1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-06-2016 15:44

Δρίκος: «Ένα ένα παιχνίδι για να μην βγούμε από τον στόχο μας»

Χωρίς μεγάλα λόγια από τον Σωτήρη Δρίκο ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου ενόψει του δεύτερου τουρνουά του Παγκόσμιου Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο το τριήμερο 24-26 Ιουνίου με την συμμετοχή της Ελλάδας, του Πουέρτο Ρίκο, της Σλοβενίας και του Κατάρ.

Στο πάνελ για την Ελλάδα βρέθηκε ο Σωτήρης Δρίκος με τον Γιώργο Πετρέα, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τονίζει την δυσκολία που είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το τουρνουά της Κοζάνης και πως το μυαλό του δεν βρίσκεται στη Σλοβενία την τελευταία αγωνιστική αλλά μόνο στον αυριανό αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο.

«Νομίζω είναι ένα δυσκολότερο τουρνουά για όλες τις ομάδες και το επίπεδο των ομάδων είναι υψηλότερο. Η Σλοβενία είναι αήττητη και το Κατάρ είναι μία ομάδα που προκαλεί πολλές δυσκολίες αντιμετώπισης, ενώ το Πουέρτο Ρίκο θα εμφανιστεί σαφώς βελτιωμένο. Η δουλειά που έχουμε είναι δύσκολη και έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δυστυχώς η προετοιμασία δεν έγινε στο βαθμό που θέλαμε αλλά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε βλέποντας ένα ένα τα παιχνίδια, χωρίς να βγαίνει το μυαλό μας από τους στόχους μας και να παρεκκλίνει προς τους βαθμολογικούς. Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει μόνο το Πουέρτο Ρίκο», είπε αρχικά ο Σωτήρης Δρίκος και συνέχισε:

«Το κέρδος από τη Κοζάνη είναι ότι αντιμετωπίσαμε τρεις διαφορετικά σχολές που ήθελαν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και προσαρμοστήκαμε γρήγορα στα θέλω του κάθε αγώνα. Κρατάω τη μεγάλη διάθεση που δείξαμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας».

Σε ερώτηση για τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η Εθνική ομάδα μετά τις τρεις νίκες στο πρώτο τουρνουά ο κ. Δρίκος τόνισε:

«Η Ελλάδα είναι χώρα των προσδοκιών. Το βόλεϊ παραμένει εδώ και χρόνια άθλημα των προσδοκιών. Εγώ θέλω να προσεγγίζουμε και να υλοποιούμε τους μικρούς καθημερινούς στόχους που βάζουμε. Δεν κοιτάω τίποτε πέρα από αυτό. Οι προσδοκίες, όταν δεν έχουν σχέση μ’ αυτό, θυμίζουν περισσότερο το μαρτύριο του Σίσυφου και δεν θέλω να είμαστε ούτε ο βράχος, ούτε ο Σίσυφος».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι στο πρώτο τουρνουά στην Κοζάνη χρησιμοποίησε διαφορετικά σχήματα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε:

«Θέλουμε να έχουμε σαφείς ρόλους στο ρόστερ. Το γεγονός ότι στην Κοζάνη είχαμε διαφορετική εξάδα κάθε φορά, έγινε για λόγους ανάγκης. Έχουμε παίκτες σε διαδικασία επανένταξης, αλλά στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα με περιορισμένες αλλαγές. Το άθλημά μας έχει να κάνει με υψηλή αγωνιστική συνοχή. Όταν οι αυτοματισμοί αναπτύσσονται και σε άλλους παίκτες, είναι εκθετικός ο βαθμός δυσκολίας και πολλαπλασιάζεται, γι’ αυτό χρειάζονται σαφείς ρόλοι, ακόμα και όταν χρειαστεί η βοήθεια κάποιου αθλητή να ενταχθεί και να καλύψει αυτούς τους αυτοματισμούς. Στόχος μας δεν είναι να παίζουν πολλοί αθλητές, αλλά να παίζουν οι καλύτεροι»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ