1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-02-2014 16:42

O Kρέτσης και ο Ντιάσκοφ...

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Η AEK κατέρριψε όλα τα ταμπού και τους μύθους του βόλει με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, κερδίζοντας ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η Κηφισιά, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Φοίνικας Σύρου.

Η ΑΕΚ λοιπόν στήθηκε τον Σεπτέμβριο με ότι... απέμεινε στον χώρο , χωρίς μακρόχρονους σχεδιασμούς, μεγαλόπνοα πλάνα και μελετημένο ρόστερ, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς έφυγαν προπονητής και πασαδόρος, αφήνοντας την ομάδα στα κρύα του λουτρού.

Πρώτα απ όλα κατέκτησε το Λιγκ Καπ, με πασαδόρο τον κοντόσωμο Κρέτση, που ουδέποτε έπαιξε πρώτος πασαδόρος στην Α1 ανδρών και δεν είχε θέση ούτε στην ομάδα της πατρίδας του, τη Λαμία.

Με ένα παίκτη που κοστίζει μόλις 7000 ευρώ, δεν είναι πανύψηλος, όπως θέλουν οι μεγάλοι προπονητές, κι αν ο Γκενς δεν είχε οικογενειακό πρόβλημα, ο Κρέτσης θα έβλεπε τους αγώνες από τον πάγκο. Απέδειξε ότι ο πασαδόρος είναι πάνω απ όλα για να κάνει πάσες και να μοιράζει το παιχνίδι και το ύψος δεν είναι πανάκεια.

Από την άλλη ο 42 χρονος Φλαούνας , αν και δεν ήταν ποτέ πρώτος προπονητής σε σπουδαία ομάδα, έβαλε τα γυαλιά στους συναδέλφους του, με σωστό κωουτσάρισμα, τακτική και εμπνεύσεις. Και είναι και ... τζάμπα στην ΑΕΚ, κι αν δεν είχε παραιτηθεί ο Κλαρούδας θα ήταν ακόμη δεύτερος. Παρεμπιπτόντως η ΑΕΚ έχει ήδη προσλάβει προπονητή τον Χόρχε Ελγκέτα που έρχεται από την Αργεντινή τον Μάρτιο.

Η ΑΕΚ θύμισε την εθνική Δανίας, που μαζεύτηκε το 1992 από τις παραλίες , πήρε τη θέση της Σερβίας και κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Η διαφορά είναι ότι η ΑΕΚ δούλεψε και 5 μήνες.

Κατά τα άλλα, εντύπωση προκάλεσε στον τελικό ο παραγκωνισμός του Ντιάσκοφ του Φοίνικα, που αντικαταστάθηκε στο 0-7 του τέταρτου σετ, επανήλθε στο 20-24(!), κι ενώ όλοι πίστεψαν ότι τον ετοιμάζουν για το ται μπρεικ, ο Φοίνικας ξεκίνησε με Γιάνουσεκ, Λάππα.

O Nτιάσκοφ ξαναμπήκε πολύ καθυστερημένα στο ται μπρεικ, στο 6-10, όταν όλα είχαν κριθεί, παρότι υπήρξαν φωνές, παραινέσεις και προτροπές προς τον πάγκο να ξεκινήσει από την αρχή του πέμπτου σετ.

Μοναδική παραφωνία του τελικού, το καπνογόνο που άναψε ένας ανόητος οπαδός της ΑΕΚ(αλήθεια πως πέρασε με τα δρακόντεια μέτρα;) , ο οποίος συνελήφθηκε με τη λήξη του αγώνα, αλλά απελευθερώθηκε από τους ... συναγωνιστές του.

Ο Εθνικός για δεύτερο συνεχόμενο ημιτελικό Λιγκ Καπ ...απουσιάζει από το γήπεδο και πρέπει να διαχειρισθεί κατάλληλα την ήττα για να μην τον πάρει από κάτω σε κύπελλο και πρωτάθλημα. Ματς κλειδιά με τον Άρη στη Θράκη και την ΑΕΚ στη Γλυφάδα.

Ο Φοίνικας σε 4 ημέρες έχασε δυο στόχους, υπάρχει γκρίνια και αμφισβήτηση και πρέπει να ανακάμψει σύντομα για να μη βρεθεί εκτός τροχιάς.

ΠΗΓΗ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ