1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-09-2013 20:14

Η... επανεκκίνηση του Ηρακλή Κηφισιάς

Αξιολογείστε το άρθρο
(2 votes)
Έχοντας κλείσει έναν απόλυτα επιτυχημένο «κύκλο» που ανέδειξε πολλές νεαρές αθλήτριες στην Α1 Γυναικών, αλλά και την ίδια την ομάδα ως μία από τις κορυφαίες στην Ελλάδα, παίζοντας ελκυστικό βόλεϊ, κατά περιόδους, ο Ηρακλής Κηφισιάς, μοιάζει έτοιμος να επιχειρήσει το δικό του «restart» στην αγωνιστική σεζόν 2013-2014, αλλά προσβλέποντας κυρίως στο μέλλον.

 Η επιστροφή του πολύπειρου προπονητή Σπύρου Χουντουμάδη στον πάγκο σηματοδοτεί εξάλλου και την επανέναρξη μιας διαδικασίας που έφερε τον σύλλογο στο κορυφαίο επίπεδο και έτσι, έπειτα από τρία χρόνια απουσίας (και μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό), ο Έλληνας τεχνικός γυρίζει στα παλιά λημέρια του για να συνεχίσει το έργο του.

«Μετά από τρία χρόνια επιστρέφω στην παλιά μου ομάδα, η οποία διαπιστώνω με μεγάλη μου χαρά ότι κινείται όπως ακριβώς και στο παρελθόν, επενδύοντας δηλαδή στην ανάπτυξη και τις ακαδημίες. Ο Ηρακλής Κηφισιάς είναι ένας σύλλογος που παραδοσιακά έβγαζε νέες αθλήτριες που πλαισίωναν την πρώτη ομάδα. Είναι ένας υγιής σύλλογος και πιστεύω ότι όπως και παλιότερα, έτσι και φέτος θα έχουμε μια δημιουργική χρονιά», λέει στοvolleyball.gr ο κ. Χουντουμάδης, ο οποίος αντικαθιστά στον πάγκο τον Γιάννη Λάιο που επίσης είχε διαδεχτεί τον Κώστα Παπαδόπουλο. 

Το έργο του, βέβαια, δηλαδή να χτίσει μία ομάδα από την αρχή, δεν θα είναι εύκολο, έστω και αν η... δεξαμενή, είναι γνωστή: Τα ταλέντα των ακαδημιών του συλλόγου. «Η αλήθεια είναι ότι από την περσινή ομάδα παρέμεινε μόλις μία κοπέλα, η Διώτη, ενώ επέστρεψε και η Κουντουρά. Ωστόσο, τα περισσότερα κορίτσια δοκιμάζονται για πρώτη φορά στην Α1 και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε το πώς θα αντιδράσουν. Η ομάδα έχει προδιαγραφές για κάτι καλό, όμως θέλει χρόνο. Είμαστε στο προαγωνιστικό στάδιο της προετοιμασίας, δίνουμε φιλικά, δεν έχουν λείψει τα μικροπροβλήματα, αλλά ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να είμαστε έτοιμοι το δυνατόν συντομότερο». 

Το «στοίχημα» του κ. Χουντουμάδη, όμως, είναι να «δέσει» και την τεράστια εμπειρία που διαθέτουν δύο σημαντικές προσθήκες του νέου ρόστερ. Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου, η οποία επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από απουσία τριών χρόνων, αλλά και η Χαρά Σάκκουλα που γυρίζει στην Κηφισιά μετά από πέντε χρόνια (2007-08), καθώς μεσολάβησαν οι θητείες σε Παναθηναϊκό, Πειραματικό, δύο χρόνια στην ΑΕΚ και ένα στο Μαρκόπουλο.

«Ο Ηρακλής θα είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα από εκείνη που ξέραμε τα τελευταία χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι η συνύπαρξη των Ντουμιτρέσκου και Σάκκουλα με τα νέα κορίτσια μέχρι τώρα πάρει εξαιρετικά. Η Ρούξι μπορεί να απουσίαζε για τρία χρόνια, αλλά το βόλεϊ δεν ξεχνιέται. Αυτό που απομένει είναι να επανέλθει σωματικά και ημέρα με την ημέρα είναι όλο και καλύτερα. Φυσικά, ηγετική φυσιογνωμία είναι και η Χαρά και θέλουμε αυτές οι δύο αθλήτριες να λειτουργούν ως πρότυπα για τα νέα κορίτσια. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, γιατί τόσο οι Ρούξι και Χαρά αισθάνονται όμορφα που μεταδίδουν πράγματα, ενώ και οι πιτσιρίκες παίζουν βόλεϊ δίπλα στα ινδάλματά τους».

Ο Ηρακλής Κηφισιάς έχει αποκτήσει και τη διεθνή κεντρική Ιωάννα Γκουντιμένκο από τον Ολυμπιακό, παρέμεινε η διαγώνια Παναγιώτα Διώτη όμως, μετράει και πάρα πολλές απώλειες που αλλάζουν τα στάνταρ. Παρελθόν αποτελούν οι κεντρικές Κατερίνα Γιώτα και Τζίνα Λαμπρούση (Ολυμπιακό), η πασαδόρος Μπλιάνα Γκλιγκόροβιτς (Βριλήσσια), οι ακραίες Ιζαμπέλα Ιβάνοβα (ΑΕΚ) και Παναγιώτα Καραγκούνη, ενώ θα λείψει και η εμπειρία της λίμπερο Πόλας Κίτσου που εγκατέλειψε την ενεργό δράση. 

Ποιος μπορεί να είναι, όμως, ο στόχος για τη νέα σεζόν;
«Αυτό θα φανεί μετά τις 4-5 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Πρώτο μας μέλημα είναι να εξασφαλίσουμε από νωρίς την παραμονή και στη συνέχεια να κάνουμε ένα καλό πλασάρισμα που μπορεί να φτάσει και στην πεντάδα. Στα ζητούμενα είναι να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα μπορεί να παίζει καλό βόλεϊ».

Θυμίζουμε ότι τo πρώτο μεγάλο ντέρμπι της νέας αγωνιστικής περιόδου για τον Ηρακλή Κηφισιάς είναι την 5η αγωνιστική με αντίπαλο την ΑΕΚ εκτός έδρας, ενώ οι αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι προγραμματισμένες αντίστοιχα για την 7η και την 11η αγωνιστική, αμφότερες εκτός έδρας.

volleyball.gr

Διαβάστηκε 1445 φορές

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ