1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-02-2024 20:54

Μπιτς βόλεϊ στον Πύργο του Άιφελ

Μνημεία - σήματα κατατεθέντα της γαλλικής πρωτεύουσας μετατρέπονται σε... στάδια για να υποδεχθούν τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στο πλαίσιο αυτό, στο Στάδιο του Πύργου του Άιφελ θα διεξαχθούν αγώνες beach volley, στο Grand Palais οι αντίστοιχοι ξιφασκίας και τάε κβον ντο, ενώ στους κήπους του Ανακτόρου των Βερσαλλιών το άθλημα της ιππασίας. Αυτό σημαίνει ότι η Γαλλία επέλεξε να μη χτίσει νέα στάδια, παρά μόνο ένα κέντρο υγρού στίβου, στο πλαίσιο των γενικότερων στοχευμένων κινήσεων ώστε να μειωθούν στο μισό οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. «Το Παρίσι έχει εγκαταστάσεις για τα πάντα, δεν ήταν ανάγκη να χτίσουμε κάτι καινούργιο και να υπάρχουν κόστη να διατηρείται στο διηνεκές. Γι' αυτό κάναμε προσωρινά στάδια.

To νέο στάδιο υγρού στίβουΤο Παρίσι όμως επέλεξε να επενδύσει εκεί που θα αφήσει αποτύπωμα, και γι' αυτό κάνει το κέντρο υγρού στίβου σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της Γαλλίας, εκεί που ένα στα δύο παιδιά δεν ξέρουν κολύμπι και ήδη έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο νερό πάνω από 10.000 παιδιά» εξήγησε ο Θεσσαλονικιός εκτελεστικός διευθυντής Σχεδιασμού και Συντονισμού της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», Λάμπης Κωνσταντινίδης, 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ