1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-10-2023 20:36

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 56ο πρωτάθλημα της Volley League

Όλα είναι έτοιμα για το σερβίς στο 56ο επαγγελματικό πρωτάθλημα Volley League. Oι 9 κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ανδρικού βόλεϊ βρίσκονται σε θέση σερβίς για να διεκδικήσουν τον τίτλο.



Όλοι οι αγώνες με V.A.R.

Στο νέο πρωτάθλημα σχεδόν όλοι οι αγώνες θα γίνουν με το Video Referee (V.A.R.) καθώς η διοργανώτρια του πρωταθλήματος Ε.Σ.Α.Π. προμηθεύτηκε και δεύτερη έκδοση με 19 κάμερες.

ΕΡΤ3 και Live Streaming στην ΕΣΑΠ Τ.V.

Τους κορυφαίους αγώνες θα μεταδίδει τηλεοπτικά η Δημόσια Τηλεόραση μέσω της Ε.Ρ.Τ. 3 HD η οποία θα μεταδίδει έναν αγώνα κάθε αγωνιστική με τον αρχικό προγραμματισμό να είναι κάθε Δευτέρα στις 17:00. Επίσης θα μεταδίδονται αγώνες από το ERT Flix αλλά και όλοι οι υπόλοιποι αγώνες από το κανάλι της Ε.Σ.Α.Π. στο You Tube εκτός από τους εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Τα δύο σενάρια των πλέι οφ

Κάθε γύρος θα έχει 9 αγωνιστικές. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου των 18 αγωνιστικών οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα προκριθούν στην ημιτελική φάση και θα παίξουν στα ημιτελικά των πλέι οφ στις 3 νίκες για πρόκριση στον τελικό. Ο τίτλος θα κριθεί στις 3 νίκες στη σειρά των τελικών.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο σενάρια:

1. Εάν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 8ης και 9ης ομάδας είναι 7 βαθμοί και πάνω τότε η 9η ομάδα θα υποβιβαστεί απ΄ευθείας και οι ομάδες που θα πάρουν την 5η, την 6η, την 7η και την 8η θέση θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα για την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και την τελική κατάταξη 5-8.

2.Εάν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 8ης και 9ης ομάδας είναι μέχρι και 6 βαθμοί οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους στις 3 νίκες για την παραμονή. Σε αυτή την περίπτωση στο μίνι πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος οι ομάδες που την κανονική περίοδο θα πάρουν την 5η, την 6η και την 7η θέση πάλι με έπαθλο την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Μετς, Ρέντη και Καλαμάτα

Στα αξιοσημείωτα είναι η ανακαίνιση του γυμναστηρίου του Ολυμπιακού «Μελίνα Μερκούρη» που θα φιλοξενήσει και αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, η νέα ανακαινισμένη έδρα του Παναθηναϊκού που είναι το κλειστό γυμναστήριο του Μετς αλλά και το ανακανισμένο Δημοτικό Γυμναστήριο της Καλαμάτας που θα είναι έδρα των νεοφώτιστων της κατηγορίας.

Τα 9 δυνατά χαρτιά της κατηγορίας

Ο περσινός πρωταθλητής και κυπελλούχος Ευρώπης Ολυμπιακός είναι η πιο συμπαγής ομάδα καθώς άλλαξε μόλις τους 2 από τους 14 παίκτες του περσινού ρόστερ με νέο προπονητής τον φημισμένο Αργεντινό Ντανιέλ Καστελάνι. Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Δημήτρη Τζούριτς.

Ο κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ διατήρησε τον Γιόσκο Μιλενκόνσκι στον πάγκο του και τον Μπραμ Βαν ντε Ντρις στη θέση του διαγωνίου και προχώρησε σε 9 μεταγραφές, μεταξύ των οποίων και του ελληνοαυστραλού πασαδόρου Δημήτρη Σιδηρόπουλου.

Ο κάτοχος του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» Παναθηναϊκός στη μετά Γιάκομπσεν εποχή απέκτησε τον Κουβανό πασαδόρο Ιερεζουέλο που μαζί με το συμπατριώτη του Φερνάντο Ερνάντεζ συνθέτουν εκρηκτικό δίδυμο. Πέντε νέες προσθήκες επέλεξε να κάνει ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ο οποίος μένει στον πάγκο του τριφυλλιού για 10η σεζόν.

Ο Α.Ο.Ν.Σ Μίλων μετά την πρώτη του Ευρωπαϊκή νίκη θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα της περσινής σεζόν έχοντας διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το περσινό ρόστερ και τη συνταγή του Σάκη Ψάρρα. Η ομάδα ενισχύθηκε με τον Ουκρανό Τίμοθι Πολουγιάν και κράτησε τις δυνάμεις της με τους Χερ, Μολίνα, Γιορντάνοφ.

Ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς βάζει στόχο την επιστροφή στην 4αδα με ένα νέο ρόστερ αλλά με την επιτυχημένη συνταγή του Κώστα Χριστοφιδέλη. Ατυχίες της τελευταίας στιγμής οδήγησαν σε αλλαγή των ξένων αλλά η έλευση του Μαυροβούνιο Μπόγιτς και του Μεξικού Μπάκα αλλάζει τα δεδομένα.

Ο Α.Ο.Φοίνικας απέδειξε άλλη μία φορά πως μπορεί να επιβιώνει από θύελες και προβλήματα. Το καλοκαίρι ήταν μία δοκιμασία για τη νέα διοίκηση του ΤΑΑ που αφού κατάφερε να σώσει οικονομικά την ομάδα παράλληλα σχεδίασε ένα νέο ρόστερ υπό τις οδηγίες του ακούραστου Τσέντομιρ Ίλιτς που λαμβάνει το βαρύ φορτίο της επιβίωσης.

Ο Πήγασος Πολίχνης συνεχίζει με την επιτυχημένη συνταγή του ρόστερ με έμπειρους Έλληνες αθλητές συν τον Κουβανό ακραίο Λεόν. Για τον Γιάννη Ορφανό και τους έμπειρους παίκτες του το στοίχημα είναι καλό και ποιοτικό βόλεϊ και η είσοδος στην 6αδα.

Ο Άθλος Ορεστιάδας έχοντας την πρώτη περσινή εμπειρία στη μεγάλη κατηγορία ποντάρει σε ακόμα καλύτερη πορεία. Κουβαλάει τη βαριά παράδοση της πόλης στο βόλεϊ και έχει αβαντάζ σε ένα πανέμορφο γήπεδο που συνήθως είναι γεμάτο. Ο Ρουμάνος προπονητής Κριστάν Σιντιγκόι έχει ένα δυνατό σύνολο ικανό για όλα.

Ο Α.Ο.Καλαμάτα 80 του Παναγιώτη Ντάκουρη έκανε πράξη το όνειρο της ανόδου αλλά για τους παράγοντες του και τους φίλους του η παρθενική παρουσία είναι μόνον η αρχή. Με την ομάδα να έχει βάση τους παίκτες που έφεραν και την άνοδο, έχουν πρώτο μεγάλο στόχο την παραμονή και από εκεί και πέρα την καθιέρωση στην κατηγορία απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους Μεσσήνιος για στήριξη στο πρώτο ταξίδι στην επαγγελματική κατηγορία.

Διαβάστε επίσης

Τα ρόστερ των ομάδων της Volley League 2023-2024

Volley League 2023-24: Οι 34 ξένοι αθλητές, οι 21 χώρες και οι θέσεις που παίζουν

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ