1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-03-2024 18:04

Κύπελλο Γυναικών LOCO - Γκιώνης, Καραμπέτσος: Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και η αναφορά στην Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου στο κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι άνοιξε η αυλαία του 17ου final-4 του 25ου Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών LOCO με τη συμμετοχή της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και του Άρη.

Ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης που είναι και παλιός αθλητής του βολεϊ μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργος Καραμπέτσος καλωσόρισαν τους τέσσερις φιναλίστ και ευχήθηκαν καλή επιτυχία και υγεία σε όλες τις αθλήτριες.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης στάθηκε στην μεγάλη ανταπόκριση από το φίλαθλο κόσμο της πόλης που έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή προκειμένου να μπορέσει να παρακολουθήσει τους αγώνες, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος έκανε ειδική αναφορά στην σπουδαία Ρούξι Ντουμιτρέσκου.

Γιώργος Γκιώνης (Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων)




Με ιδιαίτερη χαρά, σας καλωσορίζω κι εγώ με τη σειρά μου στο Λουτράκι, στη μεγάλη γιορτή του βόλεϊ, το Final 4 του κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ γυναικών.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καραμπέτσο που επέλεξαν το Λουτράκι για τη διεξαγωγή των αγώνων στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου Γ. Γαλανόπουλος.

Είναι μεγάλη μας τιμή για όλους μας να φιλοξενούμε στον Δήμο μας, νέα κορίτσια, αθλήτριες που διεκδικούν τον τίτλο του κυπελλούχου γυναικών και έχουν αγωνιστεί σκληρά  για να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Θέλουμε να γνωρίζετε πως το Λουτράκι θα είναι πάντα ένας σταθμός που θα σας αγκαλιάζει και θα στηρίζει τις δράσεις σας.

Από πλευράς μας, δώσαμε προτεραιότητα στην ασφάλεια τόσο των θεατών όσο και της πόλης μας.

Οι προσκλήσεις των θεατών που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Εκείνο που προέχει όμως είναι η ασφάλεια και η ευταξία εντός του αγωνιστικού χώρου, γι’ αυτό άλλωστε στις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε με την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, το Α.Τ. Λουτρακίου και τους υπεύθυνους ασφαλείας της Ομοσπονδίας, κοινός παρονομαστής όλων ήταν η τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Κλείνοντας, θέλω να καλωσορίσω όλους τους συμμετέχοντες και να συγχαρώ όλες τις αθλήτριες και τις ομάδες που έχουν προκριθεί, και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στους αγώνες.

Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω θερμές ευχαριστίες στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που βρίσκεστε σήμερα μαζί μας, καλύπτετε δημοσιογραφικά τη συνέντευξη Τύπου και μεταφέρετε την είδηση παντού.

Αγαπητοί Φίλοι και φίλες, είμαστε υπερήφανοι που το Λουτράκι βρίσκεται στο επίκεντρο των αθλητικών εξελίξεων.

Σας υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια κι ευχόμαστε να απολαύσετε κάθε στιγμή του αγώνα! Καλή επιτυχία σε όλους!

Γιώργος Καραμπέτσος (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης)




Σας καλωσορίζω στο μαγευτικό Λουτράκι όπου θα γίνει το φάιναλ-4 του 24ου Κυπέλλου Ελλάδας. Μία διοργάνωση που θα μείνει στην ιστορία.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που χρειάστηκε να γράψω τις σκέψεις μου και θα χρειαστεί να τις διαβάσω... «Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει»» έγραψε ο συγγραφέας Μανώλης Δουκίδης και το γνωμικό αυτό είναι ότι πιο ρεαλιστικό και πραγματικό υπάρχει.

Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Πενθούμε την απώλεια της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου. Ήταν μία αθλήτρια που φώτισε τα μονοπάτια του ελληνικού βόλεϊ και έδωσε λάμψη στο Εθνόσημο και στα Ελληνικά γήπεδα. Θα μας οδηγεί πάντα. Θα είναι αρχηγός κάθε ομάδας που κοιτάει ψηλά και πετυχαίνει. Θα είναι η καρδιά της πρωταθλήτριας και του πρωταθλητή που όλες και όλοι θέλουμε να έχουμε μέσα μας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, κάθε άνθρωπος του βόλεϊ και άνθρωπος του αθλητισμού ως ελάχιστο φόρο τιμής θα τιμάει τη μνήμη της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Θα σταθούμε δίπλα στον Φίλιππο Νικολαϊδη με όλες μας τις δυνάμεις. Πρώτα είμαστε άνθρωποι. Μετά έρχονται όλα τα άλλα. Και μέσα από τους αγώνες, η μνήμη της Ρούξι θα βρει τη λύτρωση. Γιατί εάν ήταν σήμερα ανάμεσα μας και μπορούσε να μας μιλήσει είμαι σίγουρος πως δεν θα επέτρεπε κλάματα λύπης. Θα μας ενθάρρυνε να αγωνιστούμε με την ψυχή μας.

Είμαι υπερήφανος γιατί ηγούμαι ενός αθλήματος που βγάζει ψυχάρες.

Βγάζει αθλήτριες και αθλητές που είναι πρωταθλητές στα γήπεδα και στη ζωή. Αυτό κρατήστε. Αυτό είναι το μήνυμα αυτής της διοργάνωσης. Αυτό είναι το μήνυμα της κοινότητας του βόλεϊ.

Και θα σας πάω πίσω 30 χρόνια: Τέτοιες ημέρες το 1994 πάλι εδώ στο Λουτράκι ετοιμαζόμασταν για το φάιναλ-4 του Κυπέλλου Ανδρών.

Και τότε όλη η Ελλάδα και όλος ο πλανήτης «πάγωσε» στην είδηση του θανάτου της Μελίνας Μερκούρη το όνομα της οποίας πέρασε στην ιστορία για τον διαρκή αγώνα των γυναικών αλλά και τον αγώνα της για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Ηταν 6 Μαρτίου 1994 και η τότε διοίκηση της ΕΟΠΕ είχε δώσει το όνομα «Μελίνα Μερκούρη» στο φάιναλ-4.

Κι επειδή σήμερα είναι η γιορτή της γυναίκας με όλο το σεβασμό και τη δύναμη που έχω θέλω να στείλω ένα μήνυμα για όλες τις γυναίκες του κόσμου.
Για τις μανάδες μας, τις γυναίκες μας, τις αδελφές μας και τις κόρες μας: Να είναι γερές. Να τις σεβόμαστε και να τις υποστηρίζουμε. Να τις τιμούμε και να είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το σύντομο πέρασμα της ζωής, χωρίς εγωισμούς. Με πολύ αγάπη και σεβασμό.

Κι επειδή το βόλεϊ μας ενώνει και μας κάνει να ανταμώνουμε, να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε σας εύχομαι καλούς αγώνες και πάντα να θυμάστε όλες και όλους που αγωνίστηκαν πριν από εσάς και άνοιξαν δρόμους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αγαπητό δήμαρχο και πρώην βολεϊμπολίστα Γιώργο Γκιώνη που για άλλη μία φορά στα δύσκολα είναι στο πλευρό μας και μας στηρίζει.

Ευχαριστούμε τη Δημόσια Τηλεόραση, τους χορηγούς και υποστηρικτές μας.

Ευχαριστώ την αθλητική ηγεσία και τον υπουργό μας Γιάννη Βρούτση και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο που είναι κοντά μας στις περιπέτειες μας και στις δυσκολίες μας. Βγαίνουμε νικητές χάρις την ενότητα και την υποστήριξη που έχω από όλα τα μέλη του ΔΣ, το προσωπικό της ΕΟΠΕ αλλά και τους παράγοντες των συλλόγων που από κάθε γωνιά της Ελλάδας μας ενθαρρύνουν και αναγνωρίζουν το έργο μας. Θα έρθει η ώρα και θα μιλήσουμε για τα όσα έχουμε περάσει. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

Ευχαριστώ επίσης τους εκπροσώπους του Τύπου, τους φωτογράφους και τους τεχνικούς που είναι κοντά μας.

Σας ευχαριστώ και ραντεβού στο γήπεδο για ένα ιστορικό σερβίς.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024


Γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» Λουτράκι, 17.00 (ERTSPORTS): Α.Σ. Άρης - Α.Ε.Κ.
Γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» Λουτράκι, 20.00 (ΕΡΤ-3): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

ΤΕΛΙΚΟΣ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024


Γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» Λουτράκι, 20.15 (ΕΡΤ-3): Νικητής Α.Σ. Άρης - Α.Ε.Κ. / Νικητής Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

*Στην κεντρική φωτογραφία από αριστερά: Θανάσης Παπαθανασίου (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων), Γιώργος Γκιώνης (Δήμαρχος Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων), Γιώργος Καραμπέτσος (Πρόεδρος Ε.Ο.ΠΕ.), Τάσος Σακελλαρίου (Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων).

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ