1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
10-01-2014 14:10

«Εύκολη παραμονή του Ακρίτα με καλό βόλεϊ»

Οι προπονητές του Ακρίτα Καλαμάτας, Μαρία Τσιριμπή και Κωνσταντίνος Κουτράκης μίλησαν στο volleynews.gr για τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα και τους στόχους της

Μαρία Τσιριμπή

Πείτε μας λίγα λόγια για τον Ακρίτα:

«Ο Ακρίτας βρίσκεται για δεύτερη φορά στην Α2. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η εύκολη και γρήγορη παραμονή, γιατί εφέτος οι ομάδες που πέφτουν κατηγορία είναι τρεις. Νομίζω ότι στον πρώτο γύρο έχουμε μαζέψει αρκετούς βαθμούς ώστε να κατευθυνόμαστε προς αυτήν την πορεία. Ελπίζω να κάνουμε τις καλές εμφανίσεις στο δεύτερο γύρο και να σταθεροποιηθούμε στις υψηλότερες θέσεις, όπως είμαστε τώρα».

Τι δουλειά γίνεται στον Ακρίτα;

«Τα μέλη αυτής της ομάδας είναι παιδιά του συλλόγου που παίζουν από μικρά βόλεϊ. Έχουν αγωνιστεί σε Α1 και Α2, έχουν κάνει τις σπουδές τους, έχουν επιστρέψει στην πόλη τους κι έχουν ενταχθεί ξανά στην ομάδα τους. Αυτό δείχνει ότι αυτή η ομάδα είναι διαχρονική και δε σταματά να στηρίζεται στα δικά της παιδιά. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη από την προσπάθεια που καταβάλουν τα παιδιά, από την αμέριστη συμπαράσταση που έχω από το Δ.Σ. και από το βοηθό μου, τον Κωνσταντίνο Κουτράκη, ο οποίος είναι εξαιρετικός στη δουλειά του και χαίρομαι που βρίσκεται δίπλα μου εφέτος».

Ως προπονήτρια της γυναικείας ομάδας, πώς βλέπετε τις νεανίδες;

Είναι μία πολύ καλή και υπολογίσιμη ομάδα. Αν σκεφτεί κανείς ότι τέσσερεις από αυτές αγωνίζονται στην Α2, και μάλιστα δύο από αυτές είναι βασικές, πιστεύω ότι έχουν μέλλον και τις προδιαγραφές να ενταχθούν στη μεγάλη ομάδα.

Βοηθά η πολιτεία τις προσπάθειες της ομάδας;

«Όλοι γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει βοήθεια ούτε από την Ομοσπονδία, ούτε από τη Γενική Γραμματεία. Εμείς είμαστε ένα σωματείο το οποίο στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις, και τις ακαδημίες του, οι οποίες εφέτος έχουν γύρω στα 120 παιδιά. Στηριζόμαστε επίσης σε χορηγούς, οι οποίοι μας έχουν καλύψει πολλά έξοδα όπως οι μετακινήσεις, και οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια. Το γήπεδο είναι το δεύτερο σπίτι μας και περνάνε κάθε μέρα από αυτό άνθρωποι  όλων των ηλικιών. Είναι μεγάλο ευτύχημα που ο Δήμος αναλαμβάνει αυτό το χρέος και μας βοηθά αφού δεν το κάνουν οι αρμόδιοι φορείς».

Οι εγκαταστάσεις διευκολύνουν τη δουλειά σας;

«Το στάδιο δεν είναι και στα καλύτερα του. Ευτυχώς όμως που ο νυν πρόεδρος το έβαλε σκοπό όσο θα είναι η θητεία του, να φτιάξει ένα σχεδόν καινούριο στάδιο, και τα καταφέρνει. Είμαστε σε τελική φάση και σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν κι άλλες σημαντικές εργασίες. Στο γήπεδο θα τοποθετηθεί τάραφλεξ, θα βαφτεί, θα φτιαχτούν τα φώτα, ενώ ήδη έχουν ανακαινιστεί οι κερκίδες. Θα είναι χώρος μόνο για βόλεϊ και όχι όπως έχουμε συνηθίσει τα κλειστά γήπεδα που μοιράζονται εξιμησίας με το μπάσκετ. Αυτό τουλάχιστον είναι το σχέδιο».

Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε στα νέα παιδιά;

«Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, είναι καλύτερο τα παιδιά να βρίσκονται σε έναν υγιή χώρο και να αθλούνται, παρά να βρίσκονται κάπου αλλού και να έρχονται σε επαφή με πειρασμούς».

 Ποια είναι η ευχή σας για το 2014; 

«Εύχομαι υγεία, ευτυχία σε όλο τον κόσμο και επιτυχίες σε όλες τις ομάδες. Θα ήθελα να ευχηθώ και στο volleynews τα καλύτερα».



Κωνσταντίνος Κουτράκης:

Εσείς ως νέος προπονητής στον Ακρίτα, τι θέλετε να πείτε για την ομάδα;
 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που για πρώτη χρονιά συνεργάζομαι με τον Ακρίτα. Για μένα είναι μακράν ο καλύτερος γυναικείος σύλλογος στη Μεσσηνία. Γίνεται μία σοβαρή δουλειά από τα μικρά μέχρι τα μεγάλα παιδιά, καθώς συναγωνιζόμαστε σε όλα τα τμήματα. Όπως είπε και η κυρία Τσιριμπή, στόχος είναι αρχικά η εύκολη σωτηρία της ομάδας. Έχουμε μαζέψει αρκετούς βαθμούς παίζοντας καλό βόλεϊ, κάτι που μας ενδιαφέρει γιατί από αυτό θέλουμε να προέρχονται οι νίκες μας. Ελπίζω να έχουμε αντίστοιχη εικόνα και με τη νέα χρονιά».

Τι έχετε να πείτε για τις νεανίδες;

Κάνουμε μία σωστή δουλειά και δουλεύουμε σχεδόν καθημερινά με σκοπό να βελτιώνουμε τις αθλήτριες μας και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εσείς, ποιο μήνυμα θα θέλατε να δώσετε;

«Καλούμε τα παιδιά να έρχονται στο γήπεδο. Όχι μόνο για να δουν, αλλά και για να παίξουν βόλεϊ. Μπορεί κάποιο από αυτά να είναι ταλαντούχο και κάποια μέρα να φτάσει ψηλά, αρκεί να το προσπαθήσει».

Τι θέλετε να ευχηθείτε για τη νέα χρονιά;

«Να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο και όλες τις ομάδες και να εκπληρώσουν τους στόχους που έχουν θέσει».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ