθηναικό, Παμβοχαικό, αλλά και του Ολυμπιακού από την Κηφισιά, έκαναν άνω-κάτω το πρωτάθλημα και ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ποιά θα είναι η τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου.

Όλα μπορούν να συμβούν στη συνέχεια και οι τέσσερις διεκδικούν την πρώτη θέση, αλλά κάλλιστα μπορούν να τερματίσουν και τέταρτοι, με την τετράδα να είναι... μπετόν μετά την ήττα της ΑΕΚ στη Λαμία και τη διαφορά των 7 βαθμών από τον Ολυμπιακό.

Προβλέψεις δεν μπορούμε να κάνουμε αφού όλοι χάνουν απ όλους και οι ουραγοί Παναχαική, Παναθηναικός, Παμβοχαικό έχουν κάνει ήδη ζημιά στους πρωτοπόρους Ολυμπιακό, Εθνικό και Φοίνικα αντίστοιχα, ενώ η θέση του Παναθηναϊκού είναι πλέον πλασματική, αφού η αντικατάσταση του Γιάννη Λάιου με τον Γιάννη Καλμαζίδη μεταμόρφωσε την ομάδα προς το καλύτερο και δεν είναι ... πελάτης κανενός.

Πολλά θα κριθούν και από τους τραυματισμούς, που επηρέασαν σίγουρα τα αποτελέσματα, καθώς ο Ολυμπιακός έχασε σε Αλεξανδρούπολη και Σύρο, χωρίς Γιορντάνοφ(συν Κοκκινάκη, Κουρνέτα στον Έβρο), ο Εθνικός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό χωρίς του ς κεντρικούς του Παπάζογλου, Ανδρεάδη, ο Φοίνικας δεν τα κατάφερε με τον Παμβοχαικό, με τους Πελεκούδα, Γιάνουσεκ εκτός δράσης. Μόνο η Κηφισιά έκανε μεγάλες νίκες χωρίς Σουλτανόπουλο, Γιοβάνοβιτς και τα ιατρικά τιμ όλων των ομάδων θα είναι πολύτιμος σύμμαχος όλων των ομάδων, κι όποιος είναι θωρακισμένος θα έχει πλεονέκτημα.

Στα συν του Φοίνικα ότι δεν συνεχίζει στο Κύπελλο Ελλάδας και έχει ένα μπελά λιγότερο, ενώ ο Εθνικός πλήρωσε τη ταυτόχρονη συμμετοχή του σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Λιγκ Καπ, Ευρώπη και η απουσία ικανών αναπληρωματικών ...κλάταρε την ομάδα.

Πρόβλημα είχε και ο Ολυμπιακός με την Ευρώπη, αλλά δεν καταπονήθηκε στο φαιναλ φορ του Λιγκ Καπ , όπως και η Κηφισιά που ξεμπέρδεψαν από την διοργάνωση στη φάση των ομίλων.

Αν μας ζητούσατε να κάνουμε προγνωστικά θα ποντάραμε στον υγιή Ολυμπιακό, που ναι μεν έχασε εκτός προγράμματος από την Παναχαική και την Κηφισιά, αλλά αν έχει ετοιμοπόλεμους τους παίκτες του, διαθέτει την εμπειρία να κερδίσει τα δύσκολα ματς των πλέι οφς. Δεν ξέρουμε βέβαια κατά πόσο θα αντέξουν στα συνεχόμενα ματς των ημιτελικών και των τελικών που κρίνονται στις τρεις νίκες και πρέπει να παίξουν 3-4 ματς κάθε εβδομάδα. Η υγιής Κηφισιά μπορεί να έχει προβάδισμα σε αυτόν τον τομέα, καθώς οι κυριότεροι παίκτες του Πρωτοψάλτης, Ντε Σόουζα είναι νεαροί και παίζουν με τον αέρα του αουτσάιντερ.

Ο Ολυμπιακός έχει στα... πιτς τον Κοκκινάκη που επιστρέφει σε 20 ημέρες και εν αμφιβόλω τον Γιορντάνοφ που έπαθε διάστρεμμα, αλλά υπολογίζεται στο παιχνίδι με τον Άρη.

Ο Φοίνικας δεν θα έχει για ένα μήνα τον Πελεκούδα που έσπασε τον αντίχειρα του αριστερού χεριού, ενώ κάνει αγώνα δρόμου ο Γιάνουσεκ που πονάει στον ώμο.

Η Κηφισιά περιμένει τους Σουλτανόπουλο, Γιοβάνοβιτς και ο Αρσενιάδης προβληματίζεται, αν πρέπει να τους ρίξει την Τετάρτη στη μάχη του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ή να τους προφυλάξει για το πρωτάθλημα.

Ο Εθνικός μπορεί να υπολογίζει κι αυτός τους Παπάζογλου, Ανδρεάδη στο πρωτάθλημα, αλλά δεν ξέρει αν πρέπει να ρισκάρει τη συμμετοχή τους στο ματς Κυπέλλου της Τετάρτης με την ΑΕΚ.

Όλα θα κριθούν λοιπόν στα πλει οφς...

 

 

 

Οι ισοβαθμίες

Ο Εθνικός έχει κερδίσει εκτός έδρας 3-0 την Κηφισιά, εντός έδρας 3-2 τον Ολυμπιακό και έχασε 3-2 στη Σύρο από τον Φοίνικα.

Η Κηφισιά έχει κερδίσει 2 φορές τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Φοίνικα, έχασε στην έδρα της 3-0 από τον Εθνικό.

Ο Φοίνικας κέρδισε στη Σύρο 3-2 τον Εθνικό και τον Ολυμπιακό, έχασε δυο φορές από την Κηφισιά και 3-2 στο Ρέντη από τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έχασε 3-2 από τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη, δυο φορές από την Κηφισιά, έχει μια νίκη(3-2), μια ήττα(2-3) από τον Φοίνικα , αλλά έχει καλύτερη διαφορά πόντων.

 

Το πρόγραμμα

Eθνικός(37 βαθμοί): ΠΑΟΚ, Λαμία(Ε), Φοίνικας, Νίκη(Ε),Κηφισιά, Ολυμπιακός(Ε)

Κηφισιά(37 βαθμοί):Παναχαική(Ε), Παμβοχαικός, ΑΕΚ(Ε), Παναθηναικός, Εθνικός(Ε), Λαμία.

Φοίνικας(36 βαθμοί):ΑΕΚ(Ε), Παναθηναικός, Εθνικός(Ε),Λαμία, ΠΑΟΚ, Νίκη

Ολυμπιακός(35 βαθμοί): Άρης(Ε), Παναχαική, Παμβοχαικός(Ε), ΑΕΚ, Παναθηναικός(Ε), Εθνικός.

ΠΗΓΗ  ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

2 σχόλια

  • Comment Link fdg Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 19:24 posted by fdg

    Απιστευτα ανταγωνισκο και πολυ καλη οργανωση.Συγχαρητηρια στους ανθρωπους που εχουν την ευθυνη της διεξαγωγης του πρωταθληματος,και στην πλειοψηφια των παραγοντων(εκτος Ολυμπιακου και ΑΕΚ).

  • Comment Link ΕΘΝΙΚΑΡΑ και στα δυσκολα! Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 10:37 posted by ΕΘΝΙΚΑΡΑ και στα δυσκολα!

    Συγχαρητήρια για το άρθρο σας!Επιτέλους ένα άρθρο που εκθειάζει το φετινό πρωτάθλημα χωρίς κακεντρέχειες και σχόλια του τύπου "κλάταρε", "βαριά "άρρωστος", "δεν πείθει ο περσινός τριπλούχος", "άνεμοι στο νησί" κτλ. Είναι ένα πρωτάθλημα που χαροποιεί όλους τους παραγματικούς οπαδούς του αθλήματος, ένα πρωτάθλημα στο οποίο οι περισσότερες ομάδες εχουν κάνει την υπέρβαση και όλες έχουν κάνει την κοιλιά τους. Και μπορεί από την αρχή τα φαβορί να ήταν (και εξακολουθούν να είναι) ο Ολυμπιακός και η Σύρος αλλά τουλάχιστον υπάρχει αυτό το ωραίο σασπένς μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές! Γι' αυτό σταματήστε να προσπαθείτε να βάλετε τρικλοποδιές προς πάσα κατεύθυνση και ας απολαύσουμε τις υπόλοιπες αγωνιστικές και το φαιναλ φορ του κυπέλλου, στο οποίο τα πάντα μπορεί να συμβούν!

    Υ.Γ. Και επειδή δεν το βλέπω συχνά γραμμένο αν και θα έπρεπε: ΕΘΝΙΚΑΡΑ μας μας έχετε κάνει κάτι παραπάνω από υπερήφανους φέτος. Όλα τα παιδιά, απ' τον μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, και το προπονητικό τιμ έχετε κάνει υπερπροσπάθεια! Δεν πειράζει ό,τι και να γίνει από δω και πέρα. Εμείς είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας και θα σας στηρίζουμε!Συνεχίστε έτσι και θα ρθει και η ώρα μας!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ