1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-04-2016 15:33

«Η μαγευτική υποδοχή και η ιστορική επιτυχία που δεν είναι αρκετή»

Πρωτόγνορες καταστάσεις ζει εδώ και ένα 24ώρο η Σαντορίνη. Ο ΑΟ Θήρας πήρε μία ιστορική πρόκριση στον τελικό της Α1 Γυναικών και άπαντες στο νησί των Κυκλάδων ζουν στους ρυθμούς της ομάδας του Απόστολου Οικονόμου.
Η αποστολή της Θήρας επέστρεψε σήμερα το πρωί από την Αθήνα, όπου στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης τους περίμενε ο απλός κόσμος του νησιού, φωνάζοντας, χειροκροτώντας και ορισμένοι... κλαίγοντας για αυτή την επιτυχία που πέτυχε το καμάρι του νησιού!

Ο «αρχιτέκτονας» αυτής της πορείας Απόστολος Οικονόμου μίλησε στο volleynews.gr (την ώρα που όλη η αποστολή του ΑΟ Θήρας γευμάτιζε στο ξενοδοχείο Volcano view) για την πρόκριση στον τελικό, την υποδοχή που έλαβαν αυτός και οι αθλήτριες τους, ενώ σύγκρινε αυτή την επιτυχία με την ΑΕΚ το 2012.

Ήταν εύκολη η χθεσινή νίκη ή εσείς την κάνατε να φανεί εύκολη;

«Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να παίξει πολύ καλύτερα ο Παναθηναϊκός. Είχε την φιλοδοξία να βρεθεί στον τελικό. Νομίζω ότι με την εμφάνιση που κάναμε δεν αφήσαμε περιθώρια να αντιδράσει. Χαρακτηριστικό είναι το 1ο και 4ο σετ που πήραμε εύκολα, ενώ πολύ καθοριστικό ήταν η ανατροπή που κάναμε στο 2ο σετ και πήραμε με 26-24».

Ο αρχικός στόχος της χρονιάς ποιος ήταν;

«Πέρυσι πήραμε την πέμπτη θέση και φέτος θέλαμε ένα βήμα παραπάνω, καθώς και την συμμετοχή μας στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Μέχρι στιγμής τα καταφέραμε αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη πρόκληση, αυτή του τελικού απέναντι στον Ολυμπιακό».

Τι περιμένετε στα παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό;

«Κάναμε μία ιστορική πρόκριση απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Πρέπει στους τελικούς να φανούμε αντάξιοι αυτής της ιστορικής επιτυχίας. Δεν πρέπει να έχουμε τον ρόλο του κομπάρσου, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για την ιστορία και του θεσμού και γενικότερα για τους εαυτούς μας. Πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα και να δείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία η πορεία μας μέχρι εδώ».

Τι υποδοχή βρήκατε όταν φτάσατε στη Σαντορίνη;

«Υπήρχε μία μαγευτική υποδοχή από τον απλό τον κόσμο του νησιού. Χαιρόντουσαν, χειροκροτούσαν και ορισμένοι έκλαιγαν. Αυτό μας γεμίζει μεγάλη ικανοποίηση που δίνουμε χαρά στον κόσμο. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πρωτόγνωρο για ένα κυκλαδίτικο νησί και για την ιστορία του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ».

Συγκρίνεται αυτή η προσωπική επιτυχία με την πορεία που κάνατε με την ΑΕΚ το 2012;

«Και οι δύο είναι μεγάλες επιτυχίες αλλά δεν συγκρίνονται. Με την ΑΕΚ ήταν διαφορετικά, ήταν το πρώτο της πρωτάθλημα, ήταν ρεκόρ καθώς είχαμε τερματίσει αήττητοι στην κανονική διάρκεια. Για μένα και τα δύο έχουν ξεχωριστή σημασία, χθες πετύχαμε κάτι ιστορικό για ένα ολόκληρο νησί, αλλά ακόμα δεν έχουμε τελειώσει».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ