1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-10-2014 21:28

Ο πρόεδρος του Αστέρα Γιώργος Αγγελόπουλος εφ' όλης της ύλης

Την πρώτη συνέντευξη της χρονιάς έδωσε ο πρόεδρος του Αστέρα Αγίου Δημητρίου Γιώργος Αγγελόπουλος, στο επίσημο σάιτ της ομάδας. Ο κ. Αγγελόπουλος τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν τον σύλλογο, για το ζήτημα που «βγήκε» στη μέση με την αποχώρηση των Βριλησσίων και την αναστάτωση που προκάλεσε στις ομάδες της Α2, καθώς και για τον στόχο του Αστέρα που δεν είναι άλλος από την άνοδο.
Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου διοργανώνουμε τουρνουά. Το επίπεδο του τουρνουά θα είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό καθώς συμμετέχουν δύο ομάδες από την Α1 (ΑΟ Θήρας, ΑΟ Μαρκοπούλου) και δύο ομάδες από την Α2 (Αστέρας Αγίου Δημητρίου, ΑΟ Τραχώνων). Περιμένουμε τη συμμετοχή του κόσμου, να δει από κοντά την προσπάθειά μας και να γίνει μέρος αυτής της γιορτής που προσπαθούμε να φτιάξουμε. Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε αυτό το τουρνουά με την παρουσία μεγάλων ομάδων, ώστε να φέρουμε τον κόσμο του Αγίου Δημητρίου κοντά στο βόλεϊ και στην ομάδα μας.

Πως εξελίσσεται η προετοιμασία της ομάδας μέχρι στιγμής;

Η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου. Το πρώτο στάδιο πραγματοποιήθηκε στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας όπου η ομάδα παρέμεινε για δέκα μέρες . Σκοπός μας ήταν να φέρουμε κοντά τις αθλήτριες, παλιές και καινούριες ώστε να διαμορφώσουμε ένα καλό κλίμα, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να αρχίσουν να δένουν σαν ομάδα. Αυτή η διαδικασία συνοδεύτηκε με επίπονη εκγύμναση από το προπονητικό μας επιτελείο και ολοκληρώνεται με δυνατά φιλικά, όπως αυτά του τουρνουά. Άλλωστε στο περσινό σύνολο προστέθηκαν μονάδες με πλούσιες παραστάσεις στο ανώτερο επίπεδο και ελπίζουμε μαζί να επανέλθουμε σε αυτό!

Πέρα από την οργάνωση της πρώτης ομάδας, ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας των ακαδημιών του Συλλόγου;

Οι υποδομές του Αστέρα τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζουν μεγάλη άνοδο. Αυτή τη στιγμή αριθμούμε στο βόλεϊ 165 παιδιά και στο μπάσκετ σαν σύλλογος άλλα 95. Ωστόσο, στόχος μας δεν είναι να φορτώσουμε τις ακαδημίες με όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά, αλλά να δουλέψουμε σωστά. Στην κατεύθυνση αυτή, θεωρούμε ότι έχουμε προσλάβει κατάλληλους προπονητές για την πλαισίωση των τμημάτων μας. Στοχεύοντας κάποια από αυτά τα παιδιά στο μέλλον να στελεχώσουν το ρόστερ της πρώτης ομάδας. Οι νεανίδες μας τη χρονιά που πέρασε κατάκτησαν την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δήμαρχο μας, την κυρία Μαρία Ανδρούτσου όπως και όλο το επιτελείο της που σε τόσο δύσκολους καιρούς είναι πάντα κοντά μας και πραγματικά στηρίζει όλες τις ομάδες του Δήμου.

Η Α1 κλονίστηκε φέτος με το θέμα που προέκυψε με τα Βριλήσσια γεγονός που προκάλεσε αναταραχή και στις ομάδες της Α2. Ποια είναι η άποψη σας για τη δομή του πρωταθλήματος;

Είναι η 3η στη σειρά χρονιά που συμμετέχουμε στην Α2 και σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την οργάνωση της λίγκας. Όμως προσωπική μου άποψη και παράλληλα πρόταση προς τους αρμόδιους, είναι το πρωτάθλημα της Α2 να δομηθεί στα πρότυπα αυτού της Α1.

Όλοι όσοι συμμετέχουμε στην Α2 αντιμετωπίζουμε ένα κοινό πρόβλημα, σχετικά με τον προγραμματισμό μας! Πρέπει να γνωρίζουμε από πολύ πιο πριν τους ομίλους που θα συμμετέχουμε. Ξεκινάμε να στήσουμε την ομάδα το Μάιο και περιμένουμε μέχρι τον Αύγουστο να δούμε σε ποιο όμιλο θα είμαστε και ποιους θα αντιμετωπίσουμε.

Αν από πριν όλες οι ομάδες ήξεραν τον όμιλο και τους αντιπάλους τους, θα ήταν και πιο εύκολο για κάποιον επενδυτή να έρθει να βοηθήσει γνωρίζοντας από πριν τι χρειάζεται... Δεν ξέρεις ποτέ αν το μπάτζετ σου είναι αρκετό, σε ποιον όμιλο θα πέσεις και ποιες ομάδες θα έχεις απέναντί σου. Για παράδειγμα πέρυσι, αν και θεωρώ ότι δεν παίζουν τα χρήματα βόλεϊ, έχοντας πολύ υψηλότερο μπάτζετ σε σχέση με άλλες ομάδες κινδυνεύσαμε να χάσουμε την κατηγορία.

Ο καταρτισμός των ομίλων πρέπει να είναι σταθερός και να μην επηρεάζεται από τις ομάδες που ''ανεβοκατεβαίνουν '' στην κατηγορία κάθε χρόνο. Η ομοσπονδία οφείλει να βρει τον τρόπο να διασφαλίσει την ισορροπία και την ισονομία των ομίλων. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό το εγχείρημα είναι δύσκολο , μιας και πολύ βασικό κριτήριο του καταρτισμού των ομίλων είναι τα γεωγραφικά κριτήρια. Για παράδειγμα φέτος, στον 2ο όμιλο οι ομάδες της Αθήνας έχουν 7 παιχνίδια εκτός Αττικής ενώ στο δικό μας όμιλο τα ταξίδια είναι τρία. Θεωρητικά βέβαια ο άλλος όμιλος είναι πιο εύκολος... Αυτές ακριβώς οι θεωρίες πρέπει να εξαλειφθούν, παραμένοντας συγκεντρωμένοι παράγοντες, προπονητές και αθλήτριες στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για τη αναβάθμιση της ποιότητας του αθλήματος που όλοι αγαπάμε.

Ο Αστέρας έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως φαβορί για την άνοδο. Πως διαχειρίζεται ο σύλλογος αυτή την κατάσταση;

Κατά την άποψή μου δεν υπάρχουν φαβορί! Συμμετέχουμε σε έναν όμιλο ο οποίος έχει μέσα παραδοσιακές ομάδες του Ελληνικού βόλεϊ, Tο μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε ωραία παιχνίδια, από εκεί και πέρα βιάστηκαν πολλοί να μας χρίσουν φαβορί βλέποντας το ρόστερ μας. Εγώ σε αυτό έχω να πω, ότι αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αν δεν μπουν οι ομάδες μέσα στο γήπεδο κανείς δεν ξέρει αν το ρόστερ είναι δυνατό ή όχι. Τα φαβορί φαίνονται στους αγώνες και όχι στα χαρτιά. Βεβαίως θέλουμε η ομάδα μας να πρωταγωνιστεί και αν καταφέρουμε στο τέλος του πρωταθλήματος να πανηγυρίσουμε θα το δεχτούμε με χαρά.


Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ