1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
25-08-2015 15:49

Πρώτη με τον αντιπεριφεριάρχη για τον Φιλαθλητικό

Αξιολογείστε το άρθρο
(0 votes)
Πραγματοποιήθηκε χτες Δευτέρα 24 Αυγούστου  7 το απόγευμα στο EAK Λάρισας η πρώτη προπόνηση και η έναρξη της προετοιμασίας του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού. Το παρών έδωσαν και τα νέα απόκτήματα της ομάδας. Στην έναρξη παραβρέθηκαν το ΔΣ του συλλόγου καθώς και ο κ. Δεσπόπουλος Κωνσταντίνος αντιπεριφεριάρχης Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Μπαλδώκας Γεώργιος χαιρέτησε την έναρξη της προετοιμασίας καλωσόρισε τις νέες αθλήτριες της ομάδας και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία και πάνω απ” όλα υγεία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Η ομάδα καλωσόρισε επίσης και το νέο γυμναστής της κ. Οικονόμου Αλέξανδρο (Άκη).

Αναφερόμενος στη φετινή ιστορική χρονιά για τον Φιλαθλητικό ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Μπαλδώκας επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Υπάρχει αυτογνωσία στον Φιλαθλητικό. Ο Φιλαθλητικός ξέρει πού ανήκει σαν ομάδα. Πέρσι έκανε την υπέρβαση ανέβηκε στην Α1 Εθνική, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικό, χωρίς φυσικά να ξεφύγουμε από τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Θέλουμε οπωσδήποτε τη στήριξη της πόλης της Λάρισας, του Δήμου, της Περιφέρειας όπως όλες οι ομάδες, αλλά ειδικά εμείς γιατί είμαστε ο μοναδικός εκπρόσωπος της πόλης στην Α1 Εθνική του βόλεϊ γυναικών. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε μεγάλη δύναμη και στις υποδομές και αυτή είναι η βάση μας. Θα προσπαθήσουμε να καθιερωθούμε στην κατηγορία, να παίξουμε καλό βόλεϊ και δεν θα αγχωθούμε ιδιαίτερα γιατί οι στόχοι μας είναι συγκεκριμένοι».

-Πόσο δύσκολο είναι για μία ομάδα της περιφέρειας να αγωνίζεται στη μεγάλη Εθνική κατηγορία;

«Απαιτείται πολύ μεγάλη προσπάθεια και φάνηκε φέτος γιατί αναγκαστήκαμε να στελεχώσουμε το ρόστερ με 2-3 παίκτριες από τη Θεσσαλονίκη αλλά και με μία ξένη αθλήτρια, οι οποίες είναι κάποια έξτρα έξοδα. Αυτό συμβαίνει γιατί παρότι έχουμε αρκετά ταλέντα στις υποδομές, η Α1 Εθνική έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και η ομάδα χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση. Επίσης ένα σημαντικό κόστος είναι και τα ταξίδια που θα χρειαστεί να κάνουμε αλλά θεωρούμε ότι φέρνοντας ομάδες του επιπέδου του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού κ.ά. που είναι δυνατές ομάδες, αποτελεί κίνητρο για μας για να μπορέσουμε να κλείσουμε την ψαλίδα».

Στον πάγκο του Φιλαθλητικού θα βρίσκεται φέτος ο Λάμπρος Πράπας ο οποίος πέρσι οδήγησε την ομάδα στην ιστορική άνοδο. Στο τεχνικό τιμ της ομάδα θα βρίσκεται και ο Αλ. Οικονόμου που θα εκτελεί χρέη γυμναστή.

«Σίγουρα είναι μία ιστορική στιγμή για τον Φιλαθλητικό αλλά και για μένα προσωπικά. Πιστεύω ότι αυτό που μας διακατέχει όλους είναι η όρεξη να πάμε καλά αυτή τη χρονιά» σχολίασε από την πλευρά του ο τεχνικός του Φιλαθλητικού και πρόσθεσε:

«Είναι ένα στοίχημα για όλους μας, να βάλουμε ένα λιθαράκι και να κάνουμε μία καινούργια αρχή για τον Φιλαθλητικό στα σαλόνια του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Χρειάζεται πολλή υπομονή, δεν θέλει απογοήτευση γιατί θα υπάρξουν πολλές δυσκολίες και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια. Δουλειά πολύ μ’ άλλα λόγια. Θέλουμε να δείξουμε ότι οι επαρχιακές ομάδες μπορούν να σταθούν στην μεγάλη Εθνική κατηγορία. Αυτό είναι ένα στοίχημα για όλους και για μένα προσωπικά. Γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό το να υπάρχει οικογενειακό κλίμα στην ομάδα».


Για τη νέα χρονιά στον Φιλαθλητικό μίλησε από την πλευρά των αθλητριών η νεοαποκτηθείσα από τον ΖΑΟΝ πασαδόρος Μαρία Ντόνα, η οποία υπογράμμισε τα εξής:

«Οι στόχοι μας είναι να παίξουμε το καλύτερο βόλεϊ που μπορούμε σαν ομάδα και φυσικά αν επιτευχθεί η παραμονή θα είναι ευτύχημα. Αυτοί είναι και οι προσωπικοί μου στόχοι, δηλαδή να βοηθήσω την ομάδα να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.

Από κει και πέρα εύχομαι να είμαστε υγιείς για να μπορούμε να προσπαθούμε τα μέγιστα κάθε μέρα. Άλλωστε κάθε προσπάθεια είναι δύσκολη. Τίποτα δεν είναι εύκολο».

Διαβάστηκε 653 φορές

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ