1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-06-2017 12:46

Χατζηδαμιανού: «Δίκαια στην Α2 ο Κύδωνας»

Μετά από 20 και πλέον χρόνια ο Α.Ο. Κύδων έχει ξανά δικαίωμα συμμετοχής σ’ εθνική κατηγορία βόλεϊ γυναικών, αφού κέρδισε στο μπαράζ τον Νηρέα Χίου και πήρε την άνοδο στην Α2, επιτυχία την οποία ο προπονητής της ομάδας, Δαμιανός Χατζηδαμιανού, χαρακτήρισε απόλυτα δίκαιη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα haniotika-nea.gr ο Κύπριος τεχνικός τόνισε ότι  η ομάδα έδειξε μεγάλη σταθερότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και αυτό ήταν ένα από τα “ατού” της, ενώ υπογράμμισε πως το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι “κινήσεις”  εν όψει της νέας σεζόν.

Μια εβδομάδα μετά την κατάκτηση του παγκρήτιου τίτλου παίξατε το μπαράζ ανόδου και “σφραγίσατε” το εισιτήριο για την Α2. Εν συντομία, τι έγινε στο κλ. Κερατσινίου;

Η αλήθεια είναι ότι τα κορίτσια μπήκαν λίγο… μουδιασμένα στο αγώνα, όμως γρήγορα βρήκαν… τα πατήματά τους και πήραν εύκολα το 1ο σετ. Στο επόμενο δείξαμε πάλι έλλειψη συγκέντρωσης στο ξεκίνημα, αλλά μετά το 10-12 κάθε κοπέλα έπαιξε το βόλεϊ που ξέρει, πιέσαμε πάρα πολύ στο σερβίς, κάτι που “χάλασε” την υποδοχή των αντιπάλων, οπότε βγάζαμε πιο εύκολα άμυνα και έχοντας καλά τελειώματα στην κόντρα επίθεση “γυρίσαμε” το σκορ και φτάσαμε άνετα στο 2-0, ενώ χωρίς καμιά δυσκολία κερδίσαμε το 3ο. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι απόλυτα δίκαια πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και η απόδοση των αθλητριών μας στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης την έκανε να εξελιχθεί τελικά σ’ εύκολη υπόθεση.

Σας βοήθησε το γεγονός ότι παίξατε τρεις τελικούς με τη ΓΕΗ και η ομάδα ήταν σε ετοιμότητα, αφού δεν μεσολάβησε αγωνιστικό κενό;

Σίγουρα ήταν καλό ότι παίξαμε χωρίς διακοπή τον αγώνα μπαράζ. Όπως έχω δηλώσει η ΓΕΗ ήταν ένας πολύ ανταγωνιστικός αντίπαλος και το γεγονός αυτό “τράβηξε” και εμάς ώστε ν’ ανεβάσουμε την απόδοσή μας. Πάντως θεωρώ ότι η ποιότητα που είχε ο Κύδωνας ως ομάδα δεν θα τον επηρέαζε ακόμη και αν υπήρχε κενό διάστημα μέχρι το μπαράζ.

Ο απολογισμός, λοιπόν, της σεζόν κρίνεται επιτυχημένος.

Πιστεύω ότι η χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Κάναμε “18 στα 18” στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, κερδίσαμε δίκαια στον 1ο τελικό, στο 2ο κάναμε τη μοναδική, κατά τη γνώμη μου, μέτρια εμφάνιση και την “πληρώσαμε” με ήττα, όμως στον 3ο και καθοριστικό δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι και κατακτήσαμε τον τίτλο. Κερδίζοντας στο μπαράζ ανεβήκαμε στην εθνική κατηγορία, άρα επιτεύχθηκαν 100% οι στόχοι που είχαμε βάλει πέρυσι το φθινόπωρο και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό.

Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τη νέα σεζόν και την εθνική κατηγορία;

Δεν είναι καθόλου νωρίς. Ήδη έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες που αφορούν τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπου σίγουρα θα έχουμε πολύ πιο δύσκολη αποστολή. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να μιλήσουμε με τις κοπέλες που ανήκουν στην ομάδα για να δούμε ποιες θα συνεχίσουν. Από τις συζητήσεις αυτές έχει προκύψει ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο δυο βασικές παίκτριες, η Γκουγκουλή και η Κιλιτζιράκη να μη συνεχίσουν τη νέα σεζόν, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα, όπως και το γεγονός ότι είναι πιθανόν, αν περάσει σε σχολή στην Αθήνα, να συμβεί το ίδιο και με τη Χαριτάκη. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινάμε με… απώλειες, τις οποίες πρέπει να καλύψουμε με μεταγραφές. Έχουμε έρθει σ’ επαφή με 2-3 υποψήφιες για μεταγραφή παίκτριες από την Αθήνα και περιμένουμε απάντηση. Σε κάθε περίπτωση ήταν δεδομένο ότι στον περυσινό βασικό κορμό θα χρειαζόταν σίγουρα 1-2 προσθήκες για να σταθούμε αξιοπρεπώς στην Α2 κατηγορία, οπότε αν τελικά ισχύσουν τα προαναφερόμενα, οι μεταγραφές θα πρέπει να είναι περισσότερες.

Αυτό σημαίνει ότι, σε συνδυασμό με τ’ ότι πλέον θα υπάρχουν μετακινήσεις στην Αθήνα, θα χρειαστεί πολύ… τρέξιμο για να βρεθούν χρήματα και χορηγοί.

Σίγουρα. Το χορηγικό κομμάτι είναι το πρώτο που πρέπει να “κλείσουμε”, να εξασφαλίσουμε τις μετακινήσεις εκτός Κρήτης, που θα είναι τουλάχιστον 7-8 και θα κοστίζουν αρκετά. Έχουμε κάνει ήδη κάποιες κινήσεις και στον τομέα αυτόν και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν.

Πότε πιστεύεις ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι κινήσεις σε όλους τους τομείς ώστε η ομάδα ν’ αρχίσει απερίσπαστη την προετοιμασία για νέα σεζόν;

Όλο το παζλ, δηλαδή έμψυχο δυναμικό, χορηγοί, κάλυψη κόστους ταξιδιών, πρέπει να έχει συμπληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, το αργότερο αρχές Ιουλίου. Δεν είναι εύκολο, αφού οι οικονομικές συγκυρίες παραμένουν πολύ δύσκολες, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Αισιοδοξώ ότι θα βρούμε την απαιτούμενη ανταπόκριση ώστε να μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο το χανιώτικο γυναικείο βόλεϊ στην εθνική κατηγορία.

Θέλεις να προσθέσεις κάτι άλλο;

Νοιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω τη Ρένα Χριστιανάκη, η οποία από τη στιγμή που ήρθε στο τμήμα, εκτός του ότι με… απάλλαξε από αρκετά οργανωτικά θέματα για τα οποία είχα την ευθύνη μέχρι τότε, βοήθησε υπερβολικά και τις κοπέλες σε πολλούς τομείς. Της αρέσει πολύ το αντικείμενο, το γνωρίζει καλά και πιστεύω θα μας βοηθήσει και τη νέα σεζόν. Επίσης, πρέπει να τονίσω την πολύτιμη και σημαντική βοήθεια που προσέφερε στο τμήμα ο συνεργάτης μου, Χρήστος Παύλου, που ήταν “το δεξί μου χέρι”, έχοντας πολύ καλή σχέση και συνεργασία και με τις αθλήτριες. Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλες τις παίκτριες της ομάδας για τη συνεργασία και την επιτυχία της ανόδου και τέλος, ενώ, τέλος, πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια μας και εύχομαι να είναι αρωγοί στο “ταξίδι μας” στην εθνική κατηγορία, όπως και σε όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας μας.

* Γεννήθηκε στην Κύπρο στις 8/11/1989, έπαιξε βόλεϊ -ως πασαδόρος, αλλά και ακραίος- σε ΑΕ Καραβά, Νέα Σαλαμίνα και ήταν μέλος της εθνικής ομάδας παίδων. Το 2009 ήρθε στα Χανιά ως φοιτητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, έπαιξε τρεις σεζόν στον ΣΦΠΧ, στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Α.Ο. Κύδων, αγωνίστηκε ακόμη μια χρονιά στον ΣΦΠΧ και επέστρεψε στον Κύδωνα, όπου ουσιαστικά ολοκλήρωσε την αγωνιστική του καριέρα την άνοιξη του 2016. Ως προπονητής (κατέχει το σχετικό δίπλωμα σάλας εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ από το 2010 έχει το αντίστοιχο για το μπιτς βόλεϊ) άρχισε τη σεζόν 2013-14 στον Άνεμο, την επόμενη πήγε στον Α.Ο. Κύδων, όπου πανηγύρισε με την ομάδα νεανίδων την κατάκτηση του παγκρήτιου τίτλου της αγωνιστικής περιόδου 2015-16 και από τον περασμένο Αύγουστο έχει την ευθύνη της γυναικείας ομάδας του Ομίλου με τα προαναφερόμενα αποτελέσματα.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ

Η πρωταθλήτρια Κρήτης παρουσίασε ένα δυνατό σύνολο, κράμα έμπειρων αλλά και νεαρών ταλαντούχων παικτριών, ολοκλήρωσε αήττητη την κανονική περίοδο της ΕΣΠΕΚ κερδίζοντας τα 18 παιχνίδια που έδωσε, έχοντας μόνον μια απώλεια βαθμού, αφού την προτελευταία αγωνιστική χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να πάρει τη νίκη στο Καμπάνι “κόντρα” στον γηπεδούχο Α.Ο. Ακρωτηρίου. Έτσι συγκέντρωσε συνολικά 53 βαθμούς, με 54 κερδισμένα σετ και 3 χαμένα, έναντι 48 της ΓΕΗ (που είχε 52-8 σετ), την οποία είχε κερδίσει 3-0 στον α’ γύρο (3η αγωνιστική) στα Χανιά και 3-1 στον β’ στο Ηράκλειο.

Η 1η θέση στη βαθμολογία έδωσε στον Α.Ο. Κύδων και το πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς με τη ΓΕΗ, το οποίο αξιοποίησε για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου (που ήταν ο πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία μετά το 2002). Κέρδισε στην πρώτη αναμέτρηση, στα Χανιά, με 3-2 σετ, ηττήθηκε -για πρώτη φορά στη σεζόν- στο Ηράκλειο με 3-0, αλλά στο καθοριστικό 3ο παιχνίδι, στο κατάμεστο κλειστό του Εθνικού Σταδίου, επικράτησε 3-1 σετ και έκανε το 2-1 στις νίκες.

Μετά από 7 ημέρες, στο κλ. Κερατσινίου, έδωσε τον αγώνα μπαράζ, νίκησε τον – πρωταθλητή Νησιών Αιγαίου- Νηρέα Καραδαμύλων Χίου με 3-0 σετ (25-18, 25-15, 25-17) και “σφράγισε” το εισιτήριο για την Α2 Εθνική.

Σε αυτήν ο Α.Ο. Κύδων θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του (αφού η προηγούμενη παρουσία, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ήταν στην τότε Β’ Εθνική), ενώ στην Α2 τα Χανιά είχαν εκπροσωπηθεί τελευταία φορά από τον Ν.Α.Ο. Σούδας, στο ξεκίνημα (αφού δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του, αποχωρώντας μετά την 4η αγωνιστική) της σεζόν 2014-15.

Μερίδιο στην επιτυχημένη πορεία του τμήματος τη σεζόν 2016-17 έχουν και οι χορηγοί, που ήταν οι: Lift Hellas – ανελκυστήρες Αγγελάκης, Pallada – ελαιουργείο Παπαδομανωλάκης, “Άρωμα” Καφέ, σούπερ μάρκετ “ΣΥΝΚΑ”, γυμναστήριο Καραβάς, “Το Μπρικάκι”, “Καρακατσάνης Gaz”, “ΕS.CO. Bar”, πιτσαρία “La Prima”, μίνι μάρκετ “Xpress”, ενώ η ANEK Lines – Blue Star Ferries, τα Σ/Μ “ΣΥΝΚΑ” και το μίνι μάρκετ “Xpress” συνέβαλαν και στην πραγματοποίηση του ταξιδιού για τον αγώνα μπαράζ στον Πειραιά.

Ουσιαστικά 12 παίκτριες έπαιξαν στο παγκρήτιο πρωτάθλημα και στο μπαράζ, με τη Νικολουδάκη να είναι στην ομάδα μέχρι τα τέλη Μαρτίου (αφού στη συνέχεια μετακόμισε), ενώ σχεδόν το ίδιο διάστημα εντάχθηκε στο δυναμικό του Κύδωνα η Ηλιάνα Τζανάκη. Ακόμη στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της κανονικής περιόδου αγωνίστηκε η Ιφιγένεια Μαρινάκη, ένα λιγότερο έπαιξε ως λίμπερο η Μαρία Κορομηλά, ενώ τους τελικούς Κρήτης στην αποστολή ήταν επίσης οι κορασίδες Σαβιολάκη, Πανηγυράκη (η πρώτη ήταν και στον αγώνα μπαράζ).

Αναλυτικά το ρόστερ

Γκουγκουλή Κωνσταντίνα
Ημερομηνία γεν: 1/4/1980
Θέση: Πασαδόρος

Κιλιτζιράκη Μαρία
Ημερομηνία γεν: 28/9/1981
Θέση: Ακραία

Αντιμισιάρη Μαίρη
Ημερομηνία γεν: 8/4/1990
Θέση: Ακραία

Βοτζάκη Όλγα
Ημερομηνία γεν: 16/9/1996
Θέση: Κεντρική

Χαριτάκη Μυρτώ
Ημερομηνία γεν: 23/9/1998
Θέση: Διαγώνια

Ποντικάκη Αναστασία
Ημερομηνία γεν: 22/3/2000
Θέση: Κεντρική

Ρηγάκου Ασπασία
Ημερομηνία γεν: 1/8/1997
Θέση: Λίμπερο

Νικολουδάκη Όλγα
Ημερομηνία γεν: 26/9/1990
Θέση: Ακραία-Κεντρική

Τζανάκη Ιλιάνα
Ημερομηνία γεν: 16/7/1991
Θέση: Ακραία-Διαγώνια

Τσαφαράκη Αρετή
Ημερομηνία γεν: 10/7/1991
Θέση: Πασαδόρος

Βάρλα Πηνεπόλη
Ημερομηνία γεν: 5/1/1995
Θέση: Κεντρική

Ταράτσα Τατιάνα
Ημερομηνία γεν: 2/4/1996
Θέση: Διαγώνιος

Σχετικά άρθρα

  • «Άθλια πρόταση που κατακρεουργεί τον Α.Ο. Κύδων»
    Μύδρους κατά του Δήμου Χανίων και του προέδρου της επιτροπής που αποφάσισε τις ώρες διάθεσης των αθλητικών χώρων, εξαπέλυσε ο Κύδωνας. Σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι ο προεδρεύων της επιτροπής κ. Μανώλης Αδοντάκης μερολήπτησε εις βάρος του σωματείου.
  • Ανανεώσεις στον Κύδωνα ενόψει Α2
    Ο Α.Ο.Κύδων ξεκίνησε τον προγραμματισμό του ενόψει της νέας περιόδου για το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών
  • «Τρένο» η γυναικεία ομάδα του Κύδωνα
    Ακόμα μια νίκη πέτυχε η γυναίκες του Α.Ο.Κύδων με 3-0 ενάντια στο Αρκάδι και συνεχίζει να προελαύνει στο πρωτάθλημα Γυναικών της ΕΣΠΕΚ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ