1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-05-2014 14:50

Γκιζάνης: «Η Ορεστιάδα αξίζει τίτλους, δεν θα είναι κομπάρσος»

Η Ορεστιάδα επιστρέφει στην Α1 μετά από 7 χρόνια, και το volleynews.gr συνάντησε τον πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας που γίνεται στον ΑΟΟ. Ο πρόεδρος της ομάδας, Βασίλης Γκιζάνης, μας μίλησε για το χρονικό της απόφασης αυτής να αναλάβει τα ηνία της ομάδας, τα εμπόδια που συνάντησε, για την πορεία των ακαδημιών, το στόχο του για την Ορεστιάδα, και φυσικά για τον καλό του φίλο, Νίκο Σαμαρά, στον οποίο αφιέρωσε την επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια της Volleyleague.

-Πως πήρατε την απόφαση να αναλάβετε την Ορεστιάδα;

-Η απόφαση αυτή πάρθηκε βλέποντας το όνειρο μας, την αγάπη μας γι' αυτή την ομάδα, να παραπαίει στη Β' Εθνική. Να μην έχει κανέναν άνθρωπο μέσα στο γήπεδο που να στηρίζει και να βοηθάει, και δυστυχώς σε μια πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Τότε αποφασίσαμε κάποιοι φίλοι να αναλάβουμε την ομάδα, κι επειδή εγώ είχα ήδη κάποιο διάστημα στο διοικητικό συμβούλιο, αποφασίσαμε να μπω εγώ μπροστά, χωρίς να σημαίνει κάτι παραπάνω ή λιγότερο αυτό. Και μέσα σε τέσσερα χρόνια καταφέραμε να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση και να φτάσουμε την ομάδα σ' αυτό το επίπεδο που τη φτάσαμε και σήμερα.

-Συναντήσατε κάποια εμπόδια και δυσκολίες στην προσπάθεια σας αυτή;

 -Πάρα πολλές δυσκολίες, μόνο δυσκολίες θα έλεγα. Καταρχήν ακόμη και σήμερα ξεχρεώνουμε λάθη και χρέη του παρελθόντος. Κακοδιαχείριση, πάρα πολύ κακή αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργόντουσαν, και καθόλου καλές σχέσεις με αθλητές και προπονητές. Είχε παραδοθεί στο έλεος η ομάδα, και δυστυχώς ήταν σε εκείνο το μεταβατικό στάδιο, όταν το κράτος άρχισε να μη δίνει λεφτά και όλα αυτά να καταρρέουν. Τότε μπήκαμε εμείς και καταφέραμε να κάνουμε κάτι καλύτερο.

-Πως έχουν τα πράγματα ως προς τις ακαδημίες της ομάδας; Υπάρχει διάδοχη κατάσταση;

-Οι ακαδημίες αυτή τη στιγμή είναι κάτι που υπερηφανευόμαστε, και έχουμε βάλει μπροστά στις προτεραιότητές μας. Αυτή τη στιγμή απαρτίζονται από 350 και πλέον παιδιά. Υπάρχει μια γενιά από παιδιά ηλικίας 14-16 χρονών, που πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει. Και από εκεί ξεκινήσαμε την αντεπίθεση. Όταν αναλάβαμε την ομάδα, δεν υπήρχε ούτε ένα παιδί. Υπήρχαν μόνο κάποιοι προπονητές, κι από εκεί ξεκινήσαμε την προσπάθεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Γιάννη τον Καρρά, τον αντιπρόεδρο της ομάδας και ο οποίος είναι και προσωπικός μου φίλος, που με σθένος και με όλη του την ψυχή, αναδιοργάνωσε ολόκληρη τη λειτουργία των ακαδημιών. Και είμαστε πρωτοπόροι αυτή τη στιγμή.

-Ποιος είναι ο στόχος σας, το όραμα σας γι' αυτή την ομάδα;

-Το όραμα μου είναι να κερδίσουμε αυτό που χάσαμε. Και γι' αυτό παλεύουμε, γιατί πιστεύω ότι η Ορεστιάδα αξίζει και πρωτάθλημα, αξίζει και κάποιον τίτλο που δεν πήρε, και παρά τους τόσο μεγάλους παίκτες που είχε. Δεν είναι τίποτα πολύ μακρινό, ούτε υπάρχει κάτι που δε μπορούμε να φανταστούμε ότι θα καταφέρουμε μ' αυτή την ομάδα. Το είδατε κι εσείς, ένα γήπεδο με 2000 φιλάθλους, να φωνάζουν για την ομάδα τους, χωρίς να γίνει το παραμικρό. Αυτό μας δίνει δύναμη, και μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.

-Πιστεύετε αυτή η επιστροφή της Ορεστιάδας θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο της ομάδας, θα τον επαναφέρει πιο κοντά στο βόλεϊ;

-Εγώ παρακολουθώ με μια θλίψη το πρωτάθλημα της Α1. Εκεί όπου υπάρχουν παίκτες, μεγάλοι σε ηλικία, κοντά και στα 40, στη δική μου ηλικία, οι οποίοι πρωταγωνιστούν, μάλιστα. Ο Εθνικός έβγαλε μια φουρνιά παικτών, αλλά σταμάτησε η Ορεστιάδα να δίνει παίκτες, κι είναι κι αυτός ένας λόγος που έγινε αυτό το πράγμα. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι είμαστε πεπεισμένοι ότι θα δώσουμε πολλά παιδιά στο ελληνικό βόλεϊ, και ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει τα δικά του παιδιά να βγαίνουν μέσα από τις ακαδημίες, και θα σταθεί δίπλα σ' αυτή την προσπάθεια. Το σίγουρο είναι ότι στην Α1 πολλές ομάδες ζηλεύουν τον κόσμο που είχαμε, με μέσο όρο 800-1000 άτομα σε κάθε αγώνα, και με ακόμα περισσότερους σε σημαντικότερους αγώνες. Κι αυτό σε μια πόλη μικρή, με 25.000 κατοίκους. Είναι σημαντικό λοιπόν, ότι το 10% σχεδόν ήταν στο γήπεδο, κι αυτό τα λέει όλα.

-Θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα, τώρα με την επιστροφή της Ορεστιάδας στην Α1;

-Καταρχήν θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στο φίλο μου το Νίκο το Σαμαρά, ο οποίος υπήρξε πολύ καλός και προσωπικός μου φίλος. Κοιμηθήκαμε πολλές φορές μαζί, μιλήσαμε και μοιραστήκαμε πολλά. Θέλω να ξέρει ο Νίκος ότι αυτή η άνοδος είναι γι' αυτόν, αφιερωμένη από όλους, από εμένα και απ' όλα τα παιδιά.

Από εκεί και μετά, θέλω να ευχαριστήσω την κόρη μου, που την έχω παραμελήσει λίγο γι' αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, και ιδιαίτερα τον κόσμο της Ορεστιάδας, έχουμε περάσει πολλές συγκινητικές στιγμές, με ανθρώπους να μας δίνουν από το υστέρημα τους για να μείνει αυτή η ομάδα ψηλά. Σήμερα χαρακτηριστικά, μιλώντας στην πλατεία για τη συνέχεια της ομάδας, τι παίκτες θα πάρουμε, ερχόταν κόσμος περαστικός που μας πλησίαζε, επιχειρηματίες, λέγοντας μας "βάζω κι εγώ δύο χιλιάδες, βάζω κι εγώ τρεις". Έτσι λειτουργεί η Ορεστιάδα, κι αυτό μας δίνει δύναμη. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους, όχι μόνο της Ορεστιάδας, αλλά σε όλο το ελληνικό βόλεϊ. Η Ορεστιάδα θα αποδείξει ότι είναι κόσμημα για το άθλημα, και ότι θα έπρεπε να είναι πολύ νωρίτερα στην Α1.

-Υπάρχει στόχευση για να έρθει άμεσα κάποιος τίτλος στην Ορεστιάδα;

-Η ομάδα της Ορεστιάδας, με αυτό το πνεύμα νικητή που έχουμε δώσει εμείς, και τα παιδιά τα ίδια, πρέπει να πρωταγωνιστεί, δε μπορεί να είναι κομπάρσος. Αυτό λέει πολλά. Σιγά σιγά θα γίνουν όλα...

 

Δημήτρης Βάλσαμος

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ