1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
13-08-2015 21:02

Δικαστική παρέμβαση του ΠΑΣΑΠ για τον Ηρακλή

Την αγωνία αλλά και την έντονη ανησυχία που τον διακατέχει, υπό το φόβο ότι το «φαινόμενο» Ηρακλής μπορεί να «ανοίξει τον ασκό του Αιόλου» και για αντίστοιχα... φαινόμενα στο χώρο της επαγγελματικής πετοσφαίρισης, εξέφρασε το ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών με επιστολή του που απέστειλε προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή, τον Πρόεδρο Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κ. Παπαλάκη τον Γεν. Γραμ. Αθλητισμού κ. Συναδινό.

Στο κείμενο της επιστολής που κοινοποιήθηκε επίσης στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και στην Ένωση Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών ο Σύνδεσμος των αθλητών εκφράζει για δεύτερη φορά τον προβληματισμό του επί του θέματος, μετά την ανακοίνωση της 26ης Μαΐου με τίτλο «Ας πάρουμε όλοι θέση», διατυπώνοντας παράλληλα κάποια νομικά ερωτήματα, τα οποία δεσμεύθηκε να εξετάσει διεξοδικά η Ε.Ε.Α.

Παράλληλα ο ΠΑ.Σ.Α.Π. δηλώνει πως σε περίπτωση που ήθελε αποδειχθεί ότι το εν λόγω ΤΑΑ συμμετέχει στο πρωτάθλημα κατά παρέκκλιση των κανόνων και των προϋποθέσεων που τάσσει η σχετική νομοθεσία και καταχρηστικά, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του ως φορέας των αθλητών αλλά και για λογαριασμό αυτών.

Η επιστολή του ΠΑ.Σ.Α.Π. την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Αθανάσιος Ψάρρας και ο Γενικός Γραμματέας Ανέστης έχει ως εξής:

Προς:

Πρόεδρο ΕΕΑ κ. Παπαλάκη

Μέλη ΕΕΑ

Κοινοποίηση:

Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή

Γεν. Γραμ. αθλητισμού κ. Συναδινό

Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης

Ένωση Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών

Αγαπητέ κύριε Παπαλάκη και μέλη της ΕΕΑ,

Με την παρούσα, σας γνωστοποιούμε την πρόθεση μας όχι μόνο να ενημερωθούμε ως προς τις εξελίξεις, τα δεδομένα για τη σύσταση ΤΑΑ (συγχώνευση δια απορροφήσεως του τμήματος βόλεϊ του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ) και τη συμμετοχή του στην Α1 Εθνική κατηγορία πετοσφαίρισης ανδρών (VolleyLeague) αλλά και να παρέμβουμε με κάθε τρόπο προς προάσπιση και εξασφάλιση των συμφερόντων μας και προς διαφύλαξη της τήρησης των νόμων και των κανόνων δικαίου.

Με ποια διαδικασία από τις οριζόμενες στην ΥΑ 247/1999 περί συγχωνεύσεως Αθλητικών Σωματείων επήλθε αυτό το νέο ΤΑΑ, το οποία εμφανίζεται μεν ως διάδοχος του σωματείου με την επωνυμία ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ αφού αυτό πέτυχε την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία, δεν αποτελεί, ωστόσο, ειδικό διάδοχο του με αποτέλεσμα να μην υπεισέρχεται στις υποχρεώσεις και τις οφειλές του ΤΑΑ του όταν αυτό προβλέπεται στις σχετικές διατάξεις, βλ παράγραφο 5 του άρθρου 2 της εν λόγω ΥΑ και του σχετικού άρθρου του Νόμου 2725/1999;

Πως εκκαθαρίστηκε ένα ΤΑΑ αφού δεν φέρει χωριστή νομική προσωπικότητα από το αθλητικό σωματείο που το ιδρύει; Πως διαμορφώθηκε αυτό το νέο τμήμα δια απορροφήσεως; Ποιο ήταν το έτερο ενεργό τμήμα άλλου σωματείου ίδιου κλάδου άθλησης στο οποίο συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του άρθρου 60 του Ν.2725/199 με το οποίο συγχωνεύθηκε (Ακούγεται ότι το εν λόγω σωματείο ουδέποτε είχε ενεργό τμήμα – αγωνιστική παρουσία σε οποιοδήποτε επίπεδο και κατηγορία);

Τα χρέη του ΤΑΑ πως τελικά αντιμετωπίζονται; Μήπως η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του ΤΑΑ έχει δύο όψεις : η μία είναι αυτή που το καθιστά αυτοτελές και αυθύπαρκτο νομικό πρόσωπο, το οποίο λύεται, εκκαθαρίζεται, παύει και αναβιώνει κατά τα εταιρικού τύπου μορφώματα και η άλλη όταν δεν έχει νομική προσωπικότητα και αυτοτέλεια και αναλαμβάνει υποχρεώσεις ΕΡΓΟΔΟΤΗ στο όνομα και για λογαριασμό του σωματείου και χρησιμοποιείται η μία ή άλλη κατά το συμφέρον των εμπλεκόμενων;

Μήπως η διαδικασία που τηρήθηκε δεν πληροί τις προϋποθέσεις και τους όρους που τα σχετικά νομοθετήματα προβλέπουν και συντελέστηκε με νομιμοφανή τρόπο για να εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα και να ανοίξει ο δρόμος για τη μετατροπή σωματείων-μεγαλοφειλετών σε νέα ΕΞΥΓΙΑΝΘΕΝΤΑ και οικονομικά «ΥΓΙΗ» μορφώματα που άλλοτε έχουν αυτοτέλεια και άλλοτε όχι;

Δεδομένης της από 30/7/2015 (ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΡ.ΥΓ./215592/1431) αίτησης μας για την δημοσίευση του Κανονισμού σχέσεων σωματείων και αμειβομένων πετοσφαιριστών και τον θεσμό της αδειοδότησης για την εξυγίανση του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πετοσφαίρισης Ανδρών και της αναγκαιότητας να προασπιστεί αυτή η προσπάθεια μας, με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε για τυχόν παράνομες πρακτικές νομιμοποίησης οφειλετών -σωματείων και αδειοδότησης τους ή συγχώνευσης σωματείων ή έγκρισης δημιουργίας ΤΑΑ, που έχουν προκύψει ή θα προκύψουν είτε λόγω ανοχής είτε λόγω παράλειψης είτε λόγω πλάνης και, ζητάμε προς αυτό το σκοπό πλήρη φάκελο των εγγράφων που τέθηκαν υπ' όψιν των υπηρεσιών σας, προκειμένου να διερευνηθεί και να εγκριθεί το νεοσύστατο ΤΑΑ με την επωνυμία ΗΡΑΚΛΗΣ 2015 (ή όπως αλλιώς ονομασθεί) και σας δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που ήθελε αποδειχθεί ότι το εν λόγω ΤΑΑ συμμετέχει στο πρωτάθλημα κατά παρέκκλιση των κανόνων και των προϋποθέσεων που τάσσει η σχετική νομοθεσία και όλως καταχρηστικά, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας ως φορέας των αθλητών αλλά και για λογαριασμό αυτών.

Σε περίπτωση που δεν έχετε επιληφθεί ακόμα της ανωτέρω περίπτωσης, σας παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη όλα τα ανωτέρω, προκειμένου να μην ανοίξουμε ένα «παραθυράκι» το οποίο όλοι θα τρέξουν να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον, με θύματα τους πρωταγωνιστές-αθλητές και το ίδιο το άθλημα.

Γνωρίζοντας ότι θα πράξετε τα δέοντα με γνώμονα το Δίκαιο, αναμένουμε τις ενέργειές σας.

6 σχόλια

  • Comment Link REAL HERCULES Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 14:57 posted by REAL HERCULES

    ρε τσακαλάκια της ντεμέκ λέσχης και ντεμέκ πανελλήνιας των 5 μελών που βρεθήκατε να παριστάνετε πως διοικείτε τον Ηρακλή (υπάρχει απόφαση πρωτοδικείου μήπως;) όταν πριν 3 χρόνια ο Κολύμπατζης σας πρότεινε αντίστοιχη λύση καθαρή, ωραία και ηρακληδίστικη γιατί είπατε όχι και στείλατε την ομάδα στην Α2 ξεφτιλιζοντας την; Τώρα γιατί έρχεστε και θέλετε να εφαρμόσετε τη λύση που τότε σας πρότειναν αυτοί που εδώ και 3 χρόνια τους διαβάλατε;Τι άλλαξε; Τελικά είχαν δίκιο έτσι; Και τα τρία χαμένα χρόνια της διάλυσης του πρωταθλητή και κυπελλούχου Ηρακλή ποιος πρέπει να την πληρώσει; Βγείτε ρε τσακαλάκια και πείτε μας ότι κάναμε λάθος τότε και ότι ο Κολύμπατζης και η διοικησή του είχαν δίκιο και φταίμε εμείς που δεν τους ακούσαμε και ζητήστε και συγνώμη. Αλλιώς είστε υπόλογοι απέναντι στον κόσμο της ομάδας γι αυτά που τραβάει εδώ και 3 χρόνια στις γειτονιές της Α2. Από την άλλη ως μέλος του ΓΣ δε θυμάμαι να ψήφισαμε ποτέ σε Γενικη Συνέλευση τη συγχώνευση ή οτιδήποτε άλλο της ομάδας βόλλει με άλλο σωματείο. Παρακαλώ αν έχω λάθος δώστε στη δημοσιοτητα την απόφαση αυτή. Τέλος, επειδή η ανικανότητα και η επικινδυνότητα όλων αυτών που απλά πάνε κάπου κάπου στα γραφεία του συλλόγου και δεν ξέρω με ποια εξουσιοδοτηση παριστάνουν τη διοίκηση είναι απίστευτα μεγάλη, κρατώ μεγάλες επιφυλάξεις ότι θα καταφέρουν ότι έστε και μέσω της διάλυσης της ομάδας μας θα καταφέρουν να πετύχουν τη συμμετοχή στην Α1. Πάντως και να συμμετάσχει η ομάδα αυτή δε θα είναι ο Ηρακλής μας αλλά το φάντασμά του. Μιλάμε ότι οι τύποι βρήκαν μια πεπατημένη και την ακολουθούν μέχρι να μη μείνει τίποτα από τον Ηρακλή με τον οποίο μεγαλώσαμε. Κάθε τμήμα και μια συγχώνευση. Αλήθεια οι οργανωμένοι που αντιδρούσαν στη λύση του 2012 περί ΑΣ ΗΡΑΚΛΗ τώρα τι έχουν να πουν ; Οι λαλίστατοι δημοσιογράφοι; Α ξέχασα, αυτοί τώρα ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τον κο Παπαθανασάκη και κατά τα άλλα τουμπεκί ψιλοκομμένο. Συμμέτοχοι όλοι στο θάνατο του ενδοξότερου συλλόγου της Μακεδονίας ου τον κατάντησαν ένα μίγμα από ΑΦΜ και επαρχιακά-συνοικιακά σωματεία. Αντε και σε ανώτερα, αντε και στο στίβο, τη ξιφασκία και σε ότι απόμεινε.

  • Comment Link lykos123 Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 14:48 posted by lykos123

    θα δουμε την δευτερα κυριε ψαρα τι ακριβως θα συμβει μετα απο τα 53 "μαυρα" συμβολαια που θα βγουνε στη φορα.

  • Comment Link Δημητρης στεργιου Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 08:27 posted by Δημητρης στεργιου

    Κυριοι της Πασαπ μηπως θελετε η εξιγιανση του ελληνικου βολλευ να ξεκινησει απο καποια συμβολαια των μελων σας. Σιγουρα καποια αρμοδια οργανα θα δειξουν μεγαλο ενδιαφερων...για την παναχαικη και την ενωση τουμπας(μεντ) κανατε το ιδιο;

  • Comment Link Γιωργος1234123 Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 20:05 posted by Γιωργος1234123

    ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΨΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΝΤ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ 2013 ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ .ΚΥΡΙΕ ΨΑΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΑΙΚΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΜΑΣ.ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΓΜΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΡΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΜΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ......

  • Comment Link Σάββας2015 Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 19:53 posted by Σάββας2015

    Αγαπητέ Κ. Ψάρρα προκειμένου να σας βοηθήσουμε στην εξυγίανση του ελληνικού βόλλευ που εσείς ευαγγελίζεστε μπορούμε να σας αποστείλουμε 53 "συμβόλαια" μελών σας προς περαιτέρω διερεύνηση,από εσάς και τους ελεγχτικούς μηχανισμούς.

    Ελπίζουμε να επιδείξετε την ίδια ευαισθησία που δείξατε με τη συγχώνευση του ΗΡΑΚΛΗ.

    Νεότερα από Δευτέρα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ