1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-08-2014 18:20

Κατερίνα Ποδαρά: «Έχει θέση στην Α1 η Θέτιδα»

Η Κατερίνα Ποδαρά συμφώνησε εχτές να συνεχίσει την καριέρα της στην Θέτιδα Βούλας και παραχώρησε συνέντευξη στο SportsOnAir.gr για τους στόχους της ίδιας και της νέας της ομάδας.

- Συμφώνησες να «μετακομίσεις» στην Θέτιδα Βούλας. Ποιοι οι λόγοι που σε ώθησαν σε αυτήν την απόφαση;

Μετά από εφτά χρόνια στην Ένωση Βύρωνα ήρθε η ώρα να αλλάξω περιβάλλον στην προσπάθειά μου να βελτιωθώ σαν αθλήτρια και να αποκομίσω νέες αθλητικές εμπειρίες και εικόνες. Βασικός παράγοντας που οδήγησε στην απόφασή μου είναι η παρουσία του coach Παπαθανασίου ο οποίος έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Θέτιδας κύριο Τριανταφύλλου.


- Έχεις αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα της Ένωσης Βύρωνα, από τις Κορασίδες και τις Νεανίδες, μέχρι το γυναικείο τμήμα. Εκεί έμαθες τα μυστικά του βόλεϊ, βίωσες χαρές και επιτυχίες. Τι θα ήθελες να πεις, 7 χρόνια μετά, φεύγοντας από τον σύλλογο;

Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ' όλα τις συναθλήτριες μου με τις οποίες μοιραστήκαμε πολλές όμορφες στιγμές, καθώς επίσης και τους προπονητές μου που με βοήθησαν να εξελιχθώ. Δυστυχώς όμως φεύγω από την Ένωση Βύρωνα έχοντας μια πικρή γεύση στο τέλος.


- Ποια είναι η καλύτερη στιγμή που έχεις να θυμάσαι;

Αυτό που θα θυμάμαι για πάντα είναι η συμμετοχή με την ομάδα μου στα final four κορασίδων το 2011 και το 2012, στον Εύοσμο και στην Αθήνα αντίστοιχα, όπου καταλάβαμε και τις δύο χρονιές την τρίτη θέση.


- Κατερίνα, ποιοι είναι οι στόχοι σου με τη νέα σου ομάδα;

Οι προσωπικοί μου στόχοι έχουν να κάνουν με την καθημερινή μου προσπάθεια για βελτίωση και αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα την Θέτιδα Βούλας.


- Βρίσκεται στο βάθος του μυαλού σου η συμμετοχή με τη νέα σου ομάδα στα σαλόνια του Ελληνικού βόλεϊ, στην Α1 δηλαδή;

Πιστεύω ότι η Θέτιδα είναι ένα οργανωμένο σωματείο με ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά και προσπαθούν για το καλύτερο, και νομίζω ότι έχει θέση στην Α1. Εύχομαι να μπορέσω, όταν αυτό θα γίνει, να είμαι μέλος αυτής της "οικογένειας".


- Πιστεύεις ότι η νέα χρονιά μπορεί να αποτελέσει για εσένα εφαλτήριο για επιστροφή σου στην Εθνική Ομάδα; Έχεις ήδη συμμετοχή σε κλιμάκια της Εθνικής, αλλά δεν έχεις ακόμα γευτεί την χαρά μίας παρουσίας σε επίσημο αγώνα.

Όπως προανέφερα στόχος μου είναι να βελτιώνομαι καθημερινά και ελπίζω κάποια στιγμή να φτάσω σε αγωνιστικό επίπεδο Εθνικής ομάδας, κάτι το οποίο αποτελεί τιμή για κάθε αθλητή.


- Πρώην συμπαίχτρια σου στην Ένωση Βύρωνα (η Μαρία Γενιτσαρίδη) αγωνίζεται, με μεγάλη επιτυχία, σε αμερικανικό κολλέγιο. Η Όλγα Στράτζαλη ετοιμάζει τις βαλίτσες της και εκείνη για αντίστοιχο προορισμό. Είναι λύση η "φυγή" καλών ελληνίδων παιχτριών στο εξωτερικό;

Η "φυγή" αθλητών στις ΗΠΑ έχει να κάνει με την αγωνιστική και την ακαδημαϊκή εξέλιξη κάτι το οποίο στην συγκεκριμένη χώρα συνδυάζεται αρμονικά.


- Θα προχωρούσες και εσύ, αν, σου δινόταν η ευκαιρία σε αντίστοιχη κίνηση; Ή αγαπάς την Ελλάδα και τα οικεία σε εσένα πρόσωπα τόσο που δεν θα αποφάσιζες ποτέ να φύγεις εκτός;

Είχα και εγώ την ευκαιρία μου, αλλά δεν την κυνήγησα αρκετά γιατί προτίμησα να μείνω στην Ελλάδα κοντά στα αγαπημένα μου πρόσωπα. Τώρα θα προσπαθήσω εδώ να συνδυάσω τις σπουδές μου με το volley.

Η Κατερίνα είχε ξεκινήσει από το τέννις, το βόλεϊ όμως την κέρδισε. Και εκείνη αφοσιώθηκε σε αυτό με όλον της το εαυτό. Πέραν όμως του αθλητισμού δεν αμελεί και τις σπουδές της αφού περιμένει τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων για να διαπιστώσει αν έχει επιτύχει να περάσει στην σχολή που επιθυμεί να σπουδάσει, η οποία είναι η Πληροφορική του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

- Είναι το βόλεϊ για σένα μονόδρομος; Ή στοχεύεις σε παράλληλη καριέρα με αυτήν της Πληροφορικής;

Το βόλεϊ είναι για μένα μεγάλη αγάπη αλλά δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να το βάλω πάνω από τις σπουδές μου. Θα προσπαθήσω να κάνω τον καλύτερο συνδυασμό, καταβάλλοντας την μέγιστη προσπάθεια και στους δύο τομείς.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ