1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
19-10-2015 20:12

Ο Ταρνατόρος για Νova, στοίχημα και Ηρακλή

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Ένωσης στο ΟΑΚΑ αναφέρθηκε στο νέο πρωτάθλημα που αρχίζει το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Μετά το σύντομο απολογισμό της σεζόν 2014-15 αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που έχουν γίνει ώστε το νέο πρωτάθλημα να είναι ακόμα καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό, στις προσπάθειες για να επιτευχθεί η αδειοδότηση και των 12 ομάδων, στη τριμερή συμφωνία ΕΣΑΠ – ΕΟΠΕ – ΠΑΣΑΠ, στη συνεργασία των δύο κεντρικών χορηγών ΟΠΑΠ και ΝΟVA,στις σχέσεις με την ΕΟΠΕ και την πρόοδο των επαφών για την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, στις επαφές της ΕΣΑΠ με τους στατιστικολόγους, τους τιμ μάνατζερ, στην προετοιμασία των εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή των αγώνων, στις αλλαγές στην προκήρυξη, στον αγωνιστικό προγραμματισμό, αλλά και στα δύο ανοικτά ζητήματα που προβληματίζουν την ΕΣΑΠ και τα ΤΑΑ και είναι οι αμοιβές των διαιτητών αλλά και την αύξηση 1.000% των παραβόλων των αθλητών που αποφάσισε μονομερώς η ΕΟΠΕ.

«Η σεζόν 2014-15 τελείωσε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, με γεμάτα γήπεδα, με το γήπεδο του ΠΑΟΚ να έχει 10.000 κόσμο, με τις άριστες τηλεοπτικές μεταδόσεις και με την εικόνα του επαγγελματικού βόλεϊ να αποτελεί διαφήμιση για όλους μας και κυρίως για το άθλημα», είπε αρχικά ο Παντελής Ταρνατόρος καιαναφέρθηκε στο θέμα της αδειοδότησης:


«Κατ΄αρχήν η ΕΣΑΠ δεν εκδίδει πιστοποιητικά. Η ΕΣΑΠ βοηθάει τα ΤΑΑ να προετοιμάσουν τους φακέλους τους όσο το δυνατόν πιο νωρίς από τις 30 Ιουνίου που εμείς έχουμε βάλει καταληκτική ημερομηνία. Από τις 30 Ιουνίου που ήμασταν έτοιμοι φτάνουμε στα μέσα Σεπτέμβρη να πάρουμε πιστοποιητικά ενώ θα μπορούσαμε νωρίτερα να έχουμε προγραμματιστεί. Υπήρχε η ιδιαιτερότητα με τον Ηρακλή. Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως το νέο σωματείο που θα προέρχεται από τον Γ.Σ.Ηρακλής θα πρέπει να αναγνωρίσει τα χρέη προς τους αθλητές. Η διοίκηση του Ηρακλή έκανε μεγάλη προσπάθεια και κατέθεσε συμβιβασμούς με 19 αθλητές κι έτσι πήρε την άδεια. Μέλημα μας ως ΕΣΑΠ δεν είναι μόνο να εξασφαλίζουμε άδειες αλλά να ανεβάζουμε την ανταγωνιστικότητα των ομάδων και να αναβαθμίζουμε οργανωτικά το πρωτάθλημα».

Για τις αλλαγές στην προκήρυξη και τις προετοιμασίες για το νέο πρωτάθλημα:«Θωρακίσαμε ακόμα περισσότερο την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Κάναμε μικρές αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής, ενώ προβλέπουμε όλες τις περιπτώσεις μας δημιούργησαν δυσκολίες στο περσινό πρωτάθλημα όπως τα κριτήρια ισοβαθμίας, παρουσία στατιστικολόγων, λειτουργία και υποχρεώσεις των τιμ μάνατζερ κ.α. Κάναμε συναντήσεις με τους προπονητές, ξεχωριστά με τους στατιστικολόγους αλλά και τους τιμ μάνατζερ. Θα ακολουθήσει συνάντηση και με τους εκπροσώπους Τύπου. Θεωρούμε πολύ σημαντικό το ρόλο όλων των εμπλεκομένων για να έχει το πρωτάθλημα καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη αξιοπιστία».

Ο Παντελής Ταρνατόρος αναφέρθηκε στο θέμα των ελέγχων αντιντόπινγκ και στο χρέος της ΕΣΑΠ προς τους αιματολήπτες:«Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη στιγμή που σταμάτησε η Πολιτεία να βοηθάει στα έξοδα των ελέγχων αντιντόπινγκ. Εχουμε έρθει σε συμφωνία με τους δειγματολήπτες και ξεκινάει η σταδιακά αποπληρωμή του χρέους. Θα έχουμε ελέγχους στο πρωτάθλημα αλλά όχι σε κάθε αγώνα γιατί το κόστος ανά αγώνα είναι 800 Ευρώ. Ο κύριος Κοντονής πρόσφατα έκανε αναφορά στο χρέος της ΕΣΑΠ στο ΕΣΚΑΝ αλλά δε γνώριζε πως έχει γίνει διακανονισμός. Στείλαμε επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού και τον κρατάμε ενήμερο».

Σε ερώτηση σχετικά με την ανανέωση της συμφωνίας με τηNOVAο πρόεδρος της ΕΣΑΠ είπε:«Έχουμε ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο.H ΝΟVAμας είχε ζητήσει αρχικά 10 ομάδες κι εμείς ζητήσαμε περισσότερα ανταλλάγματα.Ανμε ρωτάτε αν ήταν λάθος που δεν δεχτήκαμε την αρχική πρόταση τηςNOVAγια ανανέωση εκ των πραγμάτων και με τα όσα ακολούθησαν στη χώρα και στην αγορά γενικότερα σας λέω με ειλικρίνεια πως δεν κάναμε το σωστό. Ωστόσο με τηNOVAέχουμε άριστες σχέσεις, έχουμε οικοδομήσει άριστη συνεργασία, είναι βασικός μας συνεργάτης, υποστηρικτής και χορηγός και είμαστε βέβαιοι πως θα κλείσουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία και για τις δύο πλευρές. Εμάς μας ικανοποιεί που ηNOVAθέλει ως προϊόν το πρωτάθλημα μας».

Για τον ΟΠΑΠ και την είσοδο των αγώνων στο «Πάμε Στοίχημα» που συνδέονται με τις Ανώνυμες Εταιρείες είπε:«Ο ΟΠΑΠ μας ενέκρινε χορηγία 600.000€ μαζί με το Φ.Π.Α. Αυτό σημαίνει πως εάν αφαιρέσουμε τις 130.000€ της διαιτησίας και τα λειτουργικά μένει για κάθε σωματείο περίπου 40.000€. Μας ικανοποίησε που ο ΟΠΑΠ μας είπε πως εμπορικά αξίζουμε αυτή τη χορηγία. Θα παλέψουμε να τη μεγαλώσουμε. Παλεύουμε να βρούμε κι άλλους χορηγούς αλλά οι συγκυρίες δεν βοηθάνε. Για να μπουν οι αγώνες στο “Πάμε Στοίχημα” πρέπει να γίνουμε Ανώνυμες Εταιρείες. Δε μας φοβίζει η δημιουργία των Ανωνύμων Εταιριών, αντίθετα θα λύσει και πολλά προβλήματα».

Kλείνοντας ο Ταρνατόρος ευχήθηκε καλή αγωνιστική σεζόν και υποσχέθηκε να κάνει άμεσα συνάντηση με τους ρεπόρτερ του βόλεϊ για να ακούσει προτάσεις και προβληματισμούς, ενώ δεσμεύτηκε στο νέο Δ.Σ. να συζητήσει θέματα υπηρεσιών Τύπου από τα Τ.Α.Α.



3 σχόλια

  • Comment Link lesma Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 09:49 posted by lesma

    Toυς 19 η σημερινή "διοίκηση" τους άφησε απλήρωτους ;

  • Comment Link ΜΟΝΟ Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 07:18 posted by ΜΟΝΟ Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ 1908

    σήμερα προβλέπεται κοσμοσυρροή στην Αγίου Δημητρίου. Πρώτη μούρη οι μεγάλοι δημοσιογράφοι-οπαδοί με τις "ωραίες" ερωτήσεις αλλά και οπαδοί που εδώ και 3 χρόνια σφυρίζουν αδιάφορα. Ναι ναι αυτοί που πριν τρία χρόνια έλεγαν πως δεν ήθελαν νέα ομάδα με νέο ΑΦΜ με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο Κολύμπατζης και πως ο ΓΣ είναι ενιαίος και αδιαίρετος ενώ τώρα κουκουρουκου, κοινώς κολοτούμπα. Την ίδια κολοτούμπα που έκανε και ο Τσιργογιάννης που τότε δε ήθελε με τίποτα το νέο σύλλογο ΑΣ Ηρακλής γιατί πίστευε προφανώς ότι θα τα καταφέρει. Και τώρα μετά από τρία χρόνια απαξίωσης με υποβιβασμό στην Α2 έρχεται και κάνει νέο σύλλογο με νέο ΑΦΜ, ότι δηλαδή απέρριπτε τότε. Μιλάμε για τέτοια συνέπεια. Προφανώς και στη συνέντευξη θα είναι και άλλα καλά παιδιά όπως πάντα για την πρόληψη ανεπιθύμητων ερωτήσεων και παρουσιών. Και σε ανώτερα. Καλή χρονιά και μακάρι να μπορέσετε να κάνετε τον Ηρακλή και πάλι αυτοκράτορα όπως παινεύεστε και λέτε και ξαναλέτε. Μόνο που αυτοκράτορα τον έκαναν αυτοί που εσείς βρίζετε και κράζετε. Εσείς να δούμε τι θα κάνετε. Αγώνας για σωτηρία; Ε όχι ρε φιλαράκια δε συμβαδίζει αυτό με έναν αυτοκράτορα, βασιλιά κι όπως αλλιώς θέλετε.

  • Comment Link ROMA 2006 Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 19:07 posted by ROMA 2006

    Μου αρεσε πως τα τσακαλακια οπαδοδημοοσαγραφοι ελεγαν για εννεα αθλητες. Μιλαμε για εγκυρη ενημερωση. Τελικα ηταν δεκαεννεα και να μου το θυμηθειτε οτι σε αυτο το κομματι θα υπαρξει μελλον κι οχι μονο απο αθλητες. Γι αυτο και οι μεταγραφες θα ειναι σαν αυτους που παιρνουν. Ασε που στο θεμα των διακανονισμων το θεμα δεν ειναι να συναφθουν αλλα να τηρηθουν. Θα δειξειι ο χρονος αλλα υπαρχει πολυ σοβαρη πιθανοτητα να μην ειναι ολα τοσο ροδινα οσο θα μας πουν αυριο οι ξαφνικα και παλι λαλιστατοι της λεσχης που παριστανει τη διοικηση. Οι εξαφανισμενοι θεωρουν πως τωρα μπορουν να διχασουν και παλι. Προχωρανε κοιτοντας πισω. Εμεις οι "ηρωες" και οι αλλοι οι κακοι στους οποιους ομως απευθυνομαστε οταν σφιγγουν τα πραγματα. Παντως σε αυτο ειναι καλοι. Στο μονο θα ελεγα Να ξεκατινιαζονται για τους εγωισμους τους και να το παιζουν τα παιδια του λαου. Απο αποτελεσματα; Παρτε τα τρια τελευταια χρονια και καταγραψτε ποσους υποβιβασμους και αλλαγες ΑΦΜ ειχαμε. Κι ομως εχουν μουτρα και μιλανε. Και υπαρχουν και "δημοσιογραφοι" που τους ακουν. Μιζερια. Να δουμε στα δυσκολα που θα ερθουν καποια στιγμη ποσες συνεντευξεις θα δωσουν οι απιθανοι. Κωστακη πες τα ολα. Τωρα που γυριζει.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ