1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-06-2013 12:01

«Μας ...αποκεφαλίζει η Ομοσπονδία»

Του Κ. Γκιάστα
Ως ...αποκεφαλισμό του λαρισινού βόλεϊ εξέλαβαν τον διαχωρισμό των ομίλων οι άνθρωποι της ΕΑΛ και του Φιλαθλητικού.


Οι δύο ομάδες της πόλης ορίστηκαν να βρίσκονται στον δεύτερο όμιλο του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Χίο, στην Καλαμάτα, στην Πάτρα και φυσικά στην Αθήνα. Ο διαχωρισμός των τριών ομίλων της κατηγορίας σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία έγινε με βάση αρχικά τα… γεωγραφικά κριτήρια κάτι που φυσικά δεν στέκει καθώς η Λάρισα δεν έχει καμία σχέση με τη Χίο και την Καλαμάτα.

Αυτό σημαίνει πως τα έξοδα για τις μετακινήσεις των δύο αυτών ομάδων θα είναι τεράστια και αυτόματα θα πρέπει να δοθούν αυτά τα χρήματα σε… οδοιπορικά αντί για μεταγραφές και ενίσχυση στο αγωνιστικό κομμάτι. Ουσιαστικά η πρόταση των λαρισινών ομάδων βρήκε… τοίχο (πρότειναν 4 ομίλους των 9 ομάδων) και πλέον η απόφασή της δείχνει αμετάκλητη.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή της οι ομάδες των δύο πρώτων ομίλων είναι οι εξής:

Α’ όμιλος (12 ομάδες)

ΓΣ Πανιώνιος
ΑΟ Ηλυσιακός
ΑΣ Ιωνικός
ΑΕ Αγίας Παρασκευής
ΑΟΦ Πορφύρας
ΓΣ Αστέρας Αγίου Δημητρίου
ΑΣ Παπάγου
ΑΣΠ Θέτις
ΓΕ Ηρακλείου
ΑΟ Θήρας
ΓΑΣ Μεσσαράς
ΣΦΠ Χανίων

 

Β’ όμιλος (11 ομάδες)

ΓΣ Πετρούπολης
Ζηρίνειος ΑΟΝ
ΓΣ Ηλιούπολης
Ένωση Βύρωνα
ΑΟ Τραχώνων
ΑΟ Ακρίτας
ΑΣΠ Απόλλων
ΑΣ Ασκληπιός
ΕΑ Λαρίσης
ΑΣ Νηρέας
Φιλαθλητικός

*Ο τρίτος όμιλος περιλαμβάνει ομάδες από τη Βόρεια Ελλάδα και στο σύνολο θα είναι 13.

** Φέτος θα υποβιβαστούν συνολικά 11 ομάδες αλλά είναι άγνωστο πόσες θα υποβιβάζονται από κάθε όμιλο.
 

«Η ομοσπονδία έδειξε τους ...φίλους της»

Από πλευράς της ΕΑΛ μίλησε στην «Ε» η τιμ μάνατζερ, Δήμητρα Τριανταφύλλου που ανέφερε για το θέμα πως η ΕΟΠΕ έχει ξεκαθαρίσει ποιοι είναι φίλοι της και ποιοι όχι. Συγκεκριμένα είπε: «Η Ομοσπονδία με την κίνησή της αυτή αποκεφαλίζει το λαρισινό βόλεϊ. Από τη μία δεν μας δίνει ούτε ευρώγια τις μετακινήσεις και από την άλλη μας αναγκάζει να ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα. Εμείς δεν μπορούμε να ταξιδεύουμε στη Χίο και στην Καλαμάτα. Δεν έχουμε τόσα έσοδα. Πού να τα βρούμε» τόνισε και συνέχισε μιλώντας για «σχέσεις»: «Απέδειξε περίτρανα πως εξυπηρετεί συμφέροντα φίλα προσκείμενων σωματείων όπως για παράδειγμα των… Γρεβενών. Αυτό μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση πλέον και δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα».

«Πνίγουν την επαρχία»

Από πλευράς Φιλαθλητικού μίλησε στην «Ε» ο πρώην πρόεδρος και νυν γενικός αρχηγός, Θανάσης Βαβάτσικος που με την εμπειρία του στο χώρο τόνισε: «Έτσι πνίγουν την επαρχία. Δεν μπορεί για χάρη κάποιων σωματείων να βάζουν τη Λάρισα και τη Χίο με την Καλαμάτα να κάνουν τέτοια ταξίδια και μάλιστα να μην δίνουν ούτε ένα ευρώ. Έτσι πάνε πίσω το βόλεϊ της Λάρισας και όχι μόνο. Δεν μπορεί να κάνει πολιτική η Ομοσπονδία στον διαχωρισμό των ομίλων. Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο. Δεν πρέπει να έχει τις ομάδες της επαρχίας σαν ασανσέρ στην κατηγορία. Έτσι δεν θα γίνει ποτέ μια σοβαρή προσπάθεια», ολοκλήρωσε.

πηγή: www.eleftheria.gr

2 σχόλια

  • Comment Link Nick Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 21:11 posted by Nick

    Η Λαρισα δεν ειναι πιο νοτια απο τα γρεβενα ?


    απο που κ ως που πιστευουν οτι τα γρεβενα ειναι πιο κοντα στη Καλαματα ? μετραμε τις χιλιομετρικες αποστασεις τι?

    Σε ολα τα αθληματα οι Λαρισινες ομαδες πηγαινουν προς τα νοτια .. οχι η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  • Comment Link αυτός Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 09:39 posted by αυτός

    πολύ δύσκολο να βάλεις την Κρήτη και τα νησιά Νοτίου Αιγαίου μαζί με την Πελοπόννησο, Α΄όμιλος όλος Αθηναϊκές ομάδες άντε και 2 Κρητικές έτσι για τον χαβαλέ.
    και η Καλαμάτα θα κάνει δρόμο 800 χλμ για 2 φορές άντε και για τα Τρίκαλα θα κάνει λιγότερα γιατί παραδόθηκαν κάποια κομμάτια την Ιόνιας οδού. αν δεν μπορείτε δέστε το σχέδιο σε ένα παιδί του δημοτικού που ξέρει γεωγραφία.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ