1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-08-2014 14:49

Γνωρίζοντας την Ελίνα Δριβαλιάρη

H Ελίνα Δριβαλιάρη είναι 15 ετών (γεννημένη στις 7/7/1999 στο Μαρούσι) και αγωνίζεται στην ομάδα του ΑΟ Θρίαμβο Χαϊδαρίου, ως ακραία. Η ύψους 1.75 παίχτρια ασχολείται μόλις 4 χρόνια με το βόλεϊ αλλά συμμετέχει στις ομάδες Παγκορασίδων, Κορασίδων και Γυναικών του συλλόγου. Με την ομάδα των γυναικών μάλιστα κατέκτησαν το νταμπλ αήττητες και φέτος θα αγωνίζονται στην Α2 εθνική κατηγορία.

 

Στο F4 των Παγκορασίδων ΕΣΠΕΔΑ 2013-2014 η ομάδα της, παρά τις καλές εμφανίσεις, δεν κατέκτησε το τρόπαιο. Η ίδια, εκτός από αρχηγός της ομάδας, βραβεύτηκε ως η καλύτερη υποδοχέας του τουρνουά. Στα 4 χρόνια ενασχόλησης της με το άθλημα είχε την τιμή να κληθεί στα κλιμάκια των παγκορασίδων. Η νεαρή αθλήτρια παραχώρησε συνέντευξη στο SportsOnAir.gr και μίλησε για την μεγάλη της αγάπη για το βόλεϊ.

Θα ήθελες να μας πεις πως έκανες τα πρώτα σου βήματα στον χώρο του βόλεϊ; Πότε ξεκίνησες να παίζεις; Ποιος ο λόγος που σε ώθησε στο άθλημα αυτό;

Γνώρισα τον κόσμο του βόλεϊ εξ αιτίας κυρίως του πατέρα μου, ο οποίος με παρότρυνε να δοκιμάσω το άθλημα πιστεύοντας πως θα μου αρέσει και τελικά είχε δίκιο και με το παραπάνω. Ξεκίνησα να παίζω σε ηλικία 11 ετών, καθώς πριν είχα ήδη δοκιμάσει διάφορα αθλήματα, όμως τελικά βρήκα την μεγάλη μου αγάπη.


Η καλύτερη ανάμνηση αγωνιζόμενη στον Θρίαμβο Χαϊδαρίου ποια είναι;

Ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου είναι μια ομάδα η οποία μου έχει χαρίσει πολλές χαρές σε όλα τα τμήματα, όπως κύπελλα, συνεχόμενες ανόδους σε κατηγορίες, Final Four, όμως η στιγμή της βράβευσής μου ως καλύτερη υποδοχέας του Final Four Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α 2013-2014 ήταν μια μαγική στιγμή καθώς οι κόποι, η δουλειά και φυσικά η καθοδήγηση του προπονητή μου κ. Μανώλη Αποστολογιωργάκη, είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, πράγμα που με χαροποίησε αφάνταστα.


Έχεις κάποια προτίμηση στις θέσεις που αγωνίζεσαι;

Αγωνίζομαι ως ακραία από τότε που ξεκίνησα το άθλημα και η αλήθεια είναι πως αγαπώ την θέση μου διότι δίνει την ευκαιρία όταν είσαι μπροστά να σκοράρεις πόντους και όταν είσαι πίσω να σώνεις για την ομάδα σου, με αποτέλεσμα να γίνεσαι πιο ολοκληρωμένος παίχτης.

Διακρίνεσαι ως υποδοχέας. Θεωρείς ότι στο βόλεϊ οι αμυντικοί παίχτες δεν χρήζουν της αναγνώρισης που πρέπει; Προτιμάς να σκοράρεις πόντους ή να σώζεις για την ομάδα σου;

Ο κάθε παίχτης έχει τον δικό του σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα. Σίγουρα ένας επιθετικός έχει περισσότερες ευκαιρίες να αναδειχθεί, ειδικά στα μάτια εκείνων που δεν γνωρίζουν το άθλημα, όμως το ερώτημα είναι τι θα γινόταν εάν ο υποδοχέας ή ο πασαδόρος έκαναν συνεχώς λάθη. Αυτό θα αποτελούσε πρόβλημα για μια ομάδα καθώς δεν θα μπορούσε να σκοράρει πόντους. Προσωπικά θέλω να κάνω οτιδήποτε είναι καλό και ωφελεί την ομάδα μου έτσι ώστε να την οδηγήσω στην νίκη, άρα σε όποια θέση και αν παίζω, πρωταρχικό μέλημά μου είναι να κάνω ό,τι κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Ελίνα, αν και 15 ετών, αγωνίζεσαι στην γυναικεία ομάδα του Θριάμβου, η οποία κατόρθωσε να ανέβει στην Α2 κατηγορία; Είσαι έτοιμη για αυτή τη νέα πρόκληση;

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που είμαι μέλος της οικογένειας του Θριάμβου, καθώς μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ σε μια κατηγορία στην οποία έχουν την ευκαιρία να παίξουν ελάχιστα κορίτσια της ηλικίας μου. Ωστόσο δεν είναι κάτι που με τρομάζει αλλά αντιθέτως με ενθουσιάζει διότι θα αποκτήσω νέες εμπειρίες οι οποίες θα με ωφελήσουν στο μέλλον και θα με βελτιώσουν ως παίχτρια.


Πώς βλέπεις το μέλλον σου επαγγελματικά; Θα επιδιώξεις επαγγελματική καριέρα στο βόλεϊ;

Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ νωρίς για να αποφασίσω με τι θα ήθελα να ασχοληθώ τα επόμενα χρόνια, όμως σίγουρα μια επαγγελματική καριέρα στο βόλεϊ θα ήταν ό,τι καλύτερο. Το άθλημα είναι το πάθος μου και θα ήθελα όσο τίποτα να γεμίσω τον κόσμο μου με αυτό.


Αν χρειαστεί να επιλέξεις στο μέλλον, μεταξύ της καταξίωσης στον επαγγελματικό χώρο του βόλεϊ και άλλων προσωπικών στόχων (όπως Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, οικογενειακές στιγμές) τι θα αποφάσιζες να κάνεις; Είσαι έτοιμη για μεγαλύτερες θυσίες για το άθλημα;

Το βόλεϊ για εμένα είναι τρόπος ζωής και η αλήθεια είναι πως είμαι διατεθειμένη να κάνω θυσίες για αυτό. Έχω μια οικογένεια η οποία πάντοτε στήριζε αλλά και στηρίζει τις αποφάσεις μου και γνωρίζω πως θα είναι δίπλα μου ό,τι και αν αποφασίσω. Τέλος, όσον αφορά την Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, θεωρώ πως θα μπορούσα να συνδυάσω το άθλημα με τις σπουδές μου.


Μαθαίνεις τα μυστικά του αθλήματος στον Θρίαμβο και διακρίνεσαι με την απόδοσή σου, παίζοντας με την φανέλα του. Αν σου προταθεί στο μέλλον να εγκαταλείψεις τον σύλλογο σου, θα το κάνεις με ευκολία, αν εξασφαλίσεις τα προσωπικά εχέγγυα;

Όπως έχω ήδη αναφέρει, ο Θρίαμβος είναι η ομάδα της καρδιάς μου καθώς εκεί ξεκίνησα το ταξίδι του βόλεϊ και αυτή είναι η ομάδα που μου μαθαίνει τα μυστικά του αθλήματος, για αυτό και η εγκατάλειψή της θα ήταν μια δύσκολη και επίπονη απόφαση. Ωστόσο αν και είμαι πολύ μικρή ακόμη και προσπαθώ να βελτιώνομαι μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις, δεν θα απέκλεια στο μέλλον μια μετακίνησή μου για να αποκτήσω καινούριες εμπειρίες και να αντιμετωπίσω νέες προκλήσεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ