1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-09-2013 11:51

«Ταυτότητα σαν ομάδα»

Αξιολογείστε το άρθρο
(0 votes)
Σε ένα από τα ανταγωνιστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, θα συμμετέχει και η ομάδα της Νίκης Αιγινίου, στη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της στη Volleyleague. Ο αρχιτέκτονας της ομάδας, Γιάννης Μέλκας, μίλησε στο Inside ΚΑΡ web Radio και στην εκπομπή, Inside Match Ball, με τον Γιάννη Μιχαλάκη, θέτοντας τον στόχο για την ομάδα του, την παραμονή.
Παράλληλα αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια για τη διοίκηση του συλλόγου, που βοηθάει τα μέγιστα αυτόν και τους συνεργάτες του, ενώ προβλέπει αμφίρροπες μάχες και μεγάλο ανταγωνισμό στο φετινό πρωτάθλημα…

Αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή της Νίκης Αιγινίου, Γιάννη Μέλκα, στην εκπομπή InsideMatchBall και τονΓιάννη Μιχαλάκη:

Πως πάει μέχρι στιγμής η προετοιμασία της ομάδας σας;

«Μόνο καλά λόγια έχω να πω μέχρι τώρα για τα παιδιά, έχουμε μπει στην τέταρτη εβδομάδα των προπονήσεων, και τα πράγματα πάνε καλά. Βέβαια έχουμε κάνει πολλές αλλαγές, έχουνε φύγει από την ομάδα έξι παίκτες και οι πέντε από αυτούς βασικοί, για αυτό συζητάμε εκτός από τις προπονήσεις με τα παιδιά, το πώς θα δημιουργήσουμε τη χημεία που πρέπει, που χρειάζεται μια ομάδα, για να κάνει αυτά που πρέπει πιο εύκολα στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω ότι μέχρι τώρα είμαστε καλά και τα παιδιά ανταποκρίνονται θετικά».

Έχει κλείσει το ρόστερ της Νίκης Αιγινίου;, Υπάρχει περίπτωση να δούμε και κάποια άλλη μεταγραφή;

«Νομίζω πως έχουμε κλείσει, αλλά επειδή υπάρχει χώρος, αν βρούμε κάποια καλή περίπτωση, μπορεί, γιατί όχι.  Δεν αποκλείουμε τίποτα».

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας σας φέτος;

«Πέρυσι προσπαθήσαμε πάρα πολύ στο τέλος γιατί ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα, και τα καταφέραμε, παραμένοντας η ομάδα στη Βόλεϊ Λιγκ, φέτος νομίζω ότι είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί πρέπει να αποδείξουμε πως αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ. Θα είναι δύσκολη η δουλειά μας και ο στόχος είναι η παραμονή, δεν το κρύβουμε αυτό το πράγμα, πρώτα από όλα επειδή έχει αλλάξει πάρα πολύ η ομάδα, και δεύτερον βλέπω ότι οι άλλες ομάδες, έχουν κάνει κάποιες κινήσεις, τις οποίες ομολογώ ότι πριν από δυο τρεις μήνες δεν τις περιμέναμε.

Μιλάω για τον Παναθηναϊκό, για την ΑΕΚ, για τον Άρη, για τη Λαμία που ακουγόντουσαν πολλά πράγματα πως θα ήταν δύσκολα για την ομάδα τους, όμως τα ρόστερ είναι πάρα πολύ δυνατά».

Θεωρείτε λοιπόν πως φέτος θα έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα;

«Φέτος θα είναι πολύ πιο ανεβασμένο ποιοτικά, έχουν έρθει και καλοί ξένοι παίκτες από αυτά που έχω δει, αλλά και οι Έλληνες παίκτες θα είναι πιο έμπειροι, αυτοί που έχουν αρπάξει τις ευκαιρίες τα τελευταία χρόνια, έχουν έρθει και άλλοι παίκτες έμπειροι όπως ο Πέτρογλου που κατέληξε στην ΑΕΚ, έναν παίκτη που τον θέλαμε και εμείς, για αυτό πιστεύω πως ο ανταγωνισμός θα είναι πιο μεγάλος φέτος».

Θεωρείτε πως και φέτος το βασικό όπλο της Νίκης Αιγινίου θα είναι η έδρα;

«Πρώτα από όλα πρέπει εμείς μέσα από τις προπονήσεις μας σαν ομάδα να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο δικό μας μέσα στο γήπεδο. Να έχουμε μια ταυτότητα σαν ομάδα.  

Από κει και πέρα η έδρα μας είναι έδρα, ο κόσμος ζεστάθηκε πέρυσι με την παρουσία και την παραμονή της ομάδας και αυτό το καταλαβαίνουμε και φέτος, ο κόσμος περιμένει πως και πώς να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις, ποντάρουμε πολύ στην έδρα μας αλλά, ποντάρουμε επίσης πολύ σε μια διοίκηση η οποία απλώνει τα πόδια της μέχρι εκεί που την παίρνει,  και νομίζω πως θα είναι αυτή που πρέπει απέναντί μας, για να αντέξουμε και εμείς.

Γιατί, κακά τα ψέματα είναι δύσκολοι οι καιροί όσο αναφορά το οικονομικό κομμάτι, και θα παίξει μεγάλο ρόλο στο πόσο θα βοηθήσει η διοίκηση σε αυτό το κομμάτι».

Η διοίκηση της Νίκης Αιγινίου είναι δίπλα στην ομάδα. Αυτό αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχία ενός συλλόγου;

«Όχι μόνο είναι δίπλα, αλλά είναι και μια διοίκηση η οποία όσα έχει δίνει, απλά. Αυτό είναι το καλύτερο για μας που έχουμε επιλέξει να δουλέψουμε εδώ στη Νίκη Αιγινίου, να μπορούμε να κάνουμε το πρόγραμμά μας, το ξέρουμε και εγώ και οι παίκτες πως όσα έχουμε συμφωνήσει θα τα πάρουμε και θα έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο».

Πόσο σας στοίχισε η μείωση των εσόδων, από τις περικοπές που έγιναν στις ομάδες; Ήταν η αιτία που δεν αποκτήθηκε τελικά, αν και είχε συμφωνήσει ο Ντος Σάντος;

«Αλήθεια είναι, μας στοίχισε πάρα πολύ, είχαμε κλείσει έναν παίκτη ο οποίος ήτανε βιτρίνα, στο πρωτάθλημά μας, έδειξε ποιος ήταν πέρυσι στον ΠΑΟΚ, τον είχα φέρει εγώ στον ΠΑΟΚ και με πολλές προσπάθειές δεν σας κρύβω τον πήραμε εδώ στο Αιγίνιο, θα ήταν μια μεγάλη μεταγραφή για μας, αλλά όταν μάθαμε αυτό το πράγμα , η διοίκηση έπρεπε να κάνει περικοπές.

Δεν ξέρω αν ήταν βιαστική κίνηση αυτό, η αν ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, από την πλευρά της διοίκησης, σωστά έπραξαν, αλλά εμένα σαν προπονητή καταλαβαίνετε, χάσαμε έναν παίκτη μεγάλης αξίας. Το καλύτερο από όλα θα ήταν να μας είχαν ενημερώσει ένα χρόνο πιο νωρίς, αν ξέραμε. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα τη στιγμή που έγιναν, ήταν δύσκολο. Η λίγκα πιστεύω πως το γνώριζε αυτό το πράγμα και εγώ πίστευα πως θα είχαν κάποιες λύσεις».

Που βρίσκεται η Νίκη Αιγινίου σε επίπεδο ακαδημιών αυτή τη στιγμή;

«Αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι που έχουμε αυτή τη στιγμή. Έχουμε πολλά παιδιά και στο αντρικό και στο γυναικείο, αλλά στο αντρικό που είχα φέτος την ευκαιρία να δω στην προετοιμασία πολλά παιδιά, το μέλλον προδιαγράφεται καλό. Για μια πόλη όπως είναι το Αιγίνιο που είναι μακριά από τη Θεσσαλονίκη, για να έχει βιωσιμότητα πρέπει να βγάλει λεφτά από τα σπλάχνα της. Νομίζω πως σε αυτό το κομμάτι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή;

«Ο Ολυμπιακός είναι το πρώτο φαβορί για να πάρει τον τίτλο.  Σίγουρα θα είναι κοντά του και κάποιες ομάδες, είναι νωρίς ακόμα να πούμε το ποιες ακριβώς, ο Παμβοχαικός έχει δείξει ότι θα είναι κοντά, ο Φοίνικας έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μια καλή προσπάθεια νωρίς φτιάχνοντας μια ομάδα νωρίς και νομίζω θα είναι κοντά, όσο αναφορά τις υπόλοιπες ομάδες δεν μπορούμε να πούμε κάτι ακόμα γιατί δεν γνωρίζουμε τη δυναμικότητά τους, θα πρέπει να περιμένουμε».

Διαβάστηκε 793 φορές

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ