1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-10-2014 23:46

H Eλλάδα στο Παγκόσμιο Λιγκ 2015!

Kαι όμως είναι πραγματικότητα. Η Εθνική Ελλάδας επιστρέφει στο Παγκόσμιο Λιγκ 2015. Η απόφαση πάρθηκε πριν από λίγο στο Κάλιαρι που γίνεται το Κογκρέσο της FIVB καθώς έγινε δεκτή η πρόταση που κατέβασε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης για επιστροφή της Ελλάδας στην κορυφαία διοργάνωση!

Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αποστολής στο Κογκρέσο, ωστόσο, η FIVB έδωσε διορία στην Ελλάδα 15 ημερών ώστε να προετοιμάσει το φάκελο της που πρέπει να περιλαμβάνει συμβόλαιο με τηλεοπτικό κανάλι, χορηγό και πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους εντός έδρας αγώνες.

Πρόκειται για την πλέον ιδανική εξέλιξη που αναμένεται να αναβαθμίσει το ρόλο και τη θέση της Εθνικής Ελλάδας ανδρών και του ελληνικού βόλεϊ συνολικά. Η Εθνική ομάδα αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Λιγκ για τελευταία φορά το 2005.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του volleynews.gr η Ελλάδα θα τοποθετηθεί στο 3ο γκρουπ (το Παγκόσμιο Λιγκ από το 2014 γίνεται σε τρία γκρουπ δυναμικότητας) όπου θα αγωνιστούν 12 ομάδες χωρισμένες σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Στο 3ο γκρουπ θα είναι εκτός απροόπτου η Ιαπωνία, η Κίνα, η Τσεχία, το Μαυροβούνιο,ι η Τουρκία και η Ισπανία.

Η Ελλάδα ως δευτεραθλήτρια του Ευρωπαϊκού Λιγκ αλλά και η Ισπανία που υποβιβάστηκε κατάφεραν να έχουν κοινή γραμμή στην τοποθέτηση τους και ζήτησαν να κάλυψουν τις θέσεις που θα μείνουν κενές από τις χώρες που θα επιλέξουν να αγωνιστούν στους 1ους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μπακού. Πάντως, η FIVB άφησε ανοικτή την πόρτα για όλες τις χώρες για να αγωνιστούν και στο Μπακού και στο Παγκόσμιο Λιγκ 2015.

Το volleynews.gr θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις που είναι οι σημαντικότερες των τελευταίων ετών για την Εθνική ανδρών...

3 σχόλια

  • Comment Link Volleyhellas Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 14:52 posted by Volleyhellas

    Μακαρι να κανουν τους καλους αγωνες στην θεσσαλονικη αλλα σε μεγαλα γηπεδα(παλε,παλατακι)

  • Comment Link NCHOULIO Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 13:36 posted by NCHOULIO

    Προτείνω επαρχιακές πόλεις : Πάτρα, Λαμία, Λάρισα, Ηράκλειο. Για να είναι τα στάδια με κόσμο στις εξέδρες.

  • Comment Link antivirus Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 21:13 posted by antivirus

    Ελπίζω να μην γίνουν οι αγώνες σε άδεια γήπεδα...δεν το αξίζει το άθλημα!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ