1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
15-04-2016 23:08

Τέσσερις μονομάχοι... ένα τρόπαιο

Η αντίστροφη μέτρηση για το Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ξεκινήσει. Οι ομάδες είναι έτοιμες για να κατακτήσουν το πολύτιμο τρόπαιο. Είπαμε για την τελετή έναρξης που έχουν έτοιμάζει οι διοργανωτές στην Κρακοβία και την Tauron Arena. Ας δούμε όμως μερικά στοιχεία για τους μονομάχους στους ημιτελικούς.

 

Κάτι μας θυμίζει... 

Στο πρώτο ημιτελικό η οικοδέσποινα Ρεζόβια αντιμετωπιζει την πρωταθλήτρια του 2015 Ζενίτ Καζάν. Ο αγώνας θα έχει τον χαρακτήρα της άτυπης ρεβάνς τους περσινού τελικού όπου οι Ρώσοι κέρδισαν το τρίτο τους κύπελλο, επικρατώντας με 3-0.

Στον δρόμο προς την Κρακοβία, η Καζάν έχει προλάβει να κερδίσει τον 8ο τίτλο στην ανταγωνιστική ρωσική Λίγκα, ενώ η Ρεζόβια θα ξεκινήσει την μάχη της για το πρωτάθλημα στις 21 Απριλίου με αντίπαλο τη Ζακσα Κεντζιέρζιν.

Η Ζενίτ έχει πάρει τον αέρα των πολωνικών ομάδων αφού έχει κερδίσει τις 4 από τις τελευταίες 5 αναμετρήσεις μαζί τους. Ηττήθηκε όμως στον πρώτο αγώνα της προηγούμενης φάσης με 3-2 από την Σκρα και τερματίστηκε ένα σερί 28 νικών.

Από την άλλη η Ρεζόβια έχει χάσει τα τελευταία 2 παιχνίδα της από ρώσικες ομάδες, πριν νικήσει με 3-1 την Νοβοσιμπίρσκ για να προκριθεί στο περσινό Final 4.

Αυτή είναι η 6η συνεχόμενη σεζόν που η Ζενίτ συμμετέχει στο Final 4, ενώ έχει προκριθεί στον τελικό τις 3 από αυτές (2011, 2012, 2015). Συνολικά έχει παίξει 4 τελικούς (συν το 2008) και έχει κατακτήσει 3 τρόπαια (2008, 2012, 2015).

Ο Κουβανός Λεόν, mvp του περσινού τελικού, σημείωσε 80 πόντους στα ματς των πλέι οφ, τουλάχιστον 14 πόντους παραπάνω από κάθε άλλο παίχτη. Σε όλη τη διοργάνωση έχει πάρει 26 άσσους (σετ 27 παιγμένα σετ).

Η Ρεζόβια θα κύνηγήσει να παίξει στον τρίτο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από το 1973 και το 2015. Χαμένοι και οι δύο από ρώσικες ομάδες (ΤΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Καζάν). 

Οι οικοδεσπότες σημειώνουν 2.2 άσσους ανα σετ, καλύτερο ρεκόρ στη διοργάνωση μαζί με αυτό της Ντιναμό Μόσχας. Ο γεννημένος στην Ουκρανία κεντρικός μπλοκέρ Ντμίτρο Πασίτσκι κανει 1,38 μπλοκ ανα σετ (18 πόντοι, 13 σετ) καλύτερος μ.ο. στην διοργάνωση.


Ιταλικός εμφύλιος 

Στον δεύτερο ημιτελικό Τρεντίνο και Λούμπε θέλουν να μιμηθούν την Καζαλμαγκιόρε που την προηγούμενη εβδομάδα πήρε το κύπελλο στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών. 

Η Τρεντίνο του Δημήτρη Τζούριτς έχει κερδίσει 3 φορές το χρυσό μετάλλιο (2009, 2010, 2011) και η Λούμπε μόλις μία φορά, το 2002 νικώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό με 3-1 και πάλι σε πολωνικό έδαφος (στον ημιτελικό απέκλεισε τον Ηρακλή με 3-2).

Πάντως και οι δύο δεν πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στο Final 4. Αμφότερες βρίσκονται πίσω με 2-0 στις νίκες στα ημιτελικά του ιταλικού πρωταθλήματος. Η Λούμπε έχει βρει τον μάστορά της απέναντι στην Περούτζια, ενώ η Τρεντίνο δεν κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά απέναντι στη Μόντενα.

Τρεντίνο και Λούμπε θα παίξουν τον πρώτο ιταλικό εμφύλιο σε ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2009, όταν οι δύο ομαδες είχαν βρεθεί και πάλι αντιμετωπες. Τότε η Τρεντίνο χρειάστηκε μόλις 3 σετ για να νικήσει και αργότερα να κατακτήσει το πρώτο της τρόπαιο επικρατώντας με 3-1 του Ηρακλή.

Αν και το ιταλικό βόλεϊ είναι πάντα υπολογίσιμο στο υψηλότερο επίπεδο, εντούτοις δεν είχε εκπρόσωπο τα τελευταία δυο χρόνια, ενω προηγούμενη τετραετία μόνο η Κούνεο είχε φτάσει στον τελικό το 2013, οταν το τρόπαιο είχε καταλήξει στην Νοβοσιμπίρσκ

Τρεντίνο και Λούμπε έχουν έρθει αντιμέτωπες 48 φορές, με τις 28 να έχει νικήσει η Τρεντίνο. Σε ουδέτερη έδρα και πάλι είναι η Τρεντίνο που έχει τις περισσότερες νίκες (5 σε 9 αγώνες). Φέτος έχουν βρεθεί αντίπαλες 3 φορές. Στο πρωτάθλημα, η κάθε μία υπερασπίστηκε την έδρα της, ενώ στον ημιτελικό του Κυπέλλου η Τρεντίνο επικράτησε με 3-2.

Η Τρεντίνο επιστρέφει στα Final 4 μετά το 2012, όταν κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Φέτος έχει μόνο μία ήττα με 3-2 από την Τουρ στον όμιλο που συμμετείχε και ο ΠΑΟΚ.

Ο Δημήτρης Τζούριτς έχει πάρει 89 πόντους στη διοργάνωση σε 23 σετ, δηλαδή 3,87 πόντους ανά σετ. Ο Βέλγος Σιμον βαν ντε Βόρντε (32 πόντοι) και ο Αργεντινός Σεμπάστιαν Σολέ (29) είναι οι πρώτοι της συγκεκριμένης κατηγορίας, ενώ η Τρεντίνο σημειώνει 3.1 πόντους από το μπλοκ, ανά σετ.

Η Λούμπε πάει στο Final 4 για 4η φορά. Το 2002 πήρε το Κύπελλο , το 2007 και το 2009 ήταν την 4η θέση. Ο Σέρβος σούπερσταρ, σημερινός αρχηγός, Ιβάν Μίλκοβιτς ήταν μέλος της ομάδας που είχε κατακτήσει το τρόπαιο.

Η ιταλική ομάδα έχει πάρει τους περισσότερους πόντους στη διοργάνωση (634) μόλις δύο μπροστά από την Σκρα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ